Galatasaray Galatasaray'da Hakim Ziyech ile ipler kopuyor! Orta sahaya İtalya'dan transfer

Galatasaray'da Hakim Ziyech ile ipler kopuyor! Orta sahaya İtalya'dan transfer

01.01.2024 - 08:15 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Adana Demirspor maçı öncesinde, parasal sorun çıkaran Faslı oyuncunun, Süper Kupa’ya da gitmemesinden iyice rahatsız oldu. Hakim Ziyech’in de ayrılmak istediği, kulübün buna sıcak baktığı vurgulandı.

Galatasarayda Hakim Ziyech ile ipler kopuyor Orta sahaya İtalyadan transfer

Hakim Ziyech ile ipler kopma noktasına gelirken, bu konudaki en büyük nedenin parasal ödemelerden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Adana Demirspor ile 8 Aralık 2023’te oynanan karşılaşmada görev yapmayan futbolcu, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in devreye girmesiyle ikna edilmişti. Bunun sonrasındaki iki karşılaşmada da forma giyen Faslı oyuncunun, son olarak, ağrılarını öne sürerek Süper Kupa kadrosunda yer almaması, sarı-kırmızılılarda büyük rahatsızlık yarattı.

Galatasarayda Hakim Ziyech ile ipler kopuyor Orta sahaya İtalyadan transfer

Adana Demirspor karşılaşmasının ardından oyuncunun menajeri ile görüşen Başkan Özbek’in garanti verdiği ve bunun üzerine futbolcunun oynamaya devam ettiği belirtildi. Suudi kulüplerinin radarında olan 30 yaşındaki futbolcunun, Galatasaray’dan ayrılmak istediği ve yapılan teklifleri değerlendirmeyi amaçladığı bildirildi. Galatasaray’ın da opsiyonunu kullanmayı düşünmediği Ziyech’in ayrılığına sıcak baktığı belirtildi. Sezon başında Chelsea’den bedelsiz olarak kiralanan futbolcunun satın alma opsiyonunun da ücretsiz olduğu açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Bu sezon için oyuncuya net 3 milyon 587 bin 500 euro sezonluk ücret verecek olan Cim-Bom’un, transferinin gerçekleşmesi durumunda 2024-2025 sezonu için net 2 milyon 850 bin euro ücret ödeyeceği ifade edilmişti.Futbolcuyla anlaşarak devam edilmemesi durumunda Galatasaray’ın ne bedel ödeyeceği ise daha sonra netlik kazanacak.

Galatasarayda Hakim Ziyech ile ipler kopuyor Orta sahaya İtalyadan transfer

SANCHES BOMBASI

Cim-Bom’da 8 numara için Renato Sanches gündeme geldi. Ndombele’den istediği verimi alamayan ve orta alana takviye için kolları sıvayan sarı-kırmızılılar, kiralık olarak gittiği Roma’da aradığını bulamayan ve PSG’ye dönmesi beklenen 26 yaşındaki Portekizli futbolcu için devreye girme kararı aldı.

PSG’de teknik direktör Luis Enrique’nin kadro planlamasında yer almayan yıldız futbolcunun, çok düşük bir rakama kiralanabileceği bildirildi. Sarı-kırmızılı yetkililerin, bu transfer için PSG ile olan yakın ilişkilerine güvendiği belirtildi.
Özellikle Mauro Icardi transferinde iki kulüp arasında sıcak bir diyalog oluşmuştu. Fransız kulübünün, Galatasaray’a bu transfer için kolaylık sağlamasının beklendiği bildirildi.

Renato Sanches, bu sezon Roma formasıyla 5’i Serie A, 4’ü Avrupa Ligi olmak üzere toplam 9 maça çıktı ve 1 gol atarken, asist yapamadı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Hakim Ziyech ile ipler kopuyor Orta sahaya İtalyadan transfer