Galatasaray Galatasaray'a transfer yasağı! Eski yıldız şoke etti, işte ödenecek tazminat

Galatasaray'a transfer yasağı! Eski yıldız şoke etti, işte ödenecek tazminat

21.03.2023 - 09:47 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Süper Lig'in 26. haftasında Konyaspor'a mağlup olarak büyük şok yaşarken eski yıldızdan gelen haberle sarsıldı. Sarı-kırmızılılara transfer yasağı gelirken ödenecek tazminat belli oldu.

Galatasaraya transfer yasağı Eski yıldız şoke etti, işte ödenecek tazminat

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Konyaspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olan Galatasaray büyük şok yaşarken eski yıldızdan gelen haberle sarsıldı. Sarı-kırmızılılara transfer yasağı gelirken ödenecek tazminat tutarı da ortaya çıktı. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve transfer yasağının ayrıntıları...

Haberin Devamı

OKAN BURUK'UN TEK AMACI KAZANMAK! YA HEP YA HİÇ

Sarı-kırmızılı teknik adam, Gomis ve Icardi ile çift forvete dönerken, Oliveira’nın yerine Juan Mata’yı almış ve sol beke de Yunus’u koymuştu. Bu risk, Konyaspor’a pozisyonlar getirmiş ve neticede de yeşil-beyazlılar galibiyeti de bulmuştu.

Okan Buruk’un Başakşehir döneminde de benzer durumlarla karşılaştığı, risk almayı sevdiği ve asla bir puanla yetinmediği belirtildi. Buruk’a yakın isimler, “Bir puanı kazanç olarak görmek yerine 2 puanı kayıp olarak görüyor. Galatasaray’ın da aslında felsefesine uygun. En iyi takımlar da bir yerde kaybettiler. Bu sonucu abartmamak lazım” değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaraya transfer yasağı Eski yıldız şoke etti, işte ödenecek tazminat

MERTENS'TEN MÜJDELİ HABER

Cim-Bom’da eksikliği iki maçtır hissedilen Mertens’ten müjdeli haber geldi. Takımın izinli olduğu dönemde de tedavisini gerçekleştiren ve bireysel çalışmalar yapan tecrübeli futbolcunun, milli aradan sonraki ilk maç olan Adana Demirspor karşılaşmasında takımdaki yerini alabileceği belirtildi. Mertens’in oynamadığı iki maçta ön tarafta istenen üretkenlik sağlanamamış ve Okan Buruk çeşitli denemelerde bulunmuştu.

Haberin Devamı

Galatasaraya transfer yasağı Eski yıldız şoke etti, işte ödenecek tazminat

GALATASARAY TRANSFERDE BÜYÜK OYNUYOR

Önceliği forvet hattına veren Galatasaray'da ilk hedef yine Roberto Firmino. Liverpool'dan ayrılması kesinleşen 31 yaşındaki Brezilyalı forvetle geçtiğimiz haftalarda yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alanCim Bom, bu transferdeki önemli adaylardan biri. Ancak Sambacı'yı isteyen birçok Avrupa devi var. Barcelona, Inter ve Atletico Madrid, Firmino yarışına dahil olan kulüpler arasında. Galatasaray Yönetimi bu yarışta öne geçebilmek adına var olan tüm kozlarını kullanmayı planlıyor.

Galatasaraya transfer yasağı Eski yıldız şoke etti, işte ödenecek tazminat

Gündemdeki diğer yıldız forvet Wilfried Zaha. 27 milyon Euro'luk piyasa değeri bulunan 30 yaşındaki Fildişi Sahilli hücum oyuncunun Crystal Palace ile olan kontratı sezon sonunda bitiyor. İngiltere'den ayrılacağı konuşulan sol kanat/forvet için Galatasaray devrede. Ancak bu transferde de Aslan'ı Araplar zorlayacak gibi görünüyor. Ada basınına göre Al Ittihad'ın Zaha'ya yaptığı senelik teklif 10 milyon Euro. Henüz son kararını vermeyen Zaha, Avrupa'da kalmayı tercih ederse Galatasaray'ın şansı yüksek. Aksi takdirde Sarı-Kırmızılılar'ın süreci takip etmesi gerekecek.

Haberin Devamı

BONSERVİS BEDELİ ÖDENMEYECEK

Eğer süreç Galatasaray'ın istediği gibi gerçekleşir ve Sarı-Kırmızılılar hem Firmino hem de Zaha ile anlaşabilirse, yaz döneminde bu iki yıldız için de bonservis bedeli ödenmeyecek. Galatasaray Yönetimi de bonservise ayrılacak bütçenin bir bölümünü yıllık ücretlere imza parası olarak ekleyip, transferdeki şansını yükseltmeye çalışacak.

Galatasaraya transfer yasağı Eski yıldız şoke etti, işte ödenecek tazminat

İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLMİŞTİ

Galatasaray'ın Haziran 2021'de Fatih Terim döneminde Rennes'ten 1 milyon 150 bin euro bonservisle Rennes'den transfer ettiği Sacha Boey, geçtiğimiz sezon beklentilerin altında kalmıştı. Terim'in ayrılığı sonrası göreve gelen Domenec Torrent'in gözüne giremeyen Fransız sağ bek, istenmeyen adam ilan edilmişti.

Torrent'in gönderilmesi, Okan Buruk'un imzayı atması adeta 22 yaşındaki oyuncunun kaderini değiştirdi.

Galatasaraya transfer yasağı Eski yıldız şoke etti, işte ödenecek tazminat

SEZON BAŞI KAMPINA GÖTÜRÜLMEDİ

Haberin Devamı

Sezon başında gözden düşen isim konumunda olan Sacha Boey, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntü ile tepki çekmişti. O günlerde izinli olan ve bireysel olarak çalışmalarda bulunan Boey'nin paylaşımında fit olmadığı konuşulmuştu. Omar Elabdellaoui ve Leo Dubois'nın sakatlıkları sonrası Okan Buruk, sezonun ilk maçında Antalya deplasmanında Boey'e şans verdi. Genç oyuncu da bu şansı iyi değerlendirdi ve formayı bırakmadı.

Boey; adeta dipten zirveyi gördü. Galatasaray'ın yurt dışında gerçekleştirdiği iki sezon öncesi kampına da alınmayan genç futbolcu takımla çalışmalara ise Antalyaspor maçından iki gün önce başladı; hazırlık maçlarında oynamadan resmi müsabakaya çıktı. İlk 45 dakikada bocalayan genç futbolcu Antalyaspor mücadelesinin ikinci 45 dakikasından itibaren ise oyununu yukarıya çekmeyi başarmıştı.

ARA TRANSFERDE BIRAKMADILAR

Boey’i takip eden kulüpler arasında Fransız ekibi Olympique Lyon’un da olduğu ifade edildi. Lyon scoutlarının uzun süredir izlediği Boey’i gündemine alan bir diğer takım ise Portekiz’den Sporting... Ancak Galatasaray şampiyonluk hedefi nedeniyle oyuncusunu ara transfer döneminde bırakmak istemedi.

Haberin Devamı

Galatasaraya transfer yasağı Eski yıldız şoke etti, işte ödenecek tazminat

ARTETA'NIN LİSTESİNDE

Arsenal, bir yandan Premier Lig'de şampiyonluk müadelesi verirken, diğer yandan da gelecek sezonun planlamasını yapıyor. İngiliz devi, son olarak Boey'i listesine aldı. Tutto Mercato'da yer alan habere göre, Arsenal Menajeri Mikel Arteta, Galatasaray'ın Fransız sağ beki Sacha Boey'u çok beğeniyor. İngiliz devinin, Sacha Boey için şimdiden girişimlere başladığı iddia edildi.

MOURINHO PEŞİNDE! ZANIOLO DETAYI

Bir diğer iddia da İtalya'dan geldi. ASRoma Live; Jose Mourinho yönetimindeki Roma'nın Nicolo Zaniolo transferinden sonra Galatasaray'la kurulan iyi ilişkilerini kullanarak Arsenal'den önce Sacha Boey'i transfer etmek istediğini duyurdu.

İtalyan ekibinin kısa süre içerisinde sarı-kırmızılı ekiple temas kuracağı iddia edildi. Boey'nin Galatasaray ile olan sözleşmesi 2025 yılının Haziran ayında bitiyor. 22 yaşındaki oyuncunun Transfermarkt verilerine göre; güncel piyasa değeri ise 11 milyon euro. Boey, bu sezon oynadığı 23 resmi maçta 1950 dakika sahada kaldı. Başarılı sağ bek, bu süre içinde 2 asist yaptı.

Galatasaraya transfer yasağı Eski yıldız şoke etti, işte ödenecek tazminat

EV KİRASINI DA ALACAK!

Sezon başında Aslan'ı FIFA'ya şikâyet eden Sofiane Feghouli haklı bulundu. Sabah'ta yer alan habere göre FIFA, yaz transfer döneminden itibaren geçerli olmak üzere Galatasaray'a transfer yasağı getirdi. 

Sarı-kırmızılılar yeni sezonda transfer yapabilmek için Feghouli'ye geçmiş alacaklarını faiziyle birlikte (1.6 milyon Euro) ödemek zorunda. Sözleşmesi 31 Mayıs 2022'de sona eren Feghouli 1.6 milyon Euro talep etmişti.

Galatasaraya transfer yasağı Eski yıldız şoke etti, işte ödenecek tazminat

YÜZDE 10 FAİZ...

Cezayirli yıldız; Galatasaray'dan ödenmeyen 3 aylık maaşı, maç başı primi, galibiyet bonusları ve ev kirasını içeren alacakları için FIFA'ya şikâyette bulundu. Feghouli'nin avukatı ayrıca oyuncusunun alacakları için yüzde 10 faiz işletti.

20 MİLYON EURO ALDI

Sofiane Feghouli, sarı-kırmızılı takımın 5 sezon formasını giydi ve 20 milyon Euro'dan fazla parayı cebine koydu. 162 maçta 34 gol-32 asistlik performans sergileyen Cezayirli; 2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa kazandı. Şu anda Karagümrük'te oynuyor.

Galatasaraya transfer yasağı Eski yıldız şoke etti, işte ödenecek tazminat