Galatasaray Galatasaray - Zürih: 3-0

Galatasaray - Zürih: 3-0

17.07.2016 - 19:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray, İsviçre'de katıldığı Uhren Kupası'ndaki ilk maçında bu ülkenin Challenge Lig ekiplerinden Zürih'i 3-0 yendi.

Galatasaray - Zürih: 3-0

Galatasaray, İsviçre'de katıldığı Uhren Kupası'ndaki ilk maçında bu ülkenin Challenge Lig ekiplerinden Zürih'i 3-0 yendi. Galatasaray, kupadaki ikinci maçını 19 Temmuz Salı günü İsviçre Süper Lig ekiplerinden Young Boys ile oynayacak.

Haberin Devamı

İLK YARI

25. dakikada Stettler'in sağdan yaptığı ortada ön direkte uygun durumda topla buluşan Simonyan'ın vuruşunda, meşin yuvarlak Serdar Aziz'in müdahalesiyle kornere gitti.
32. dakikada Bruma'nın savunmanın arkasına attığı pasta, ceza sahasının sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Umut Bulut'un vuruşunda top uzak kale direğinin yanından dışarı gitti.
35. dakikada Galatasaray öne geçti. Zürih yarı sahasında Stettler'den kaptığı topla ilerleyerek sol çaprazdan ceza sahasına giren Bruma, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlarla buluşturdu: 1-0

İKİNCİ YARI

55. dakikada Marchesano'nun ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Cavusevic'in şutunda, kaleci Eray İşcan'dan dönen top Kone'ye çarparak auta gitti.
70. dakikada Emrah Başsan'ın ceza sahası sol çaprazından attığı sert şutta, top direkten döndü.
83. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Soldan çalımlarla ceza sahasına giren Sinan Gümüş, topu penaltı noktasında uygun durumda bulunan Endoğan Adili'ye çıkardı. Bu futbolcu, gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 2-0
86. dakikada Galatasaray'ın 3. golü geldi. Soldan serbest atış kullanan Olcan Adın'ın yaptığı ortada, ceza sahasında yükselen Berk İsmail Ünsal kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 3-0
Sarı-kırmızılı takım, karşılaşmayı 3-0 kazandı.

Haberin Devamı

GALATASARAY: 3 - ZÜRİH: 0

Stat: Tissot Arena (İsviçre)
Hakemler: Fedayi San, Stephane de Almeida, Markus Raber (İsviçre)

Galatasaray: Cenk Gönen (Dk. 46 Eray İşcan), Linnes (Dk. 46 Sabri Sarıoğlu), Chedjou, Serdar Aziz (Dk. 46 Salih Dursun), Carole (Dk. 46 Olcan Adın), Hamit Altıntop (Dk. 65 Tarık Çamdal), Donk (Dk. 46 Birhan Vatansever), Bruma (Dk. 46 Sinan Gümüş), Sneijder (Dk. 46 Emrah Başsan), Yasin Öztekin (Dk. 75 Endoğan Adili), Umut Bulut (Dk. 79 Berk İsmail Ünsal)
Teknik Direktör: Jan Olde Riekerink

Zürih: Vannis, Stettler, Sadrijaj, Alesevic, Kempter, Kukeli (Dk. 46 Rüegg), Marchesano, Simonyan (Dk. 78 Janjicic), Kone, Schönbachler (Dk. 71 Buff), Cavusevic
Teknik Direktör: Ulrich Forte

Haberin Devamı

Goller: Dk. 35 Armindo Bruma, Dk. 83 Endoğan Adili, Dk. 86 Berk İsmail Ünsal (Galatasaray)

MAÇTAN NOTLAR

Şehit olanlar için saygı duruşu

Galatasaray Futbol Takımı'nın İsviçre'de katıldığı Uhren Kupası'nda bu ülkenin Challenge Lig ekiplerinden Zürih ile oynadığı maç öncesinde, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşunda bulunuldu. Biel kentindeki Tissot Arena'da yapılan karşılaşma öncesinde orta sahada çember oluşturan iki takımın futbolcuları, darbe girişiminde şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılı futbolcular maç öncesinde Türk bayrağıyla fotoğraf çektirirken, tribünlerdeki taraftarlar da "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde tezahürat yaptı.

Serdar Aziz ilk maçına çıktı

Galatasaray'ın Bursaspor'dan transfer ettiği savunma oyuncusu Serdar Aziz, yeni takımıyla ilk maçına çıktı. Geçen sezonun son bölümünde Bursaspor'da yaşadığı sakatlığın ardından uzun bir tedavi süreci geçiren Serdar, Galatasaray'ın İsviçre kampında Thun ile yaptığı hazırlık maçında tedbir amacıyla oynatılmamıştı. Sarı-kırmızılı takım karşılaşmaya Cenk Gönen, Martin Linnes, Aureilen Chedjou, Serdar Aziz, Lionel Carole, Hamit Altıntop, Ryan Donk, Armindo Bruma, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin ve Umut Bulut ilk 11'i ile çıktı.

Haberin Devamı

Galatasaraylı taraftarlar stadı doldurdu

Galatasaraylı taraftarlar, Zürih maçında takımlarını desteklemek için tribünlerin büyük bölümünü doldurdu. İsviçre'nin çeşitli kentlerinden gelen taraftarlar, tezahüratlar yaparak sarı-kırmızılı takıma destek verdi. Az sayıdaki Zürih taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde maçı takip etti. Öte yandan, maç başlamadan önce bir grup taraftar, Galatasaray Kulübü yönetimini istifaya davet etti.

Bruma, Zürih'i de boş geçmedi

Galatasaray'da yeni sezon öncesi etkili performansıyla dikkati çeken Portekizli futbolcu Armindo Bruma, Thun ile oynanan hazırlık maçından sonra Zürih karşılaşmasında da gol attı. İsviçre kampında Thun ile 1-1 berabere kalınan hazırlık maçında sarı-kırmızılı takımın golünü kaydeden Portekizli futbolcu, Uhren Kupası'nda Zürih karşısında 3-0 kazanılan müsabakada da bir kez topu filelerle buluşturdu. Basın mensupları arasında yapılan oylamayla maçın adamı seçilen Bruma'ya, saat hediye edildi.

Haberin Devamı

Uhren Kupası

Galatasaray'ın yanı sıra İsviçre'den Young Boys ve Zürih ile Almanya'dan Borussia Mönchengladbach'ın katıldığı Uhren Kupası 52. kez düzenleniyor. Her takımın ikişer maç yaptığı kupada daha önce oynanan karşılaşmalarda Young Boys ile Borussia Mönchengladbach 3-3 berabere kalırken, Zürih de Borussia Mönchengladbach'ı 2-1 mağlup etti. Bu arada Galatasaray-Zürih maçını, 5 bin 53 seyirci statta takip etti.

Darbe girişimine tepki

Galatasaraylı taraftarlar, maç sırasında yaptıkları tezahüratlarla Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, üzerinde "Darbeye hayır" yazılı bir pankart da açtı.

Yazarlar