Diğer Galatasaray Daikin'de hedef, CEV Kupası'nı kazanmak

Galatasaray Daikin'de hedef, CEV Kupası'nı kazanmak

16.03.2016 - 11:16 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yüce, "Rusya'da çok güçlü bir takımla final oynayacağız. Bu genç ve iyi takımımızla kupayı alacağımıza inanıyorum" dedi.

Galatasaray Daikinde hedef, CEV Kupasını kazanmak

Galatasaray Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce, Kadınlar CEV Kupası finalinde Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımına karşı iki maç sonunda üstünlük kuracaklarına ve kupayı Türkiye'ye getireceklerine inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Kadrosundaki 14 oyuncunun 9'unu altyapısından çıkaran Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, mücadele ettiği Avrupa'nın 2 numaralı organizasyonu olan CEV Kupası'nda yaptığı 10 maçı da kazandı ve finale yükseldi. Sarı-kırmızılı ekip, 29 Mart ve 2 Nisan'da Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımıyla final mücadelesi verecek.

CEV Kupası finali ve Galatasaray'ın bu sezon gösterdiği performans hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan Ali Yüce, sezon öncesi koydukları hedeflere ulaştıklarını belirterek, "Sezon başlarken hedeflerimizden bir tanesi CEV Kupası'nda final oynamaktı. Ligde de ilk etabı ilk 4 içinde bitirmek istiyorduk. An itibarıyla bu genç takımımızla iki hedefimize de ulaştık. Takımımızın yaş ortalaması 23. CEV Kupası'nın en genç takımıyız. Ligde de en geçler arasında. Rusya'da çok güçlü bir takımla final oynayacağız. Bu genç ve iyi takımımızla kupayı alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yüce, finale geliş süreçlerini anlatarak, Çok güçlü takımlarla oynadık. Her seferinde en istemediğimiz kuraları çektik. Dört beş tane alternatif olduğu halde hep zor takımlar denk geldi. Bu da takımımızda bir motivasyon sağladı. Hiçbir zaman 'Bu kolay, bunu geçeriz, çantada keklik' gibi düşüncelerimiz olmadı. Güçlü takımlara karşı iyi performanslar gösterdik. Hepsini de eledik. CEV Kupası'nda şimdiye kadar yaptığımız 10 maçı da kazandık" ifadelerini kullandı.

Voleybol şubesindeki altyapı hamlesine bir önceki dönemde voleyboldan sorumlu yönetici Mehmet Cibara zamanında başlandığını anlatan Ali Yüce, şöyle devam etti: "Artık amatör sporlarda büyük paralar harcanamayacağını önceden gördük ve altyapıya yöneldik. Bundan 5-6 sene önce başlayan proje, bugünlere geldi. Bugün o çalışmaların meyvesini yiyoruz. Kadromuzdaki 14 oyuncudan 9'u altyapılardan geldi. Lig başlarken, genç bir kadro olduğumuz için tereddütlerimiz vardı ama sağ olsun altyapı hocalarımız öğrencilerini çok iyi yetiştirmiş. Galatasaray'ı çok iyi anlatmışlar. Altyapıdan gerekli eğitimleri alınca, bu başarı da şaşırtıcı değil. Bu takım, daha da iyi olacak."

Haberin Devamı

"Atatürk Havalimanı'na elimizde kupayla ineceğiz"

Sarı-kırmızılı takımın yöneticisi, Dinamo Krasnodar'ın güçlü bir takım olmasına rağmen, kupayı alan tarafın kendileri olacağını savundu.

Finalde şansların eşit olduğunu aktaran Yüce, "Dinamo Krasnodar, çok güçlü bir takım. 4-5 oyuncusu Rusya Milli Takımı'nda forma giyiyor. Bizim voleybolcularımızın takım oyununu daha iyi oynadığını düşünüyorum. Finalde şanslar eşit. Rakip çok güçlü bir takım olmasına rağmen kupayı alacağımıza inanıyorum. Oyuncularımız her şeyin farkında. İnşallah 2 Nisan'da Atatürk Havalimanı'na elimizde kupayla ineceğiz" şeklinde konuştu.

Ali Yüce, final maçı için Galatasaray taraftarına çağrıda bulunmaya gerek olmadığını dile getirerek, "Final maçının çağrısı olmaz. Galatasaray, herhangi bir yerde final oynuyorsa taraftar gelir. Sadece tarihlerini hatırlatıyorum. Tribünlerin tıklım tıklım olacağını ve takıma müthiş destek vereceklerini biliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"Başarılı bir hocamız var"

Ali Yüce, Galatasaray'ın altyapılarında çeşitli görevler aldıktan sonra sezon başında A takım başantrenörlüğüne getirilen Ataman Güneyligil'e kendi görev süresi boyunca destek olacağını söyledi. Güneyligil'in takım üzerindeki etkisinin çok iyi olduğunu aktaran Yüce, şunları kaydetti: "Ataman Güneyligil'i çok önceden tanıyorum. Galatasaray'ın her kademesinde görev aldı. Geçen sezon Massimo Barbolini'nin yardımcılığını yaptı. Artık Ataman hocamın zamanının geldiğine inandım. O da sağ olsun beni mahcup etmedi. Hem takım üzerindeki etkisi, çok iyiydi. Oyunculara karşı yeri geldiğinde sertleşti, yeri geldiğinde onlarla arkadaş gibi davrandı. İlk senesinde çok başarılı oldu. Ben çok şaşırmadım. Bazıları sürpriz olarak görebilir ama Ataman hocayı tanıyanlar şaşırmadı. Galatasaray'ı sevmek benim için önemlidir. Şimdi hem Galatasaray'ı çok seven hem de başarılı bir hocamız var. Kendisinin uzun yıllar Galatasaray'a hizmet edeceğini düşünüyorum. Görev sürem el verdiğince Ataman hocaya destek olacağım."

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takımdaki tecrübeli oyuncuların gençlere desteğine vurgu yapan Yüce, "Tecrübeli ve kariyerli oyuncular genelde egolu olur. Pek yanına yaklaşılmaz ama bizim takımdaki tecrübeliler, aslında diğerlerinin ablası. Centoni, İtalya Milli Takımı'nın kaptanı. Nihan, kariyerinde bütün kupaları almış. Sadece CEV Kupası yok. Onu da bu sezon alacağına inanıyorum. Bu oyuncular, her zaman gençlere yardımcı oluyor. Bir hata olduğunda takım arkadaşını teselli ve motive ediyorlar. Bu noktada hocaya da çok yardımcı oluyorlar" şeklinde görüşlerini belirtti.

"Bu iş bütçe değil, yürek işi"

Ali Yüce, Galatasaray Daikin'in ligin en az bütçeli takımlarından biri olduğunu belirterek, "Bu iş bütçe değil, yürek işi. Bizim de 14 aslan yüreğimiz var. O yürekler, gün geçtikçe daha da iyi olacak ve yüksek bütçeli takımların ayaklarını titretecek. Yakında onların elinden kupa almaya da başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Rakip takımlardan bile övgü aldıklarını belirten Yüce, "Bir bütçe sıralaması yaptırdım. Galatasaray, ligde 12 takım arasında 9. sırada. Baktığınızda puan sıralamasında ilk 4 içinde. İlk 4 içindeki diğer takımlar, sadece Türkiye'de değil, dünyada en bahalı takımlar arasında. Eczacıbaşı VitrA ve VakıfBank, dünya takımlar sıralamasındaki en pahalı ekipler. Bu sezon Eczacıbaşı VitrA'yı yendik. VakıfBank'ı zorladık. VakıfBank'ın hocası, 'Bu takım çok iyi noktalara doğru gidiyor' dedi. Karşı takımlardan böyle tebrikler alıyoruz" diye konuştu.

"Futbol takımı başarılı dersek yanlış olur"

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi, futbol takımının bu sezonki performansı ve sarı-kırmızılı taraftarların yönetime olan tepkisini de değerlendirdi. Taraftarların yönetimi eleştirebileceğini kaydeden Yüce, "Bu göreve geldiğinizde herkes her şeyi söyleyebilir, istediği tepkiyi verebilir. Bunlara hazırlıklı olmanız lazım. Kendi taraftarından tepki gördüğünde insan üzülüyor ama Galatasaray taraftarı başarılı kişileri ve takımları takdir eder. Onlar tepki verse de hafızalarının derinliklerinde başarılıyla başarısızı ayırdığına inanıyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.

Ali Yüce, Galatasaray Futbol Takımı'nın bu sezon başarılı olmadığını aktararak, sözlerini şöyle tamamladı: "Futbol takımımız, son 20 sezonda 10 kez şampiyon oldu. Avrupa'daki başarıları saymıyorum bile. Her takımın inişleri ve çıkışları olabilir. Her sene Galatasaray şampiyon olsa, şampiyonluklar coşkuyla kutlanmazdı. Geçen sezon çok büyük bir hedefi gerçekleştirdiler. Bu sezon iyi performans vermiyorlar. İyi performans veren voleybol, sutopu, kürek, basketbol takımları var. Futbol takımı için bu sezon başarılı dersek, doğru cümle kurmamış oluruz. Bu sene başarılı olmaması, gelecek sezonlarda kupalar almayacağı anlamına gelmez."