Galatasaray Galatasaray'a Güney Afrikalı tank: Ngcongca

Galatasaray'a Güney Afrikalı tank: Ngcongca

03.04.2014 - 16:39 | Son Güncellenme:

Cimbom önümüzdeki sezonun kadrosunu kurmak için kolları sıvadı. Sarı-kırmızılılar, Anele Ngcongca için kulübü Genk'e teklifte bulundu. Sağ bek ve stoper pozisyonlarında oynayan Ngcongca tam bir tank.

Galatasaraya Güney Afrikalı tank: Ngcongca

Aslan kötü geçen sezonun ardından geleceğin iskeletini oluşturmaya erken başladı... Bu sezon savunmada canı çok yanan G.Saray'a Chedjou ilaç olamamış, devre arası gelen Burdisso da oynadığı her maçta takımı yakmıştı. Yerli isimlerden Gökhan Zan da sık sakatlandığı için Aslan savunmayı sağlam bir futbolcuyla onarmak istiyor. Semih Kaya'nın 11'deki yeri garanti. Koray Günter de iyi bir alternatif. Ancak direkt sahaya sürebileceği bir oyuncunun peşinde olan Cimbom Belçika'da bir hazine buldu: Anele Ngcongca

Haberin Devamı

TULUN YÜRÜTÜYOR

G.Saray, Ngcongca transferini Bülent Tulun nezdinde yürütüyor. Cimbom, 26 yaşındaki futbolcu için Genk'e resmi teklifini yaptı. Kariyerini bir adım yukarı taşımaya hazırlanan oyuncu, her sene Şampiyonlar Ligi seviyesinde oynayan G.Saray'a gelmeye sıcak bakıyor. Sarı-kırmızılılar diğer alternatiflerle de görüştükten sonra karar verecek.

SAKATLANMAZ, KART GÖRMEZ

Anele Ngcongca, savunmanın hem sağında hem de göbeğinde görev yapabiliyor. 26 yaşındaki futbolcu 1.82 boyunda 81 kilo. Kolay kolay sakatlanmayan Ngcongca sezon başı ortalama 40 maçın altına düşmüyor. Ngcongca'nın bir olumlu özelliği de sert bir oyuncu olmasına rağmen az kart görmesi. Tecrübeli futbolcu Dünya Kupası elemelerinde Güney Afrika formasıyla 4 maçın tamamında forma giymişti.

Haberin Devamı

(3puan.com)

Yazarlar