Galatasaray Galatasaray, Tete transferini resmen açıkladı! Maliyeti belli oldu

Galatasaray, Tete transferini resmen açıkladı! Maliyeti belli oldu

10.08.2023 - 21:03 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Shakhtar Donetsk'ten ayrılan Tete ile 4+1 yıllık sözleşme imzaladı. Brezilyalı futbolcunun maliyeti KAP'a bildirildi.

Galatasaray, Tete transferini resmen açıkladı Maliyeti belli oldu

Galatasaray, Shakhtar Donetsk ile yollarını ayıran Tete'yi renklerine bağladı. Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı futbolcuyla 4+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Tete'nin maliyetini de KAP'a bildirdi. 23 yaşındaki futbolcuya 3 milyon 100 bin euro imza ücreti ödendiği kaydedildi. Tete'ye her bir sezon için 2 milyon 800 bin euro maaş verileceği vurgulandı. Sarı-kırmızılılardan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins ile 4+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmış olup her bir sezon için net 2.800.000 euro garanti ücret ile toplam 3.100.000 euro net imza ücreti ödenecektir."

Gremio altyapısında yetişen Tete daha sonra 15 milyon euro karşılığında Shakhtar Donetsk'e transfer oldu. Ukrayna’da geçirdiği sezonlarda iki lig şampiyonluğu, bir yerel kupa şampiyonluğu ve bir yerel Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan 23 yaşındaki futbolcu, Shakhtar’da çıktığı 108 maçta 31 gol ve 15 asistlik performans ortaya koydu.

Haberin Devamı

Ukrayna’nın içinde bulunduğu siyasal olaylar sebebiyle 2022 Mart’ının sonunda Olympique Lyon’a kiralanan oyuncu, burada 30 maçta 8 gol ve 10 asistlik performansıyla dikkat çekti. Son sezonunu İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City’de geçiren Brezilyalı, burada 14 maça çıktı ve bir kez fileleri sarstı.

Yazarlar