Galatasaray Galatasaray kaşındı

Galatasaray kaşındı

02.03.2014 - 19:55 | Son Güncellenme:

Milliyet Spor Servisi'nden Mustafa Anıklı, Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını analiz etti.

Galatasaray kaşındı

MUSTAFA ANIKLI / SPOR SERVİSİ

Haberin Devamı

Kasap et, koyun can derdinde... Bir tarafta şampiyonluk kovalayan Galatasaray, diğer tarafta "Düşmeyeyim" diye çırpınan Çaykur Rizespor...

İlk 45 dakikalık görüntü, Cim-Bom'un bilinçsiz ataklarına, Karadeniz ekibinin şuursuz bindirmeleri karşılık verdi. Her maç öncesinde, savunmasını "üçlü mü, dörtlü mü" oynatacağı yolunda fal bakılan Mancini, - şimdilik - Veysel, Semih, Chedjou ve Telles ile kalesini korudu. İtalyan hoca değişime gidip, yeni bir taktik geliştirir mi bilemem.

Drogba'nınson haftalarda formda olmadığı herkesin malumu... İkincisi Mancini ile oyuncu değişiklikleri konusunda pek anlaştıkları da söylenemez. Ancak Çaykur Rize'nin genç ayaklarına karşı, bu ismin kulübede bile oturması yeterli olurdu. "Ne zaman girebilir?" psikolojisi bile Galatasaray'a avantaj sağlardı dile düşünüyorum.

Haberin Devamı

Sahi Burak ile Umut sahada var mıydı? Ya da varmış gibi yaptılar.

Ev sahibi de, ne olacakların, ne de galibiyet dışındaki skorun nelere mal olacağının bilincindeydi. Galatasaray gibi bir takıma karşı yakaladığın pozisyonları ciddi ciddi harcarsan, ciddi ciddi de düşme hattında kendine yer hazırlarsın. Deniz, varolan yeteneklerini olumlu anlamda kullanamazken, Cernat o bildiğimiz görüntüsünden çok uzaktı.

İlk yarının uzatmalarında Ali Adnan'ın koluna çarpan topun "elle oynama" olarak değerlendirilmesi doğruydu.

İKİNCİ YARI

İlk yarıda Burak ile Umut'un sahada varlıklarıyla yokluğu konusunda bir parantez açmıştık ya, son haftaların golcüsü(!) Chedjou bunu kapattı. Neden? Galatasaray'ı galibiyete taşıyan Kamerunlunun 16 maçta attığı gol, 3... Golcü Umut'un 18 karşılaşmadaki golü ise 2... Çarpın, bölün, ortalamasını alın ve takıma katkıya bakın. Kulübende yedek bir forvet bile yok!

ÇaykurRizespor karşısındaki üç puanlık kazanım, Cim-Bom'un bir başarısı değil, rakibin gole davetiye çıkarmasıydı. Korner atışında Chedjou kiminle eşleşmiş, kim görevini yapmamış, (inanmam ama) hocası mı böyle bir paylaşım yaptırmamış. skorer.tv'den bir kez daha izleyin, o zaman ne dediğimi daha iyi anlarsınız.

Haberin Devamı

Golün ardından Galatasaray, farkı artırmak öyle müsait pozisyonlar oldu ki, hani izleyenler, "Ben bile atardım" diyecekleri kıvamdaydı. Umut ve Sneijder öyle kritik iki golü kaçırdı ki, halk tabiriyle "Cim-Bom kaşındı" demek en doğrusuydu.

Oyuna sonradan giren Tevfik, öyle ince bir hareketle topu kurtardı ki, Muslera'nın rakibine faul, yani penaltı yapması kaçınılmaz oldu.

Kurtarıcı olarak oyuna alınan Sabri, Hajrovic ve Emre için ne dersiniz? Yanında başka isim yok ki, Mancini ne yapsın!

Yazarlar