Galatasaray Galatasaray'da kadro eski, performans yeni! Derbi primi yükseldi

Galatasaray'da kadro eski, performans yeni! Derbi primi yükseldi

10.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cim-Bom’un Fenerbahçe maçının 11’inde, 13. olan Galatasaray’dan tam 6 oyuncu vardı. Ancak Teknik Direktör Okan Buruk’un dokunuşu sarı-kırmızılıları ön plana çıkardı.

Galatasarayda kadro eski, performans yeni Derbi primi yükseldi

Galatasaray, Kadıköy’de görkemli bir galibiyete imza atarken, ilk 11’deki 6 isim geçen yıl da kadrodaydı. Sarı-kırmızılılarda Muslera, Boey, Nelsson, Berkan, Kerem ve Barış Alper, Cim-Bom’un geçen sezonki kadrosundaydı. O dönemi 13. bitiren geçen seneki kadrodan 6 ismin 11’de başladığı kadroyla, Fenerbahçe’ye 3 atan Aslan’da, Teknik Direktör Okan Buruk dokunuşu kendisini gösterdi.

Haberin Devamı

Aslan’ın dikkat çeken bir diğer noktası ise deplasman performansı... Bu istatistik de sarı-kırmızılıları umutlandırdı. Geride kalan 17 haftada 10 kez deplasmana çıkan Cim-Bom, bu maçların 7’sini kazanıp, 2’sinde berabere kalırken, tek yenilgi aldı. Okan Buruk yönetiminde sarı-kırmızılılar, dış sahada 2.3 puan ortalaması tutturdu.Buna karşın ikinci sıradaki Fenerbahçe ise 17 maçın 10’unu evinde oynadı ve iki kulüp arasında bu fikstüre rağmen Galatasaray lehine 4 puan fark oluştu.

Kaptanlar istedi primler yükseldi

Galatasaray’daki prim sistemi, iki kaptan Muslera ve Gomis’in sayesinde değişti, gençler bayram etti.

Lig Radyo’nun haberine göre, sarı-kırmızılılardaki eski sistemde, ilk 11 oynayan % 100, oyuna sonradan giren % 50, kulübede olup oyuna giremeyen % 25 prim alacaktı. Ancak iki deneyimli kaptan bu sisteme itiraz ederek daha adil bir dağıtım sistemi önerdi.

Haberin Devamı

Muslera ve Gomis, “Biz yabancılar maaşımızı euro cinsinden alıyoruz. Gecikse de pek kaybımız olmuyor. Olası anlaşmazlıklarda FIFA ve UEFA gibi çözümlerimiz de var. Ayrıca gelirimiz yüksek. Yerli oyuncuların bazılarında, hele de genç oyuncularda bu rakamlar alınmıyor. Gençlerde, yerlilerde maaşları çok düşük oyuncular var. Bu sebeple verilecek tüm galibiyet primlerini eşit olarak oyuncu sayısına bölelim” denildi.

Bunun üzerine Galatasaray Yönetimi, primlerin tüm oyunculara eşit olarak dağıtılmasına karar verdi.

Bu arada sarı-kırmızılı takımda, Muslera ve Gomis’in takıma yönelik yapılan konuşmada, “Bugün sevinmek de eğlenmek hakkımız ama sadece bir gün. Aynı ciddiyet ve konsantrasyonla kalan haftalara hazırlanmalıyız. Sahip olduğumuz avantajı korumalıyız” dedikleri öğrenildi.
İzin yaptılar 

Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-0 mağlup eden Galatasaray’da oyunculara bir gün izin verildi.

Teknik Direktör Okan Buruk, futbolcularından bu akşama kadar dinlenmelerini istedi. Sarı-kırmızılılar, Atakaş Hatayspor maçının hazırlıklarına bu akşam Florya’da yapacağı antrenmanla başlayacak.

"Jesus’lu Fenerbahçe dağıldı"

Galatasaray’ın Fenerbahçe deplasmanındaki zaferi dünya basınında ses getirdi. Özellikle Portekiz basını, Jesus ve Oliveira nedeniyle maçı büyük gördü. O’Jogo, “Jorge Jesuslu Fenerbahçe, evinde Sergio Oliveira’lı Galatasaray’a karşı dağıldı” diye yazdı.

Haberin Devamı

Cim-Bom’un Ülker Stadı’ndaki Fenerbahçe galibiyeti, dünya basınında da büyük yankı buldu. Özellikle sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Jorge Jesus ile Galatasaray’ın ilk golünü atan Oliveira’nın ülkesi Portekiz’de maç manşetlerden görüldü.

Portekiz basınından O Jogo’nun haberinde, “Jorge Jesuslu Fenerbahçe evinde Sergio Oliveiralı Galatasaray’a karşı dağıldı” yorumu yapıldı.
A Bola ise, “İstanbul derbisinde Galatasaray’a 3-0 yenilen Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jorge Jesus sorumluluğu üzerine aldı” yorumunda bulunuldu.

Mais Futebol’un haberinde de şu ifadeler yer aldı:

“Sergio Oliveira’nın gol perdesini açtığı maçta lider Galatasaray, İstanbul derbisinde ikinci sıradaki Jorge Jesuslu Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti ve puan farkını açtı.”

Sapo Desporto’da ise, “Galatasaray, Süper Lig’in 18’inci hafta maçında Fenerbahçe’yi 3-0 yenerek İstanbul derbisinin büyük galibi oldu” denildi.

Haberin Devamı

İtalyan basınından Tutto Mercato, “Galatasaray’dan Fenerbahçe derbisinde parti... Maçta gollerin ikisini Süper Lig’e Serie A’dan giden oyuncular kaydetti” diye yazdı.

Fransız basınından L’Equipe ise şu yorumu yaptı:

“Galatasaray, Fenerbahçe’yi 3-0 yendi ve rakibiyle arasındaki farkı dörde yükseltti. PSG’den kiralanan Arjantinli golcü Mauro Icardi maça girdikten iki dakika sonra Kerem Aktürkoğlu’na asist yaptı. Icardi, 90+11’de attığı klas golle skoru belirledi: 3-0.”

beIN Sports’un Amerika hesabında da, “Kıtalararası derbide Fenerbahçe’yi deviren Galatasaray Süper Lig’de liderliğini pekiştirdi” ifadeleri kullanıldı.

Romanya kaynaklı Prima Sport’ta yer alan manşette ise, “Galatasaray, Fenerbahçe’yi kendi evinde küçük düşürdü” yorumu yapıldı.

News Rebeat ise “Türk derbisinde Icardi’den 15 dakikalık gazap... Asist, şık bir gol ve tartışmalı gol sevinci...” diye yazıldı.

La Nacion da, “Arjantinli futbolcu attığı golle Türk derbisini ısıttı” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar