ING Basketbol Süper Ligi Galatasaray Nef, Anadolu Efes'i devirdi! Larkin maçta kanlar içinde kaldı

Galatasaray Nef, Anadolu Efes'i devirdi! Larkin maçta kanlar içinde kaldı

02.06.2022 - 16:56 | Son Güncellenme:

ING Basketbol Süper Lig'i yarı final serisi 4. maçında Galatasaray Nef, Anadolu Efes'i konuk etti. Galatasaray sahadan 86-81 galip ayrıldı ve durumu 2-2'ye getirerek final bileti şansını son maça taşıdı. Mücadele esnasında Larkin kanlar içinde kalarak izleyenleri korkuttu. Maçın ardından Galatasaray'da Erden Timur açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Nef, Anadolu Efesi devirdi Larkin maçta kanlar içinde kaldı

ING Basketbol Süper Lig'i yarı final serisi 4. maçında Galatasaray Nef, Anadolu Efes'i konuk etti. Galatasaray sahadan 86-81 galip ayrıldı ve durumu 2-2' getirerek final bileti şansını son maça taşıdı. Serinin son maçını kazanan taraf, finalde Fenerbahçe Beko'nun rakibi olacak.

Haberin Devamı

Sinan Erdem Spor Salonu’ndan oynanan müsabakaya Andreas Pistiolis yönetimindeki Galatasaray Nef; Dee Bost, Melo, Göksenin Köksal, Blackshear, Sadık Emir Kabaca ilk beşiyle çıktı. Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes ise Larkin, Micic, Bryant, Singleton, Pleiss ilk beşiyle parkede yer aldı.

Müsabakaya Larkin ve Singleton’ın önderliğinde etkili bir başlangıç yapan Anadolu Efes, ilk periyodu 7 sayı farkla önde geçti: 16-23. Dee Bost’un hücumda devreye girmesiyle farkı kapatan ve öne geçen Galatasaray Nef’e Micic ile yanıt veren Anadolu Efes, soyunma odasına 43-42 önde gitti.

3’üncü periyotta vites yükselten ve taraftarının desteğini arkasına alan Galatasaray Nef, üçlük çizgisinin gerisinden isabet yüzdesini artırdı ve maçın final periyoduna 2 sayı farkla önde girdi: 66-64.

Karşılaşmanın final periyodunu da hücumda etkili geçiren sarı-kırmızılılar, maçı 86-81 kazanarak seride durumu 2-2’ye getirdi.

3 galibiyete ulaşan takımın finale yükseleceği serinin beşinci ve son maçı, 4 Haziran Cumartesi günü Anadolu Efes’in ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

Galatasaray Nef, Anadolu Efesi devirdi Larkin maçta kanlar içinde kaldı

*Görüntüler yayıncı kuruluştan alınmıştır

SHANE LARKİN KANLAR İÇİNDE KALDI
Galatasaray Nef-Anadolu Efes maçının ilk yarısında Shane Larkin herkesi korkuttu. Pota altında yaşanan bir pozisyon sonrası sakatlık geçiren Larkin yüzünü tutarak sağlık görevlilerini bekledi. Takım arkadaşları da destek için yanında bulundu. Yüzü kanlar içinde kalan oyuncuya ilk tedavi parke kenarında yapıldı. Detaylı muayene için içeri götürülen Shane Larkin'in sol kaşına 7 dikiş atıldı.

Haberin Devamı

Tedavisi tamamlanan Larkin daha sonrasında 3. periyotta oyuna kaldığı yerden devam etti.

Galatasaray Nef, Anadolu Efesi devirdi Larkin maçta kanlar içinde kaldı

FENERBAHÇE VE GALATASARAY 8 YILDIR FİNALDE EŞLEŞMİYOR
Fenerbahçe Beko ile Galatasaray Nef arasındaki son final serisi 2013-14 sezonunda yaşanmış, seriyi 4-3 kazanan Fenerbahçe Beko şampiyon olmuştu. İki ekip 8 sezondur finalde karşı karşıya gelmiyor.

 

PISTIOLIS: ŞAVAŞMAK BİZİM İÇİN ÖNEMLİYDİ
Galatasaray Nef Başantrenörü Andreas Pistiolis, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Anadolu Efes’i mağlup etmenin kendileri için çok değerli olduğunu belirten Pistiolis, “Bu galibiyeti büyük bir coşku şeklinde tanımlayabilirim. Bu takımı yenmek gerçekten çok önemli bir şey. Son Euroleague şampiyonu onlar. Çok iyi oyuncuları ve harika bir antrenörleri var. Bazen kimi yendiğinizi düşünürseniz zafer daha da büyük bir değer kazanır. Bu takıma karşı savaşmak bizim için çok önemli. Burada taraftarımız için, birbirimiz için bu galibiyeti elde etmek çok önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

“DÜRÜST OLMAK GEREKİRSE DAHA FAZLA OYUNCUMU OYNATAMADIĞIM İÇİN KENDİMİ SUÇLU HİSSEDİYORUM”
Takımdaki herkesin oynamaya hazır olduğunu ve daha geniş bir rotasyon kullandıklarını belirten Yunan başantrenör, “Dakikaların dağılımına bakarsanız, bizim daha derin bir rotasyon kullandığımızı görürsünüz. Dürüst olmak gerekirse daha fazla oyuncumu oynatamadığım için kendimi suçlu hissediyorum. Çünkü bütün oyuncularıma inanıyorum. Bütün oyuncularıma güvenim var. Herkes, takımda bir bağlılık olduğunu anlamış durumda. Bu bir kazan ya da evine dön maçı. O karşılaşmayı en iyi opsiyonlarla oynamak durumundayız” diyerek sözlerini noktaladı.

ERDEN TİMUR: BİRAZ DUYGULUYUM
Müsabakanın ardından Erden Timur, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bu serinin kendi sahalarında bitmesini istemediğini dile getiren Timur, “İlk defa basketbolla veya Galatasaray’la ilgili konuşuyorum. Çok mutluyum, biraz da duyguluyum. Herkesin emeği çok. Bir defa konuşacağım demiştim, bunu söylemek istiyorum. Bir sürü insanın emeği var. Kerem’in (Tunçeri) ayrı, Turgay’ın (Zeytingöz) ayrı, Barış’ın (Nane) ayrı. Bu takım gerçekten çok iyi. Herkes birbirini seviyor. Tek bakacağımız şey sevgiydi. Galatasaray’ı sevgi dışında her şeyden korumamız lazım. Bunları romantik sözler olarak nitelendirmeyin lütfen. Galatasaray’a en fazla bunlar zarar veriyor. İnsanların birbirine kötü konuşması vs.” dedi.

“BU BAŞARI SADECE BASKETBOL EKİBİNİN DEĞİL, TÜM EKİBİN BAŞARISI”

Tek ihtiyaçları olan şeyin sevgi olduğunu kaydeden Timur, “Bu takımı bu bütçeyle buralara getiren şey, sevgi iklimi. Tek ihtiyacımız olan şey bu. Bu fikir Sayın Başkan Burak Elmas ve yönetiminin fikriydi. Her şey bize veriliyor. Ben bu hakla gitmek istemem. Onların fikriydi, bize emanet ettiler. Bu süre içerisinde hiç karışmadılar. Burası çok önemli. O yüzden bu başarı sadece basketbol ekibinin değil, tüm ekibin başarısı. Taraftarlarımıza böyle bir atmosfer yarattıkları için, bizi orada sürekli duygulandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun. Hepinizi çok seviyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 Jakub Jankto Kobe Bryant'ın Tablosunu Yaptı

Yazarlar