Galatasaray Galatasaray'a Olimpiu Morutan gelişmesi! İtalyan gazeteci açıkladı

Galatasaray'a Olimpiu Morutan gelişmesi! İtalyan gazeteci açıkladı

24.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sezon başında Okun Buruk'un kadrosunda yer alamayan Olimpiu Morutan, Serie B ekiplerinden Pisa'ya kiralandı. Genç futbolcu yeni takımında sergilediği performans ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Rumen yıldız için çıkan iddialara İtalyan gazeteciden açıklama geldi.

Galatasaraya Olimpiu Morutan gelişmesi İtalyan gazeteci açıkladı

Galatasaray'a geçen sezon başında büyük umutlarla transfer olan Morutan, istenilen performansı sergileyemedi. Sezon başında Pisa'ya kiralanan Rumen futbolcu, yeni takımında adeta kendini buldu. Kendisi hakkında çıkan transfer iddialarına İtalyan gazeteci yanıt verdi.

Haberin Devamı

SEZON BAŞINDA KİRALANDI

Sarı - kırmızılılar sezon başında Morutan'ı İtalya Serie B ekibi Pisa'ya satın alma opsiyonuyla kiralanmıştı.

Galatasaray'dan KAP'a bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verilmişti;

"Profesyonel futbolcumuz Olimpiu Vasile Moruţan'ın geçici transferi konusunda Pisa Sporting Club S.r.l. ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Pisa Sporting Club S.r.l., şirketimize 150.000 Euro geçici transfer bedeli ödeyecektir. Pisa Sporting Club S.r.l. 31 Mayıs 2023 tarihine kadar opsiyon hakkını kullanması halinde futbolcuyu 5.500.000 Euro transfer bedeli karşılığında kesin olarak transfer etme hakkına sahiptir. Ayrıca yapılan anlaşma gereği futbolcunun en az 25 maçta 45 dakika oynaması ve Pisa Sporting Club S.r.l'nin İtalya Serie A Ligi'ne çıkması durumunda kesin satın alma şartı 5.500.000 Euro transfer bedeli ile gerçekleşecektir."

Haberin Devamı

Galatasaraya Olimpiu Morutan gelişmesi İtalyan gazeteci açıkladı

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Bu sezon Pisa ile 32 maça çıkan Olimpiu Morutan, söz konusu maçlarda 6 kez rakip fileleri sarsmayı başardı. Rumen futbolcu bunun yanında takım arkadaşlarına 7 kez gol pası verdi.

PARMA'NIN DA TAKİBİNDE

Serie B ekiplerinden Parma'nın da Morutan'ı takipte olduğu iddia edildi. Footballnews24; kadrosunda Rumen oyuncu Dennis Man'ı da bulunduran Parma'nın sezon sonu 23 yaşındaki oyuncunun bonservisini almak için Sarı Kırmızılı ekiple temas kurabileceğini okurlarıyla paylaştı.

Galatasaraya Olimpiu Morutan gelişmesi İtalyan gazeteci açıkladı

İTALYAN GAZETECİ AÇIKLADI

İtalyan gazeteci Nico Schira kendisine ait sosyal medya hesabından Morutan ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Schira, Pisa'nın Olimpiu Morutan'ın bonservisini almayı istediğini ifade ederek; "Menajeri Becali ve oyuncuyu satmak için 5.5 milyon Euro isteyen Galatasaray ile görüşmeler devam ediyor. Pisa, 31 Mayıs'ta satın alma opsiyonunu kullanabilir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar