Galatasaray Galatasaray'da 35 milyon euroluk beklenti! Transfer kararı

Galatasaray'da 35 milyon euroluk beklenti! Transfer kararı

05.02.2024 - 11:03 | Son Güncellenme:

Kasasını ara transferde yaptığı Sacha Boey ve Cedric Bakambu satışları ile dolduran Galatasaray, 35 milyon Euro'luk (1 milyar 155 milyon TL) net gelirin sahibi oldu. Sarı-kırmızılılar yerli oyuncuların satışından da benzer rakamı kasaya koymayı hedefliyor.

Galatasarayda 35 milyon euroluk beklenti Transfer kararı

Sarı-kırmızılı kulüp, yerli yıldızlarına gelen teklifleri ise ocak ayında değerlendirmeye almadı ve pazarlıklar için sezon sonunu işaret etti. EURO 2024'te A Milli Takım'la boy gösterecek Kerem Aktürkoğlu, Abdülkerim Bardakcı ve Barış Alper Yılmaz'dan da en az 35 milyon Euro bonservis geliri bekleniyor.

Haberin Devamı

Aslan'ın yerli oyuncuları özellikle Şampiyonlar Ligi sayesinde piyasa yaptı. Hollanda devi Ajax uzun süredir Kerem'le ilgilenirken Lazio başta olmak üzere İtalyan kulüpleri, Barış Alper'i takip ediyor. Son dönemde performansını artıran Barış için ayrıca İngiliz ekipleri de devreye girdi. Abdülkerim de Zenit'in ardından birçok yabancı takımın transfer listesine girdi.

ÇİFT HANELİ BONSERVİS

Teknik direktör Okan Buruk, yapılan yabancı yıldız transferlerine rağmen (Davinson Sanchez, Zaha, Tete, Ziyech) Abdülkerim ve Kerem'den vazgeçmedi, jokeri Barış Alper'i ilk 11'e monte etti. Yönetim cephesinde yerli milli yıldızlar için sezon sonunda çift haneli bonservis içeren teklifler gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

REKORUNU EGALE EDECEK

Son zamanlarda eleştirilmesine rağmen Kerem Aktürkoğlu, bu sezon 19 gole direkt etki etti. 12 golün yanı sıra 7 de asist yaptı. 25 yaşındaki futbolcu, ağları 1 kez daha bulması durumunda 2021- 22 sezonunda sarı-kırmızılı formayla attığı 13 gollük rekorunu egale edecek.

Yazarlar