Galatasaray Galatasaray transfer haberleri futbol

Galatasaray transfer haberleri futbol

14.01.2014 - 09:50 | Son Güncellenme:

Galatasaray futbol transfer haberleri, transferde son dakika gelişmeleri, futbolda bomba transferler.

Galatasaray transfer haberleri futbol

Vidic seferi

Haberin Devamı

Aslan'ın son gözdesi Cenk

Cambiasso ve Di Maria manşetlerde

Yabancı krizi

Vidic seferi
İngilizler, G.Saray'ın Sırp yıldız ile buluşacağını iddia ederek, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan tecrübeli stopere, geri çeviremeyeceği bir teklif yapacağını yazdı

Galatasaray'ın adı Manchester United'ın kaptanı Nemanja Vidic ile ciddi şekilde anılmaya başladı. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan yıldız oyuncu için Galatasaray'ın hızlı davrandığı ve oyuncuya bu hafta içinde teklif yapacağı ileri sürüldü. Daily Mail'in "özel" ibaresiyle geçtiği habere göre Sırp yıldız, Galatasaray'ın bu teklifini dinleyecek. Transfer görüşmelerinde ise ismi son dönemlerde sık sık duyulan Muzzy Özcan aracılık yapıyor. Cimbom'un bu teklifinin Vidic'i sezon sonunda transfer etmek için olacağının altı çizildi. Finansal detayların bu haftadan sonra belli olacağı ifade edilirken, sarı-kırmızılıların Vidic'e yıllık 3 milyon euro önereceği belirtildi.

8 YILDIR FORMA GİYİYOR
32 yaşındaki savunmacının yeni bir macera istediği, 8 yıllık Manchester United macerasını sonlandırmaya sıcak baktığı ve İngiltere dışındaki tekliflerle ilgilendiği belirtiliyor. Bu arada Mancini'nin "Fark yaratabilecek bir oyuncu" demesine karşın devre arası için Vidic'e çok sıcak bakmadığı, yönetimin de bonservisi elinde olması nedeniyle gelecek yıl için temaslarda bulunduğu da gelen haberler arasında... Öte yandan Galatasaray ile adı anılmaya başlanan Nemanja Vidic'e Serie A temsilcisi Juventus'un 3 yıllık sözleşme önerdiği belirtildi. Sport İtalia'da yer alan haberde Fiorentina'nın da istekli takımlar arasında olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Aslan'ın son gözdesi Cenk
Yerli transferinde henüz yol alamayan sarı-kırmızılı ekibin İBB'de oynayan genç oyuncuyu da listesine aldığı bildirildi

Mancini'nin beğendiği ve yönetime verdiği listede yer alan oyunculardan birinin de Enver Cenk Şahin olduğu ortaya çıktı. Yabancı sınırlaması nedeniyle kadrodaki Türk oyuncuların sayısının fazla olmasının önemini vurgulayan İtalyan çalıştırıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da forma giyen 19 yaşındaki sağ kanat oyuncusunun kadroya dahil edilmesini istedi. Cenk, genç yaşı, alternatif bölgelerde oynaması ve düşük maliyeti ile sarı-kırmızılı takım için oldukça cazip bir isim olarak dikkat çekiyor. PTT 1. Lig'de bu sezon 12 lig maçında forma giyen 19 yaşındaki Cenk, 2 gol, 3 asistlik bir performansa sahip. Cenk Şahin, geçtiğimiz yaz düzenlenen U20 Dünya Kupası'nda da oynamıştı.

Haberin Devamı

Cambiasso ve Di Maria manşetlerde

Yurt dışı basınında dün Galatasaray'ın Cambiasso'yu transfer edeceğine dair haberler vardı. Mancini'nin, İnter'den eski öğrencisini istediğini, FOTOMAÇ da daha önce sayfalarına taşımıştı. Cambiasso için başka talipler de olduğu belirtildi. G.Saray-Di Maria flörtü de gazetelerde yer buldu. İşte Avrupa'da dün Galatasaray'la ilgili çıkan haberler:

İTALYA

Calciomercato: Galatasaray, genç Arjantinli yıldız Ontivero ile henüz resmi anlaşma imzalamadı. Oyuncunun peşinde Roma, Catania ve Genoa var.

Virgilio: İtalyan internet sitesinde Türk medyası kaynak gösterilerek Mancini'nin eski öğrencisi Cambiasso'yu istediği haberini paylaştı.

Calcio Fanpage: Galatasaray Cambiasso için Chelsea ve ManU ile rekabet edecek.

Calciomercatonews: G.Saray Teknik Direktörü Mancini, Cambiasso için nabız yokluyor.

Calcionews24: Galatasaray, Esteban Cambiasso ve Gareth Barry'den birisini haziran ayında İstanbul'a getirmeyi planlıyor.

PORTEKİZ

Record: Galatasaray, Di Maria için bastırıyor.

FRANSA

Les-Transferts: Di Maria, İstanbul'un rüyalarını süslüyor.

Football.fr: Mancini, Cambiasso'yu göz hapsinde tutuyor.

Haberin Devamı

Yabancı krizi
Sarı-Kırmızılılar, Hajrovic ve Telles transferleri için yabancı kontenjanında yer açmaya çalışıyor, ama her an gitti, gidiyor denilen Dany ve Amrabat takımda kalmak için diretiyor. Krizin çözülmesi için bizzat Aysal'ın devreye girmesi bekleniyor


Cim Bom’da yabancı krizi... Grasshoppers’a 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek İzet Hajrovic’i Antalya kampına getirerek hazırlık maçlarında oynatan Sarı-Kırmızılılar, Bosna Hersek’li futbolcuya henüz lisans çıkarabilmiş değil. Bununla beraber bavullarını hazırlayan ve Türkiye’ye gelmek için artık gün sayan Alex Telles cephesinde de benzer bir durum söz konusu. Kadrosundaki lisanslı 10 yabancıdan en az ikisiyle yollarını ayırması gereken Galatasaray, Dany Nounkeu ve Nordin Amrabat’ı kiralık listesine koymuştu. Ancak Kardemir Karabük’e gitmesi beklenen Dany, bu kulüple anlaşma sağlama yoluna gitmedi. Antalyaspor’la transfer görüşmesi yapmasına izin verilen Amrabat da, Galatasaray’da kalacağı yönünde ısrarlı beyanatlarına devam edince, bu temastan da bir sonuç alınamadı. Dolayısıyla iki oyuncu da hâlâ Galatasaray’ın kadrosunda ve yabancı kontenjanında yer açılamıyor.

Kolaylık rica edecek

Günler ilerledikçe krize dönüşen bu yabancı sorununu çözmesi için, son çare olarak Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın devreye girmesi bekleniyor. Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, Dany ve Amrabat’ın menacerleriyle görüşerek, kendilerine en azından sezon sonuna kadar kolaylık sağlamaları adına ricada bulunacak.

Maliyeti 12 milyon Euro

Fatih Terim döneminde transfer edilen bu iki futbolcudan Amrabat için Kayserispor’a 8.6 milyon Euro, Dany için de Gaziantepspor’a 3.3 milyon Euro bonservis bedeli ödenmişti. Önümüzdeki sezon yabancı kontenjanında yaşanacak kural değişikliğine göre, bu oyuncuların sezon sonunda zararına bonservisiyle birlikte satılmaları gündeme gelecek.