Galatasaray G.Saray mahkeme kapılarında

G.Saray mahkeme kapılarında

20.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, 30 Nisan’da yapılacak Galatasaray Genel Kurulu’nun tedbiren durdurulmasına hükmetti. Kulübün hukukçuları bu karara itiraz etti. Cuma günü yapılacak duruşmada hakim karardan dönmezse seçim yapılamayacak.

G.Saray mahkeme kapılarında

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray’ın 26 Mart’taki Genel Kurul kararının iptali için dava açıldı, İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, 30 Nisan 2022’de yapılacak olan genel kurulun tedbiren durdurulmasına karar verdi. Galatasaray’ın 26 Mart’taki Genel Kurul kararının iptali için dava açıldı, İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, 30 Nisan 2022’de yapılacak olan genel kurulun tedbiren durdurulmasına karar verdi. Avukat Fırat Develioğlu’nun mahkemeye sunduğu dava dilekçesini değerlendiren hakim, Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin Yönetim Kurulu tarafından 23 Nisan 2022’de yapılacak Seçim Genel Kurulu Toplantısı’nda yeterli çoğunluk olmadığı takdirde 30 Nisan 2022’de yapılması öngörülen ikinci toplantının icrasının tedbiren durdurulmasına hükmetti. Kararda, bu tedbirin yürürlüğe girebilmesi için 50 bin lira teminat yatırılması gerektiği de vurgulandı. Bu teminat yatırılırsa, seçimin durdurulması için kulübe yazı yazılacak.Bu gelişmeler sonrasında Galatasaray Kulübü bu karar karşısında harekete geçti. 10. Asliye Mahkemesi’nin idari tedbir kararına itiraz edildi. Bunun üzerine cuma günü saat 11.00’de duruşma kararı alındı.Cuma günkü duruşmada tedbir kaldırılırsa seçim süreci devam edecek. Ancak mahkeme kararında ısrar ederse, 30 Nisan’daki genel kurul yapılamayacak.Durumla ilgili bilgilendirme yapan sarı-kırmızılılar, kamuoyuna şu açıklamada bulundu:“Yaşanan hukuki gelişmelere istinaden, Divan Kurulu Başkanlığı, Genel Kurul Divanı, başkan adayları ekiplerinden hukukçular ve kulübümüzün hukukçularından oluşan komisyonun bilgisi dahilinde mahkeme nezdinde tedbir kararına karşılık itiraz dilekçesi tarafımızdan sunulmuştur.”

Haberin Devamı

‘Gerekirse imza toplarız’

Başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray’ın genel kurul iradesine, alınan kararlara, hukuk yoluyla, vilayet yoluyla müdahale edilmesini biz kabul edemiyoruz” dedi.

Hamamcıoğlu, “İnsanların birtakım kişisel ve grup beklentilerinin karşılanmamış olmasından da kaynaklanabilir. Ama bir gerçek var, Galatasaray’ın genleri, DNA’sı bu tür müdahalelere müsaade etmez. Ben ömrüm yettiğince Galatasaray’da demokratik kuralların çalışması için mücadele edeceğim. O yüzden biz böyle müdahalelere Galatasaray olarak pabuç bırakmayız. Gerekirse imza toplanır, bu seçim yapılır. Ne zaman olur bilmem ama bir gerçek var olan Galatasaray’a oluyor” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Bir araya geldiler

Galatasaray’da yaşanan bu gelişmenin ardından, bir yandan yönetim kanadı diğer yandan da başkan adaylarının ekipleri çalışmalarını hızlandırdı. Genel kurul Divan Kurulu Başkanlığı ile birlikte sarı-kırmızılı hukukçular dün bir araya gelerek süreç konusunda çalışmaya başladı.

Lise buluşması

Galatasaray başkan adayı Metin Öztürk, Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Murat Develioğlu ile bir araya geldi. Öztürk, “Lisemizi ve kulübümüzü ilgilendiren
konuları geniş bir şekilde değerlendirme fırsatıbulduk. Galatasaray, lisesi ile üyesi ile taraftarıyla bir bütündür” ifadesini kullandı.

Galatasaray TV’den görüntü istendi

İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, GS TV’den 26 Mart’ta yapılan genel kurul yayın görüntülerini talep etti. Ayrıca, Genel Kurul’un toplantı tutanağı ve hazirun cetveli gibi belgelerin davalı kuruldan celbine karar verdi. Dilekçelerin karşılıklı verilmesinden sonra dosya üzerinden ön inceleme yapılmasına karar veren mahkeme, tarafların delilleri sunmalarının ardından ön inceleme duruşması yapılması takdirinde taraflara davetiye çıkarılmasına karar verdi.

Haberin Devamı