Galatasaray Galatasaray'a dev golcü! Yeni kurala göre yerli sayılacak

Galatasaray'a dev golcü! Yeni kurala göre yerli sayılacak

02.07.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Gelecek sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, rotayı yıldız futbolcuya çevirdi. Sarı-kırmızılı ekibin listesindeki futbolcu, TFF'nin yeni kuralına göre yerli sayılacak. İşte Aslan'ın takibe aldığı dev golcü...

Galatasaraya dev golcü Yeni kurala göre yerli sayılacak

Geride kalan sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray'da kiralık oyuncular kulüplerine geri döndü. Şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Mauro Icardi ile görüşmelerini sürdüren sarı-kırmızılı ekip, diğer yandan dev golcüyü transfer listesine aldı. Öte yandan söz konusu futbolcu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni kuralına göre yerli statüsünde oynayacak.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMESİ BİTENLER AYRILDI

Galatasaray'da sözleşmesi biten futbolculardan Emre Taşdemir, Juan Mata, Bafetimbi Gomis ve Okan Kocuk'la yollar ayrıldı. Sarı-kırmızılılardan ayrılan isimlerden Okan Kocuk, Samsunspor'la anlaşma sağladı. Okan Kocuk, Karadeniz temsilcisiyle 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Süper Lig devinde kiralık sözleşmeleri sona eren Milot Rashica, Mauro Icardi ve Samuel Adekugbe de takımlarına geri döndü.

KAAN AYHAN SATIN ALINDI

Galatasaray, geçen sezon Sassuolo’dan kiralanan Kaan Ayhan’ın satın alma opsiyonunun kullanıldığını açıkladı. Sarı-kırmızılılar, bu transfer karşılığında İtalyan kulübüne 2 milyon 800 bin euro ödeyecek.

Galatasaraya dev golcü Yeni kurala göre yerli sayılacak

ASLAN FORVETSİZ KALDI

Mauro Icardi'nin kiralık sözleşmesi bitti, PSG'ye geri döndü, Bafetimbi Gomis'le yeni kontrat imzalanmadı, Fransız golcü ayrıldı ve Nantes da Mostafa Mohamed'in 5.75 milyon Euro'luk opsiyonunu kullandı. Böylece Galatasaray'ın elinde net forvet kalmadı. Sadece 25 gün sonra Devler Ligi elemesine çıkacak olan Sarı-Kırmızılılar golcü konusunda çalışmalarını hızlandırdı.

Haberin Devamı

FORVET İÇİN ÇOK ADAY VAR

Galatasaray ikinci forvet konusunda bir çok isimle görüşüyor. Duvan Zapata, Dembele, Aubameyang ve Chalov isimleri gündeme geldi. Bu isimlerle de görüşmeler devam ederken son kararı teknik direktör Okan Buruk'un karar vereceği öğrenildi.

Galatasaraya dev golcü Yeni kurala göre yerli sayılacak

SÜRPRİZ GOLCÜ YENİDEN GÜNDEMDE

Galatasaray sezon başında ilgilendiği Roma'nın Özbek forveti Eldor Shomurodov için yeniden devrede. Sarı-Kırmızılı takım 28 yaşındaki golcüyü kiralamak istiyor. TFF'nin yeni statüsüne göre Shomurodov yabancı statüsünde sayılmayacak.

18 MİLYON EURO'YA TRANSFER OLDU

Roma 2021 yılında Özbek forveti Genoa'dan 18 milyon Euro karşılığında kadrosuna katmıştı. Özbekistan Milli TAkım forması da giyen golcü futbolcunun 2026 yılına kadar Roma ile sözleşmesi bulunuyor. Özbekistan Milli Takım formasıyla 65 maça çıkan Shomurodov 37 gol atmayı başarmıştı.

Okan Buruk'un sezon başında istediği golcüyü Roma bırakmaya sıcak bakmamış ardından devre arasında Spezia'ya kiralık olarak vermişti. Özbek futbolcu Avrupa'da mücadelede edecek Galatasaray'a gelmeye sıcak bakıyor.

Haberin Devamı

Galatasaraya dev golcü Yeni kurala göre yerli sayılacak

YABANCI SAYILMAYACAK

TFF 2023-24 sezonu için yabancı oyuncu statüsünde değişikliğe gitti. TFF'den yapılan açıklamaya göre Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan vatandaşı olan bir oyuncu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcuyla da sözleşme imzalanabilecek.

Yazarlar