Skorer Galatasaray:1 - Fenerbahçe:0 (Maç sonucu)

Galatasaray:1 - Fenerbahçe:0 (Maç sonucu)

27.04.2008 - 19:00 | Son Güncellenme:

Turkcell Süper Lig'de, Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi... Şampiyonluk mücadelesine bu maça kadar puan puana giren Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki mücadeleyi Galatasaray Nonda'nın 27. dakikada attığı golle 1-0 galip tamamladı. Karşılaşma öncesinde birçok yorum yapılmıştı ama son sözü sahadaki oyuncular söyledi. Her dakikası heyecan ve gerilim dolu karşılaşma izleyenlere büyük bir seyir keyfi yaşattı.

Galatasaray:1 - Fenerbahçe:0 (Maç sonucu)

İLK YARI

Haberin Devamı

1. dakika Karşılaşmanın ilk düdüğü çaldı... Her iki takıma da başarılar...
3. dakika Karşılaşmanın ilk atağı Galatasaray'dan geldi. Hakan Balta'nın ara pasında hareketlenen Nonda topla buluştu ancak defansı geçemeyince top auta çıktı.
3. dakika Arda'nın ortasında Nonda'dan önce Volkan çıktı ve topu aldı.
4. dakika Galatasaray karşılaşmaya daha baskılı başladı. İlk 4 dakika Fenerbahçe yarı sahasında geçti.
5. dakika İlk köşe vuruşu Galatasaray'ın oldu. Barış'ın ortasında arka direkte Uğur Boral, topu kornere çeldi. Atışı Arda kullandı, ön direkte Lugano uzaklaştırdı. 
6. dakika Dönen topu Galatasaraylı oyuncular aldı. Ceza sahasında Ümit Karan topla buluştu ama Edu araya girip kornere çeldi. Bu kez Barış kullandı, Deivid ön direkte aldı ve hızlı atağa kalktı ama top Galatasaraylı oyuncularda kaldı. Tazelenen atakta Barış topu auta attı.
7. dakika Bu kez Fenerbahçe atağa kalktı. Hakan Balta topu kornere çeldi. Köşe vuruşunu Alex kullanacaktı ama seyircilerin attığı yabancı maddeler vardı. Hakem Fırat Aydınus o bölgeye geldi ve Ümit Karan'dan taraftarına sakin olmasını istediğini söyledi. Ümit de taraftarları sakinleştirdi. Kullanılan atışta Galatasaray defansı topu uzaklaştırdı, dönen topa Aureli vurdu ama auta çıktı.
9. dakika Ümit Karan ve Edu sağ köşe direğine hareketlenen topa birlikte hareketlendiler, Edu rakibine sert şarj edince hakem Fırat Aydınus yardımcısının da uyarısıyla serbest vuruşa hükmetti. Bu arada köşe bayrağı Ümit'in düştüğü esnada yerinden çıktı. Bayrağın dikilmesi için bir süre oyun durdu. Sabri de görevlilere yardım etti.
10. dakika Kazanılan serbest vuruşu Sabri kullandı, Volkan kalesinden çıkmıştı ama defans topu son anda uzaklaştırdı. Tazelenen atakta Nonda ofsayta yakalandı.
12. dakika Arda Aurelio'nun ayaklarındaki topu yatarak aldı ve atağa kalktı. Nonda'ya pasını aktardı ama hakem yine ofsayt bayrağını kaldırdı.
14. dakika Galatasaray geride kalan 14 dakikalık bölümde Fenerbahçe'ye top yapma imkanı vermedi.
15. dakika Fenerbahçe bu kez soldan Kezman'la atağa kalktı. İçeri doğru gelen topa Deivid'den önce Servet vurarak kornere gönderdi. Kullanılan köşe vuruşunda Aurelio ön direkte vurdu ama top auta çıktı.
16. dakika Emre'nin uzun pasında Nonda ve Edu birlikte hareketlendi. Edu, rakibinden hızlı davranarak topu kalecisi Volkan'a aktardı.
17. dakika Fenerbahçe atağında Kazım, ceza sahasının dışından yerden sert vurdu, Aykut topa hakim oldu.
18. dakika Nonda ceza sahası dışından çok sert vurdu, top çok farklı şekilde auta çıktı.
19. dakika Fenerbahçe kalecisi Volkan, kasıklarındaki problem nedeniyle sağlık görevlilerini istedi. Şu anda Volkan'ın tedavisi yapılıyor.
20. dakika Volkan'ın tedavisinin ardından karşılaşma yeniden başladı. Fenerbahçe bu dakikalarda oyunda dengeyi kurmaya çalışıyor...
22. dakika Karşılaşmanın temposu ilk 15 dakikaya göre oldukça düştü...
23. dakika Kazım'ın uzun pasında Kezman'dan seken top Alex'in önünde kaldı. Alex'in vuruşu Servet'ten döndü.
24. dakika Galatasaray bu pozisyonun ardından uzun pasla atağa kalktı. Ümit Karan sağdan ortaladı, Nonda'dan önce Uğur Boral araya girdi.
25. dakika Maldonado'ya sert giren Hakan Balta'yı hakem Fırat Aydınus sözlü olarak uyardı.
25. dakika Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağdan ortaladı. Top Kezman'ın önünde kaldı ama Servet hızlı şekilde araya girerek topu uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

DİREKTEN DÖNDÜ!
26. dakika Karşılaşmanın en tehlikeli atağı bu dakikada gerçekleşti. Uzun pasta topla buluşan Ümit Karan ceza sahasının iç sol bölgesinden sol ayağıyla sert vurdu, top Volkan'ı geçti ama direği geçemedi.
27. dakika Sol kanattan Sabri'nin kullandığı serbest vuruşta Fenerbahçe defansı araya girip hızlı atağa kalktı. Alex'in pasında Kezman topla buluştu ve ceza sahasına kadar sokuldu, Servet dokundu Emre ters bir vuruş yaptı ama top çok az farkla kornere çıktı. Kullanılan köşe vuruşunda top bir anda boşta kaldı. Aykut adeta bir panter gibi atılarak Edu'ya rağmen topa hakim oldu. 
29. dakika Alex'in pasında topla buluşan Kezman iyi taşıdı ama çok kötü bir pas atınca Galatasaray defansı araya girdi. Dönen top Galatasaray atağına dönüştü. Yapılan ortada Maldonado uzaklaştırmak isterken top Nonda'nın önünde kaldı. Nonda çok sert vurdu ama top çok az farkla auta çıktı.
30. dakika Fenerbahçe ceza sahasında Lugano yerde kaldı. Sağlık görevlileri sedye ile gelerek Lugano'nun tedavisi için saha kenarına alınmasını sağlayacaklar.
31. dakika Lugano saha kenarına alınınca oyun yeniden başladı.
32. dakika Kısa süreli sakatlık geçiren Lugano tedavisinin ardından oyuna yeniden döndü.
33. dakika Nonda cezasahasının sağ çizgisi üzerinden çok sert vurdu, Volkan köşede son anda çeldi topu... Galatasaray her geçen dakika baskısını artırıyor...
34. dakika Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan ortaladı. Deivid arka direkte pusuya yatmıştı ama Emre ondan önce araya girerek topu kornere çeldi.
35. dakika Kazanılan köşe vuruşunu Alex kullandı, bir anda top boşta kaldı ama Aykut topa hakim oldu.
36. dakika Fenerbahçe her atağa kalkmak istediğinde Galatasaray defansının kazandığı toplar karşı atak oluyor. Şimdi Galatasaray soldan köşe vuruşu kullanıyor, Barış'ın ortasında Volkan tek yumrukla topu uzaklaştırdı. Fenerbahçe defansı çok zor anlar yaşıyor. Barış'ın vuruşu yine defanstan döndü. Bir kez daha ceza sahasına gelen topu defans uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

NONDA ATTI!
  37. dakika Galatasaray akın akın geliyor. Bu kez defans ve Volkan anlaşamadı. Edu ve Volkan'dan seken top Nonda'nın önünde kaldı... Nonda bomboş kaleye kafa vuruşuyla topu bıraktı ve maç 1-0 oldu.
40. dakika
Fırat Aydınus, rakibine sert giren Lugano'yu bir kez daha sözlü olarak uyardı.
41. dakika Galatasaray hız kesmeden ataklarına devam ediyor. Ali Sami Yen'de adeta bayram havası var. Bu kez Ayhan ceza sahası dışından sert vurdu ama auta çıktı.
 42. dakika Zico, erken oyuncu değişikliğine gitme kararı aldı. Hakem Fırat Aydınus tarafından iki kez uyarılan ve hafif sakatlığı bulunan Lugano oyundan çıkıyor, yerine Yasin girdi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE GOLÜ KAÇIRDI
44. dakika Kezman'ın pasında Alex, Aykut'la karşı karşıya kaldı ama çok kötü vurunca Aykut topu kontrol etti. Fenerbahçe adına çok önemli bir pozisyon kaçmış oldu.
45+1. dakika Fenerbahçe atağında ceza sahası içerisinde Alex topla buluştuğu anda Servet araya girerek büyük bir tehlikeyi önledi.
45+2. dakika Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus ilk yarıdaki son düdüğünü çaldı... 
İlk yarı sonucu: Galatasaray:1 - Fenerbahçe:0

Haberin Devamı

Adnan Polat: Çok mutluyuz ama henüz şampiyon olmadık

Terim stadı terk etti!

Zico: Oyuncularım normal maça çıkıyormuş gibi oynadı

Adnan Sezgin: Çok istedik ve hakettik

Marmaris'te Galatasaray-Fenerbahçe taraftarları birbirine girdi

Güler: Seviçliyiz, son iki haftaya avantajlı giriyoruz

Aykut'un "Gol orucu" sürüyor...

İKİNCİ YARI

46. dakika Karşılaşmanın ikinci yarısı Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı. Her iki takım da ilk yarıdaki 11'leri ile ikinci yarıya başladı. Tek değişiklik 42. dakikadaki Lugano-Yasin değişikli olmuştu.
47. dakika İkinci yarıdaki ilk köşe vuruşunu Fenerbahçe kazandı. Alex'in ortasında Galatasaray defansından seken topu Aykut kontrol etti.
48. dakika Kazım'ın sağ kanattan yaptığı ortada Deivid yükseldi ve vurdu ama Aykut topa hakim oldu.
49. dakika Galatasaray atağında Nonda bir kez daha ofsayta düştü.
 51. dakika Ümit Karan'ın sert müdahalesinde Aurelio yerde kaldı. Fırat Aydınus Ümit Karan'a sarı kartını gösterdi. Cezalı duruma düşen Ümit Karan, önümüzdeki hafta oynanacak Sivasspor maçında forma giyemeyecek.
53. dakika
Barış ile Uğur Boral'ın mücadelesinde yardımcı hakem Serkan Ok, faulü işaret etti. Fırat Aydınus da yardımcısına uydu. Kullanılan serbest vuruşta Deivid topu uzaklaştırdı.
55. dakika Sabri ceza sahası dışından çok sert vurdu ama top defanstan döndü. Dönen pozisyonda Uğur Boral topa hakim oldu, Sabri Uğur'a sert müdahalede bulununca Aydınus bir kez daha faule hükmetti.
56. dakika Galatasaray Fenerbahçe'nin çıkmasına izin vermeden atak tazeliyor. Ümit Karan'ın pasında topla buluşan Arda içeri ortaladı ama Volkan çıkarak topa hakim oldu.
57. dakika Barış sağ kanattan içerideki Ayhan'a ortaladı. Ayhan yüzünü kaleye dönerken topu ayağından biraz açınca Volkan topa hakim oldu.
 58. dakika Fenerbahçe'de Kazım oyundan çıktı, yerine Semih girdi. Zico bu kez Kezman ve Semih'i birlikte deneyecek.
59. dakika
Uğur Boral ve Ümit Karan ikili mücadelede yerde kaldılar. Uğur Boral kalktı ama Ümit Karan yerde kıvranıyor... Ümit'in tedavisi için sağlık görevlileri oyun alanına girdi.
62. dakika Ümit Karan'ın tedavisinin ardından oyun yeniden başladı. Ümit'in pasında Sabri sağda topla buluştu, yernden çok sert vurdu ama top defansa çarpıp kornere çıktı.
 62. dakika Galatasaray'da Nonda oyundan çıktı, yerine Hakan Şükür girdi.
65. dakika Galatasaray oyunun kontrolünü elinde tutuyor. Şu dakikalarda tempo biraz düştü.
68. dakika Semih ceza sahasının hemen dışından yerden sert vurdu, top Alex'e doğru geldi ama yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.
70. dakika Galatasaray atağında Hakan Şükür ile Yasin mücadelesinde Yasin, Hakan-Edu mücadelesinde ise Hakan yerde kaldı. Şu anda her iki oyuncunun da tedavisi yapılıyor.
 72. dakika Fenerbahçe'de Uğur Boral oyundan çıktı, Vederson oyuna girdi.76. dakika Galatasaray tek paslarla Fenerbahçe ceza sahasının önüne kadar geldi. Son olarak Ayhan topla buluşup vuruşunu yaptı, ama top üstten auta çıktı.
 78. dakika Galatasaray'da Ümit Karan oyundan çıktı, yerine Song girdi.
79. dakika Fenerbahçe'nin hızlı atağında ceza sahasının hemen dışında Alex topla buluştu ve yerden çok sert vurdu, top direğin dibinden auta çıktı.
81. dakika Galatasaray atağında Ayhan ceza sahası dışındaki Hakan'a pasını aktardı, Hakan yerden sert vurdu, defans topu kornere çeldi. Kullanılan vuruşta Deivid ön direkte topu karşıladı. Ardından Fenerbahçe atağa kalktı ama Galatasaray defansı başarılı şekilde tehlikeye izin vermeden atağı kesti.
  84. dakika Galatasaray'da Deivid'e sert müdahalede bulunan Mehmet Topal sarı kart gördü.
86. dakika Fenerbahçe beraberlik için Galatasaray kalesine yüklenmeye başladı. Galatasaray defansı zor anlar yaşamaya başladı ama Fenerbahçe defansında da boşluklar var.
88. dakika Vederson'un soldan ortasında top Kezman'dan sekti ama Galatasaray defansı topu uzaklaştırdı. Fenerbahçe sol kanattan serbest vuruş kazandı. Alex topun başına geçti. Yaptığı ortada Hakan Şükür topu karşıladı.
89. dakika Bu pozisyonun ardından Galatasaray atağa kalktı Arda Fenerbahçe ceza sahası dışında yerde kaldı. Oyun devam ederken Fırat Aydınus Arda için oyunu durdurdu.
 90. dakika Galatasaray'da Sabri oyundan çıktı, yerine Mehmet Güven girdi.
90+1. dakika Galatasaray sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Top o bölümde paslaşarak kullanıldığı için sıkıştı...
90+4. dakika Hakem Fırat Aydınus karşılaşmadaki son düdüğünü çaldı ve Galatasaray, Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti.

   

KADROLAR
Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Fırat Aydınus, Bülent Gökçü, Serkan Ok
Galatasaray: Aykut, Sabri, Emre, Servet, Hakan Balta, Barış, Ayhan, Mehmet Topal, Arda, Ümit, Nonda
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano (Dk. 43 Yasin), Edu, Uğur, Kazım, Maldonado, Aurelio, Deivid, Alex, Kezman
Gol: Dk. 37 Nonda (Galatasaray)

MAÇTAN NOTLAR
Turkcell Süper Lig’de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılacak derbi maçı öncesi Galatasaraylı taraftarlar, Ali Sami Yen Stadı’nda görsel şölen oluşturdular.
Maça gelen Galatasaraylı her taraftara sarı-kırmızı damalı bayraklar dağıtılırken, taraftarlar, Fenerbahçe karşılaşması için hazırlatılan yeni şarkıya, bu bayrakları sallayarak eşlik etti.
Sarı-kırmızılı taraftarlar, statta atkıları ve bayraklarıyla görsel bir şölen yarattılar.

KARABORSACILAR BİLET ARADI
Derbi maça taraftarların ilgisinin yüksek olması, karaborsacıları dahi sıkıntıya soktu.
Karaborsacıların ellerinde bilet kalmayınca, stat çevresinde gezen taraftarlardan "Fazla bileti olan var mı?" diye bilet aramaları dikkati çekti.

GÖZALTINA ALINANLAR OLDU
Derbi maçtan önce güvenlik güçleri, kimi taraftarları gözaltına aldı. Bu taraftarlar, stat dışında oluşturulan gözaltı merkezlerine götürüldüler.

TARAFTARLAR, LINCOLN’Ü SORGULADI
Sarı-kırmızılı taraftarlar, maçtan önce stat çevresinde, çok sevdikleri Lincoln’ün derbi maçlarda forma giymemesini sorguladılar.
Kimi taraftarların, "Hiçbir derbi maçta forma giymiyor. Artık yeter, gitsin" diye yakınmaları dikkati çekti.

GALATASARAY STORE’A BÜYÜK İLGİ
Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesinde Mecidiyeköy’deki Galatasaray Store’a büyük ilgi gösterdi.
Taraftarlar bol bol alışveriş yaparlarken, ödeme kasalarının önünde uzun kuyruklar oluştu.
Mağazada derbi maç için özel yapılan ve önünde "Sonuna kadar Galatasaray", arkasında da "Şampiyonluk ruhumuzda var" yazılı tişörtler de satıldı.

KÜFÜRLEŞTİLER
İki takım taraftarları, maç öncesinde birbirleri aleyhine küfürlü tezahüratlar yaptılar.
Galatasaraylı taraftarlar, maçtan 1 saat 15 dakika önce sahayı gezen Fenerbahçeli futbolculara da tepki gösterdiler. Taraftarlar özellikle kaleci Volkan Demirel ve Semih’e ağır küfürler ederlerken, Volkan’ın kulaklarında, müzik dinlemek için kullanılan kulaklıklardan olması dikkati çekti.
Galatasaraylı taraftarlar, Fenerbahçe’nin Avrupa Şampiyonlar Ligi’nden elenmesine de göndermede bulunarak, "Kısa metraj ’Rising Sun’ Filmi Chelsea ile bitti. Filmin orijinali müzemizde" yazılı pankart açtılar.

PAF MAÇINDA TARAFTARLAR TAŞKINLIK YAPTI
Galatasaraylı taraftarlar, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan PAF maçı sonrasında taşkınlık yaptı.
Fenerbahçe PAF Takımı’nı getiren otobüsü sallayan taraftarlar, bu arada küçük bir Fenerbahçe bayrağını yaktı.
Taraftarlar, Galatasaray kafilesini de derbi maç için stada coşkulu bir biçimde uğurladılar.

ZICO, LİGDE GEÇEN HAFTANIN KADROSUNA GÖRE TEK DEĞİŞİKLİKLE TAKIMINI SAHAYA SÜRDÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Turkcell Süper Lig’de Galatasaray ile yaptıkları derbi maçta, ligde geçen haftaki kadrosundan tek değişiklikle takımını sahaya sürdü.
Geçen hafta Denizlispor maçının ilk 11’inde yer alan Selçuk’u yedekler arasına çeken Zico, Maldonado’ya ilk 11’de yer verdi.
Kart cezası nedeniyle geçen hafta forma giyemeyen solbek Vederson’u yedekler arasında görevlendiren Zico, geçen hafta olduğu gibi bu mevkide yine Uğur’u görevlendirip, orta alanın solunu Deivid’e bıraktı.
Sakatlığı nedeniyle Denizlispor mücadelesinin kadrosunda bulunmayan Maldonado, sarı-kırmızılı ekibe karşı önemli maçta Brezilyalı teknik adamın tercihi oldu.
Brezilyalı teknik adamın forvetteki tercihi, geçen hafta olduğu gibi yine Kezman oldu. Semih de yedekler arasında sahaya çıktı.
Fenerbahçe’nin derbi maçı kadrosunda, sakatlığı bulunan Deniz’in yanısıra Önder, Kemal, Can ve İlhan yer almadı.
Zico’nun kadro tercihleri nedeniyle, kadroda altyapıdan oyuncu bulundurma kontenjanına takılan ve Volkan Demirel’in kaleyi koruduğu kimi maçlarda yedekler arasına giremeyen Serdar Kulbilge, derbide yedekler arasında yer buldu. Yedekler arasında bulunan Gürhan’ın, altyapı oyuncusu olarak kadroda yer aldığı öğrenildi.

FENERBAHÇE’Yİ, TARAFTARLARI UĞURLADI
Fenerbahçeli futbolcuları Ali Sami Yen Stadı’na, Samandıra’daki tesislerinden taraftarları uğurladı.
Tesislerin önünde toplanan yaklaşık 250 taraftar, tezahüratlar eşliğinde takımın Samandıra’da ayrılmasını bekledi.
Ezeli rakipleri Galatasaray’a yönelik göndermeler yer alan pankartlar açıp meşaleler yakan taraftarlardan kimileri, kafileyi taşıyan otobüse Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne dek araçlarıyla konvoy yaparak eşlik etti.
Sarı-lacivertliler, Galatasaray maçı için Ali Sami Yen Stadı’na gelirken, sarı ve lacivert renklerin egemen olduğu, üzerinde Fenerbahçe tarihine yön verenlerin resimlerinin yer aldığı otobüsü kullandı. Bu tip maçlarda daha önce güvenlik endişesiyle farklı otobüsler kullanılmıştı.
Stadın yakın çevresinde takım otobüslerinin stada girişi sırasında herhangi bir olay yaşanmaması için polis önlem aldı.
Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse stat yakınında polis çemberinin arkasında toplanan taraftarlarca tepki gösterildi. Kafilenin otobüsüne bir tane bira şişesi atıldığı görülürken, polis de 1 taraftarı gözlem altına aldı.

TÜMER METİN DE MAÇI İZLEDİ
Sezonu Yunanistan’ın Larissa takımında tamamlayan Fenerbahçeli eski futbolcu Tümer Metin de maçı izledi.
Dün eski takımının antrenmanına katılarak eski takım arkadaşlarına derbi için başarılar dileyen Tümer, protokol tribününde Fenerbahçeliler ile birlikte yer aldı.

DİĞER NOTLAR
Fulya yönünden gelen Fenerbahçeli taraftarlar, stat çevresinde toplanarak birlikte bulundukları tribüne girdi.
Taraftarlar, stada gelirken ara sokaklarda meşaleler yakıp tezahürat yaptılar. Taraftarların bulunduğu sokaklarda güvenlik güçleri önlem aldı.
Fenerbahçeli futbolcular sahaya, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun "Akıllı işaretler çocukları düşünür" biçimindeki pankartıyla çıktı.
Hak mahrumiyeti cezası bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım maça gelmezken, Fenerbahçe’yi protokol sırasında, yönetici Ömer Temelli temsil etti.

TBMM BAŞKANI TOPTAN VE BAKANLAR DA MAÇTA
Karşılaşmayı, protokol tribününde TBMM Başkanı Köksal Toptan ve 3 bakan da izledi.
Toptan’ın yanısıra, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de önemli derbi maçı izleyenler arasında yer aldı.

FELDKAMP, HAGI VE DENİZLİ, TRİBÜNDE
Galatasaray’ın eski teknik direktörleri Karl Heinz Feldkamp, Gheorghe Hagi ve Mustafa Denizli de karşılaşmayı, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulunun davetiyle izlediler.
Eşi Helma ve kulübün eski teknik direktörlerinden Mustafa Denizli ile birlikte yedek futbolcuların yer aldığı bölümde oturan Feldkamp, sakat oyunculardan Serkan ve Uğur ile sohbet etti. Hagi de daha sonra tribüne gelerek, iki meslektaşıyla birlikte maçı izledi.
Bu arada Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, tribünde gördüğü Feldkamp’a el sallarken, Alman teknik adam da kafasını sallayarak selama karşılık verdi.

SABRİ, AC FIORENTINA’NIN TAKİBİNDE
İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden AC Fiorentina’nın sportif direktörü, Galatasaraylı futbolcu Sabri’yi izlemek üzere Ali Sami Yen Stadı’na geldi.
Sportif direktör Pantaleo Corvino, menajer Ali Güven ile birlikte karşılaşmayı protokol tribününde izledi.

STAT DIŞINDA GERGİNLİKMaçtan önce sarı-kırmızılı taraftarlar ile güvenlik güçleri arasında stat çevresinde gerginlik yaşandı.
Mecidiyeköy’de toplanan taraftarları dağıtmak isteyen güvenlik güçleriyle taraftarlar arasında zaman zaman gergin anlar olurken, güvenlik güçleri, bu bölgeye yapılan takviyeyle taraftarları dağıttı.

GALATASARAYLILAR SİYAH BANT TAKTI
Galatasaraylı futbolcular, maçta kollarında siyah bantla mücadele etti.
Sarı-kırmızılı futbolcular, Galatasaray ve (A) Milli Takım’ın eski milli voleybolcularından Değer Eraybay ile Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aydınlar’ın oğlu Kerem Aydınlar’ın vefatı nedeniyle siyah bant taktılar.
Ayrıca maç öncesi her iki merhum için saygı duruşunda da bulunuldu.        
Bu arada maç başlamadan önce tribünlerin önünden konfetiler havaya atılıp, sis verildi.

MEDYA ORDUSU İZLEDİ
Turkcell Süper Lig’de sezonun şampiyonunu belirlemesi açısından büyük önem taşıyan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, medyanın da gündemine oturdu.
Dev maçı 190’ı basın tribününde, 110’u da saha içinde olmak üzere toplam 300 medya mensubu izledi.
Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe maçı yabancı basının da ilgisini çekti. TSYD’ye, aralarında Fransız, İngiliz, Alman, İsviçreli, Japon ve Brezilyalı olmak üzere, 4’ü foto muhabiri toplam 30 yabancı medya mensubu akredite oldu.