Galatasaray Okan Buruk'tan transfer itirafı: Bu kadarını beklemiyordum!

Okan Buruk'tan transfer itirafı: Bu kadarını beklemiyordum!

09.09.2022 - 14:04 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Buruk , transfer döneminde yaşanan süreci ilk kez anlatırken Mertens ve Icardi hakkında çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Okan Buruktan transfer itirafı: Bu kadarını beklemiyordum

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk transfer döneminin kapanmasının ardından GS TV'ye özel açıklamalarda bulundu. Buruk, transfer döneminde yaşanan süreç, Mertens ve Mauro Icardi transferleri ve Erden Timur hakkında çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde;

"Türkiye'nin hem Avrupa'da hem yerel olarak en başarılı kulübü olan Galatasaray'da hedef şampiyonluk. Bu yolda birçok değişim oldu ama bir yandan taraftarımızın yaşadığı kötü bir sezon vardı. Yenilenmemiz gerekiyordu. Seçimle başladı. Sayın Dursun Özbek başkanımız yönetimiyle birlikte göreve geldi. Ardından teknik direktör olarak ben ve ekibimin gelmesi... İnanılmaz hızlı geçti bu süreç. Çok kolay bir süreç değildi. Gelenler ve gidenlere bakıldığında çok büyük değişim oldu. Bir şekilde geçen senenin izlerini silmek istedik. Bu dönemde çok yoğun çalıştık. Başkanımızın ve yönetimimizin dağılımı. Erden Timur ile çok yoğun mesai yaşadık. Kendi aramızda Cenk bey, Ayhan Akman ve Uğur'un inanılmaz bir temposu vardı. Ben 4 gündür tesisten hiç çıkmadım. Genel olarak istediğimiz gibi gitti. Bir hoca olarak çok mutluyum. Gelen oyuncular, yönetimimizin bizimle olan birlikteliği ile birlikte bir sinerji yakaladık. Yaşadığımız ve yaşayacaklarımızı gördüğümde çok motiveyim."

Haberin Devamı

Okan Buruktan transfer itirafı: Bu kadarını beklemiyordum

"MUHAMMED VE MORUTAN'IN DEĞERİNİ BULMASINI İSTEDİK"

"Planlarımızın arasında bu kadar değişiklik yoktu. Kampta bazı oyuncularımıza çok süre verdik bazılarına az süre verdik. Mustafa Muhammed'in değerini tekrar bulmasını istedik. Morutan da aynı şekilde. Bazı oyuncularımız gelecek sezon bize katkı verecek. Şimdi daha çok süre almaları için bazı oyuncularımızla yollarımızı ayırdık. İzin verme nedenlerimizden biri de bu oldu. Gelen arkadaşlarımız da yavaş yavaş bu takımın içine monte olacak. Burada bir yarışma ortamı oluşturmaya çalıştık. Doğru işler yaptığımızı düşünüyoruz."

Okan Buruktan transfer itirafı: Bu kadarını beklemiyordum

"BASIN BİZDEN ÖNCE BİLGİ ALIYORDU"

"Basının hakkını vermek lazım. Bazen bizden önce öğreniyorlardı. Transfer döneminde bazı şeyleri saklamak istiyorsunuz ama ortaya çıkıyor bir şekilde. Aşağı yukarı aynı oyunculara talip olduğumuz çok takım oldu. Genelde saklamak istiyoruz ama çok saklayamadık."

"ICARDI KAMP YAPTI, MATA HAZIR DEĞİL"

"Dünya futbolunda önemli yer edinmiş futbolcuları transfer ettik. Her oyuncuyu buraya getirmeden önce karakter analizi yapıyoruz. Her ülkede birçok tanıdığımız var. Oyuncuların karakterleriyle ilgili bilgiler alıyoruz. Mauro Icardi ve Juan Mata ile ilgili çok olumlu şeyler duyduk. Benim onlara ilk sorum 'Fiziksel olarak ne durumdasınız?' oldu. Juan Mata hiç takım antrenmanı yapmadı. Mauro Icardi sezon başı kamp geçirdi. Son 1 haftada daha durgun geçti. Özellikle bu antrenmanda onları ayırarak antrenman yaptırdık. Juan Mata uzun süre takımsızdı. Takımımıza katkıda bulunacaklarını düşünüyoruz. Santrfor bölgesi bizim için çok önemli. Galatasaray takımının en az 3 santrforu olması gerekiyordu. Yusuf Demir gibi çok önemli bir yeteneği kadromuza kattık. Milot Rashica da öndeki 4 pozisyonu oynayabilen bir oyuncu. Bu oyuncular hücumda bize büyük kolaylıklar sağlayacak. Stoperde de bir isim istiyorduk. Bu bölgeye bize ileride de katkı sağlayabilecek bir isim istedik ve Ross'u seçtik. 2001 doğumlu ama kendi takımında da son 3 sezondur devamlı oynayan bir oyuncuydu. Transferde ufak tefek yanılmalar olabiliyor. Kısa vadede çok büyük şeyler istiyoruz. Yeni ve yeniden oluşan bir takımız. Oyuncuların da sabıra ihtiyacı var. Özellikle bunu iç saha maçlarımız için söylemek gerekiyor. Her oyuncu hata yapabiliyor. Hepimiz hata yapabiliyoruz. Taraftarımız bize inanılmaz destek veriyorlar. Tek isteğim hata yapıldığında da oyuncularımızı alkışlarsak onları daha da yukarı çekebiliriz. Şampiyonluk yolunda en büyük gücümüz taraftarımız. Daha sabırlı olmamız gerekiyor. Son maçta taraftarımız oyunculara enerji verdi oyuncular da bu enerjiyle mücadele etti. Bu şekilde davrandığımız takdirde beklediğimiz şampiyonluk gelecektir."

Haberin Devamı

Okan Buruktan transfer itirafı: Bu kadarını beklemiyordum

Haberin Devamı

'ZAMANLA TAKIM DAHA İYİ OLACAK'

"Bu seneki transferlerin boy ortalaması düşük. Hep bunun espirisini yapıyoruz. Kalite olarak 2000'li yılları hatırlatıyor. Bir ölçüde geçen haftaki maçtan gördüğüm, oyun olarak da o yıllardaki isteği, hırsı bir yerde ortaya koyduk. Bu da benim en büyük hayallerimden biri. Sadece top bizdeyken oynadığımız oyun değil top rakipteyken de oynadığımız oyun benim için çok önemli. Zamanla daha iyi olacak. Daha iyi yaptığımız zaman oyun ve skor daha net ortaya çıkacak."

Haberin Devamı

'TÜRK KURALI BİZİM İÇİN PROBLEM'

"Bu sene hocaları zorlayan en önemli şey 3 Türk kuralı. Bu sayede işiniz daha da çok zorlaşıyor. Kulübede oyuncu değişikliği yaparken de zorlanacağız. Erden beyle de aynısını konuştuk. Artık top bende ve bunun sorumluluğu da bende. Birçok görüşe açık olacak kimin oynayacağı. Şu anki kadroda nerede Türk oyuncu oyanatacağız gibi konular beni zorlayacak. Tam olarak performansını yakalayamayan oyuncular da oluyor. Bundan sonraki dönem bizim için çok kritik olacak. Puan kaybına hiç tahammülümüz yok. Bir an önce ilk 11'imizi oluşturacağız. Oyuncular bunu kabullenecek. Dünya Kupası'na kadar ve sonrasındaki döneme kadar oyuncularımız yarıştıracağız. Galatasaray'a en iyi hizmeti veren formayı kapacak. Bizi en çok zorlayacak olan konu Türk statüsü. Yusuf Demir yabancı statüsünde olacak ama Türk bir oyuncu. Burada neden yabancı olarak oynuyor? Bunu da anlamak zor. Değişmesi gerekiyor. Kendi evlatlarımızın Türklük haklarını elinden alıyoruz. Türk Milli Takımı'nı seçmemesi oyuncunun bir suçu olmuyor. Eski sistemde 14 yabancı olduğunda farklı bir durum vardı. Türkiye'de Türk olarak oynama haklarını almaları gerekiyor. Sadece Yusuf özelinde söylemiyorum. Bütün Türk oyunculara hakkını vermek gerekiyor. Sahada 3 Türk oyuncunun bulunması bir karışıklık yaratacak. İyi hesaplamak gerekiyor. Hiç beklemediğiniz bir yabancı oyuncuyu kadrodan çıkarabilirsiniz."

Okan Buruktan transfer itirafı: Bu kadarını beklemiyordum

GAZİANTEP FK MAÇI: ÖZGÜVEN KAZANDIK

"Bir yandan Antep maçı bir özgüven oldu. Trabzonspor maçında da iyi oynamıştık ama Gaziantep'e 11'e 10 oynamak yükselişte olan bir takıma karşı haftanın en iyi oynunu oynayan takımlarından biri olduk. Bunu 1 eksik yapabiliyorsanız bu takım için çok büyük bir özgüven. Bunu bir sonraki maça taşımamız gerekiyor. Taraftar için de çok değerliydi. Maçı kazanmasak bile takımı çağırıp alkışlayacaklardı. Tesadüfen kazanmadık. Devre arasında yaptığım konuşmada "Hiçbir şeyin değişmediğini ve tek hedefimizin maçı kazanmak olduğunu' ifade etmiştim. Bu da etkili oldu. Böyle bir galibiyetten sonra ilk olarak taraftarla kutlama yapmak istiyorsunuz. Taraftarla iletişim kurmak istiyorsunuz ve bu da oldu. Oğlum benim için çok değerli. Ümraniyespor maçına da gelmişti. Maç sonunda da onunla birlikte o sevinci paylaşmak, o mutluluğu beraber yaşamak pahabiçilemez bir şey. İnşallah sezon sonu şampiyonluğu onlarla kutlamanın hayalini yaşıyorum."

Okan Buruktan transfer itirafı: Bu kadarını beklemiyordum

HAKEM AÇIKLAMASI

"Geçen seneden de bu tür hakem şikayetleri vardı. Bu sezon yeni bir TFF ve yönetim kurulu var. Yeni bir oluşum ve hava var. Beklentimiz hakemlerin daha iyi olması. Ben de belki saha kenarında tepki veriyorum. En iyi şekilde yönetmelerini istiyoruz. Belki son Antep maçında abartılı bir tepki verdim zaman geçirme durumuna ama hakemlerin bunun üzerine gitmesi gerekiyor. Pazartesi gününün tek maçı bizim maçtı. İnsanlar keyif almak istiyor oyuncuların da enerjisi gidiyor. Kulüp olarak ilk 5 haftalık süreçte mutlu değiliz hakemlerin yönetiminden. Bundan önceki haftalarda da çok net pozisyonlarda VAR'a gidilmemesi gibi birçok konuda aleyhimize karar verildi. Hiç kimse için bu tür hatalar olmasın. Eskiden ofsaytı, elle oynamayı veya penaltıyı yakalayamıyordu hakemler ama artık VAR var. MHK bununla ilgili çareyi bulacaktır. İnşallah daha çok hakem yetiştiririz. Herkes hata yapıyor ama hata yapılıyorsa herkese aynı hataların yapılması gerekiyor."

Okan Buruktan transfer itirafı: Bu kadarını beklemiyordum

FORMA ADALETİ

"Büyük bir zorluk bizi bekliyor. Giren ve çıkan oyuncular arasındaki kalite farkı çok az. Gol atmak için oynuyoruz, önde oynuyoruz. Rakibe baskı yapan ve topun bizde kaldığı bir oyun ortaya çıkarmak istiyoruz. İstatistik olarak en çok topa sahip olan ve şut atan takımların başında geliyoruz ama gol ortalamamız düşük. Bunun genelinde gol beklentimiz yüksek ama sonlandırmada bir sıkıntı yaşıyoruz. İlerleyen haftalarda bunu düzelteceğiz. Savunmaya önde başlıyoruz. Daha az pozisyon veriyoruz. Bundan önceki senelere göre daha az gol yedik. Dominant bir oyun hedefliyoruz. Futbol mentalitemiz bunun üzerine kurulu. Bazen top girmiyor bazen kalenize gelen ilk şut gol oluyor. Kendi felsefemizden vazgeçmeden oynayacağız. Kadromuza katılan oyuncularla birlikte gol sorunu da çözeceğimiz düşünüyorum."

"BEKNAZ'I DEĞERLENDİREMEYECEĞİZ"

"Oyuncunun yaşı yoktur tecrübesi vardır. Bunun yanında fiziksel durumu ve profesyonelliği vardır. Birçok oyuncumuzu, kadroya alma yolunda deneyeceğiz. Bir tek Beknaz'ı değerlendiremiyoruz. Bizimle oynama şansı yok ama diğer Türk vatandaşı olan oyuncularımız hem antrenmana çıkacak hem ileride Türkiye Kupası'nda kendilerine süre vermeye çalışacağız."

Okan Buruktan transfer itirafı: Bu kadarını beklemiyordum

"SAHA İÇİ LİDERİ ÇOK ÖNEMLİ"

"Hoca saha içinde hep lider oyuncu arar çünkü bizim ulaşamadığımız yerler oluyor. Taraftar önünde sesinizi duyuramadığınız anlar oluyor. Burada saha içindeki hocalarınız devreye giriyor. Son maçla ilgili özellikle Dries Mertens'in hata yapan arkadaşlarını seyirciye alkışlatması, gidip onlarla konuşmaları... Bu tür durumlar çok önemli. Hem taktiksel hem psikolojik anlamda arkadaşlarına bu şekilde davranmak çok önemli. Bu tür oyuncuların olması beni çok mutlu ediyor. Sergio ve Lucas Torreira da aynı şekilde. Defanstaki kaptanımız belli, Gomis sorumluluk alıyor. Birçok oyuncumuz bunu yapıyor. Yaşları ne olursa olsun herkesin saha içinde yaşı ortadan kaldırıp konuşup yönlendirmesi gerekiyor."

Okan Buruktan transfer itirafı: Bu kadarını beklemiyordum

OYUNCULARLA İLETİŞİMİ NASIL?

"Futbolcular çok akıllı. Onlarla jenerasyon olarak yakınız. Hocasından, yöneticisine kadar oyuncu her şeyi kollar. Bizim onlarla kuracağımız iletişim çok önemli. Onlara her daim açığım. Aynı saygı ve sevgiyi de hissediyorum. Oyuncularla hep konuşup paylaşmamız gerekiyor. Bundan sonra daha net olacak. Transfer dönemi bitti kadromuz belli oldu. İki ay boyunca belki yüzlerce oyuncu seyrettik. İşimizin bir bölümünü bu alıyordu. Şimdi takımla daha çok paylaşacağımız şeyler olacak. Onlara dokunmak ve konuşmak gerekiyor. Bazen arkadaş olmak bazen hoca olarak dokunuşlarınız önemli. Bazen oyuncu yoruluyor söylemiyor. Oyuncuların çok açık olmaları gerekiyor. Her şeyi kontrol ediyoruz. Teknoloji çok gelişti ve her şeyi kontrol ediyoruz. Onları en iyi şekilde yönetebilen bir yanım olduğunu düşünüyorum. Oynayan oyuncu zaten mutlu ama oynamayan oyuncunun bazen mutsuzluğu oluyor. Mutsuz olmasa o da bir yandan kötü. Oynamadığından rahatsız olacak ve takım ile hocaya bunu yansıtmayacak. Kadroumuz ve mevkilerimiz belli oldu. Bundan böyle oynamayan oyuncularla kuracağımız iletişim çok önemli olacak."

"TRANSFERDE GEÇ KALDIK"

"Bu sene transferde geç kalmamız seçimin geç yapılması ve teknik direktörün geç belli olmasıydı. Transferde en büyük problemimiz bu oldu. Şimdiden kış ve yaz transfer sezonlarının planlamasını yapıyoruz. Çalışmalarımız yoğun bir hale gelecek. Galatasaray'ın geleceğini şimdiden oluşturmak gerekiyor. Akademiden gelen oyuncular dışında yaptığımız transferlerin yaş ortalaması da genç. Bazı oyuncularımız 30 yaşın üzerinde ama genel anlamda genç isimlere yönelmeyi hedefledik. Bir sonraki sezon için de önemli bir kadromuz olduğunu düşünüyorum."

"BİZE EN ÇOK BENZEYEN MERTENS VE TORREIRA"

"Lucas ve Mertens; Emre, Suat, Okan üçlüsüne benziyor. Hem boy olarak hem oyunun iki yönünü oynama şekilleriyle. Oyun felsefesi olarak o agresifliği oynatmak istiyoruz. Dominant bir takım olmak istiyoruz. Şampiyon olmak istiyorsanız bunu ortaya koymanız gerekiyor."

"HEDEFİMİZ 23. ŞAMPİYONLUK"

"Cumhuriyet'in 100. yılında hedefimiz 23. şampiyonluk. Tek hedefimiz ve isteğimiz bu. Çok uzun bir maraton. Burada her takım için kolaylıklar ve zorluklar olacak. Lifgin ilk 5 haftalık bölümünde bütün takımların zorlandığını görüyoruz. Sonunun nasıl biteceği çok daha önemli. Galatasaray takımı son haftalara gelindiğinde her şeyi kazanmış bir takımdır. 10 maçlık periyotta biri BAY olmak üzere 6 deplasmanımız var. Maksimum puanı toplamak istiyoruz. Uzun vadede çok daha güçlü bir takım olacağız. Son maçta da neler yapabileceğimiz gösterdik. Hedefimiz bunu devam ettirip 2023 Mayıs'ında şampiyon olmak."

Okan Buruktan transfer itirafı: Bu kadarını beklemiyordum

BİRLİKTELİK MESAJI

"Camiamızın seçimden itibaren yakaladığı bir ortam var. Burada sonuçlara göre hem yönetimi hem hocayı insanlar olacak ama bizim birlik olmamız gerekiyor. Herkes fikrini paylaşacak ama bir yandan da buradaki takıma yüzde yüz bir destek gerekiyor. Başkana, hocaya, takıma ve yönetime destek gerekiyor. Sadece iyi günde değil kötü günde de destek olmak gerekiyor. Ufak tefek istemediğimiz sonuçlar da gelebilir ama birlikteliğimizi korumamız gerekiyor. Dışarıda insanların bize olan sevgisini görüyorum. Biz de onlar için çalışıyoruz. Onlar için her şeyi yapmaya çalışacağız. Ben sokakta hep o desteği alıyorum. İnşallah sonuç olarak sevindiğimiz ve sonu şampiyonluk olan bir sezon olsun."

Yazarlar