Galatasaray Galatasaray, Gökdeniz Gürpüz'ü transfer etti

Galatasaray, Gökdeniz Gürpüz'ü transfer etti

21.09.2023 - 20:03 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılı kulüp, FIFA'nın onayı sonrası Borussia Dortmund forması giyen genç oyuncuyu 3 yıllığına kadrosuna kattı.

Galatasaray, Gökdeniz Gürpüzü transfer etti

Galatasaray'dan bir transfer daha... FIFA'nın onayı sonrası sarı-kırmızılı kulüp, Borussia Dortmund'un genç oyuncusu Gökdeniz Gürpüz'ü 3 yıllığına renklerine kattı.

Haberin Devamı

Galatasaray, TFF'nin resmi sitesinde Gökdeniz Gürpüz için lisans kaydı oluşturdu. Bu hamle sonrası teknik direktör Okan Buruk'un yerli rotasyonunda eli güçlendi. 

Galatasaray, Gökdeniz Gürpüzü transfer etti

ÖDENECEK TRANSFER BEDELİ BELLİ OLDU

Galatasaray, anlaşma sağladığı Gökdeniz Gürpüz'ün transferini tamamlamak adına bir süredir görüşmelerini sürdürüyordu. Bunun sonucunda sağlanan anlaşmaya göre 220 bin Euro transfer bedeli ödeneceği belirtildi. Galatasaray'dan transfere ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: 25.02.2006 doğum tarihli profesyonel futbolcu Gökdeniz Gürpüz’ün transferi konusunda Borussia Dortmund GmbH & Co. KGaA Kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 220.000 euro tutarında transfer bedeli ödenecektir. Futbolcuyla ise 2025-2026 sezonu sonuna kadar geçerli olmak üzere profesyonel sözleşme imzalanmıştır.

Haberin Devamı

'UZUN YILLAR BU FORMAYI GİYMEK İSTİYORUM'

Galatasaray ile sözleşme imzaladıktan sonra açıklamalarda bulunan Gökdeniz Gürpüz, "Çok mutluyum, çok heyecanlıyım ve büyük bir takıma geldiğim için çok gururluyum. Uzun yıllar bu formayı giymek istiyorum" ifadelerini kullandı.

AĞABEYİ TRABZONSPOR'A İMZA ATMIŞTI

Gökdeniz Gürpüz'ün ailesiyle birlikte Türkiye'ye gitme isteğinin transferde etkili olduğu ifade edilirken genç oyuncunun ağabeyi Göktan Gürpüz, 19 Temmuz 2023'te Borussia Dortmund'un ikinci takımından Trabzonspor'a transfer olmuştu.

Galatasaray, Gökdeniz Gürpüzü transfer etti

Göktan Gürpüz, 1 Eylül'de Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor'un deplasmanda Kasımpaşa'yı 5-1 mağlup ettiği maçta şans bulurken 82. dakikada takımının 5. golüne imza atmıştı.