Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk 4 kupaya birden talip!

Galatasaray'da Okan Buruk 4 kupaya birden talip!

15.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Avrupa Ligi’nde son 16 takım arasına kalmak için bugün oynayacağı Sparta Prag maçını değerlendirdi, "Çekya Şampiyonu ile oynayacağız. Yüzde 100 olarak hazırız. Kazanmak için her şeyi yapmak istiyoruz. Rövanşa avantajlı gitmeyi planlıyoruz" dedi.

Galatasarayda Okan Buruk 4 kupaya birden talip

Geçen seneyi şampiyon olarak kapattıklarını ancak bu sene hedeflerinin daha fazla olduğunu dile getiren Buruk, "Performansımızda inişler çıkışlar olabiliyor ama amacımız belli. Birliktelik bize başarılar getiriyor. Hedefimiz, önümüzdeki dört kupayı da kazanmak. Galatasaray armasını yine kupayla taçlandırmak istiyoruz” ifadesini kullandı. Tecrübeli hoca, “Takım olduğumuz sürece, oyuncu eksikliği aramayız. Son maçlarda bu takım olgusunu yakaladık. Kim olup olmadığı değil, oyun çok önemli. Takımdan beklentim yüksek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sparta Prag maçından üç gün sonra Ankaragücü ile karşılaşacaklarını da hatırlatan Okan Hoca, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Cezalı ve sakatlıklara göre rotasyon olabiliyor. Geniş kadromuz var, dönen oyuncularımız var. Transferler geldi. Abdülkerim Bardakçı ve Sergio Oliveira takıma döndü. Sadece Hakim Ziyech sakat. Onun dışında sıkıntımız yok. Güçlü bir takımla oynayacağız. Ancak biz de iyi maçları çok daha iyi oynuyoruz. Konsantre olduk ve karşımızda oynayan bir rakip var; bunun altını çizelim. İlk maçta kazanmak istiyoruz."

"SIRTIMDA SOYADIM, ÖNÜMDE ARMAM"

Torreira’dan açıklamalarGalatasaray’ın orta sahadaki dinamosu Lucas Torreira, Sparta Prag maçını yorumlarken, kariyeri ve kişiliğiyle ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Uruguaylı futbolcu, "1,5 senedir Galatasaray’da her maçta nasıl olduğumu görüyorsunuz. Ben tutkuyla oynayan bir insansım. Sırtımda soyadım var, daha önemlisi, önümdeki armam. Taraftarı, takım arkadaşlarımı ve teknik ekibi mutlu etmek için çalışıyorum" dedi. 

Haberin Devamı

Okan Buruk ile çalışmanın büyük bir keyif olduğunu da anlatan Torreira, "Karizmatik, mutlu ve takımı bir arada tutan bir insan" ifadesini kullandı. 

Henüz gol atamadığıyla ilgili soruya yanıt veren 28 yaşındaki futbolcu, "Her maç Galatasaray formasıyla gol atmanın hayalini kuruyorum. Uzun zamandır gol atmıyorum. Kaygılanmıyorum, takım kazansın yeter. Ancak içten içe de gol atmak istiyorum" diye konuştu.

PRISKE: ZOR BİR MAÇ

Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske, zor bir maç oynayacaklarını ancak müsabakayı kazandıkları takdirde ise oyuncularının özgüvenlerinin yükseleceğini söyledi. 

Danimarkalı çalıştırıcı, "İyi bir takımla karşılaşacağımız için hem fiziksel hem mental olarak iyi konsantre olmamız lazım. Hem sahada hem kulübede kaliteli oyuncuları var. En ufak bir hatamızda bizi cezalandıracaklardır" dedi.

Cim-Bom’a karşı oynayacak Sparta Prag’da en formda futbolcu, kanat oyuncusu Birmancevic... Avrupa kulvarında 4 gol, 1 asist, ligde 6 gol, 7 asisti bulunan Sırp futbolcuya Çekya’da vatandaşlık teklif edilmesi bile konuşuluyor. Futbol yorumcusu Jiri Fejgl, katıldığı programda yaptığı açıklama ile Birmancevic’e Çek vatandaşlığı isteyip istemediğinin sorulması gerektiğini, çünkü EURO 2024 kadrosunda çok iş yapabileceğini dile getirdi.

Yazarlar