Galatasaray Galatasaray'da Icardi için Zaniolo taktiği! FIFA kuralı ortaya çıktı

Galatasaray'da Icardi için Zaniolo taktiği! FIFA kuralı ortaya çıktı

17.02.2023 - 15:23 | Son Güncellenme:

Büyük maçlarda gösterdiği başarılı performanslar ile dikkat çeken Mauro Icardi'nin Galatasaray'daki geleceği merak ediliyor. PSG ile görüşen sarı-kırmızılı kulübün izleyeceği yol haritası belli olurken FIFA kuralı elini rahatlatacak.

Galatasarayda Icardi için Zaniolo taktiği FIFA kuralı ortaya çıktı

Galatasaray, sezon başında PSG'den 1 yıllığına kiralanan Arjantinli yıldız Mauro Icardi'yi elden kaçırmak istemiyor. Attığı gollerle taraftarın sevgilisi haline gelen başarılı futbolcu, skorer performansını son oynanan Trabzonspor karşısında da sürdürdü.

Haberin Devamı

DERBİLERE DAMGA VURDU
Yıldız futbolcu, Süper Lig'de forma giydiği son 8 karşılaşmada 8 kez ağları havalandırdı. Galatasaray kariyerindeki ilk sezonunda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a karşı sahaya çıktığı ilk lig maçında gol atan ilk futbolcu olarak kayıtlara geçti.

GALTIERI'DEN MAURO ICARDI AÇIKLAMASI
Fransa Ligue 1'de üç puan farkla zirvede yer alan Paris Saint-Germain'de Teknik Direktör Christophe Galtier, gelecek sezon planlamalarından bahsederken Mauro Icardi hakkında da açıklamalar yaptı.

Galtier, Mauro Icardi'nin gelecek sezon planlarında yer almadığını ifade ederek; "Mauro son birkaç sezonda çok az forma giydi. İşlerin tekrar yoluna girmesi onun için çok önemli. Sık sık oynamasının geleceği için önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasarayda Icardi için Zaniolo taktiği FIFA kuralı ortaya çıktı

FIFA KURALI KOZ OLACAK
Mauro Icardi'nin bonservisini almak isteyen sarı - kırmızılılara Arjantinli golcüyü düşük bir ücret karşılığında transfer etme fırsatı doğdu. 29 yaşındaki oyuncu da isterse Galatasaray, Arjantinli yıldızı transfer edebilecek. FIFA'nın bir kuralı sarı - kırmızılıların elini pazarlık masasında güçlendirdi.

FIFA'nın oyuncuların sözleşmelerini feshetme konusundaki kurallarından biri de Webster kuralı... Bu kura göre; 28 yaşından önce sözleşme imzalayan herhangi bir oyuncu, bu imzadan üç yıl sonra sözleşmesini feshetme hakkında sahip. Oyuncunun yaşı 28 ya da daha büyükse bu sınır iki yıla indirilir.

Haberin Devamı

BONSERVİSTE ZANIOLO TAKTİĞİ
Zaniolo'yu yıllık 3 milyon euro taksitle 5 yılda 15 milyon euro'ya transfer eden Galatasaray, Mauro İcardi için de aynı yolu izlemeye karar verdi. Yönetim, PSG'ye Arjantinli golcünün bonservisi için yıllık 3 milyon euro'dan 3 yılda ödenmek üzere toplamda 9 milyon euro teklif edecek.

Haberin Devamı

Galatasarayda Icardi için Zaniolo taktiği FIFA kuralı ortaya çıktı

KALMAYA SICAK BAKIYOR
İki taraf arasında görüşmeler devam ederken İcardi'nin Galatasaray'da devam etmek istemesi sarıkırmızılıları avantajı kılıyor.

MAAŞTA ANLAŞILDI
Galatasaray ile İcardi'nin maaş konusunda bir anlaşmaya vardıkları için bu hamlenin yapılacağı öğrenildi. 29 yaşındaki futbolcu bu sezon sarı kırmızılı formayla 13 maça çıktı. Icardi bu maçlarda 9 gol attı ve 6 asist yaptı. 1.81 boyundaki forvet kariyerinde Inter, Barcelona ve Sampdoria gibi takımlarda da forma giymişti.

Yazarlar