Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk'a ciddi zam! Yeni maaşı ortaya çıktı

Galatasaray'da Okan Buruk'a ciddi zam! Yeni maaşı ortaya çıktı

15.09.2023 - 10:43 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek'in Domenec Torrent'in yerine teknik direktörlük görevine getirilen Okan Buruk'un sözleşmesi uzatılıyor. Geçtiğimiz sezon sarı-kırmızılı ekipte unutulmaz başarılar elde eden Buruk'un yeni sözleşmesinden kazanacağı maaş da ortaya çıktı.

Galatasarayda Okan Buruka ciddi zam Yeni maaşı ortaya çıktı

Dursun Özbek ve yönetiminin göreve gelmesinin ardından Domenec Torrent ile yollar ayrılmış ve Okan Buruk'un Galatasaray'ın yeni teknik direktörü olmuştu. Genç teknik adam 2022-2023 sezonunda rekorları altüst ederek Galatasaray'ı 23. kez Süper Lig'in zirvesine taşımıştı.

Haberin Devamı

Bu sezona da başarılı bir giriş yapan sarı-kırmızılı ekipte Okan Buruk'un sözleşmesi uzatılıyor. Başarılı teknik direktöre ciddi bir zam da yapılacak.

OKAN BURUK'LA TARİHİ REKORLAR KIRILDI

Galatasaray'ı 3 yıllık aranın ardından yeniden zirveye taşıyan Okan Buruk, birçok önemli rekorun kırılmasında da pay sahibi oldu. Genç teknik adam, Galatasaray'la 14 maçlık galibiyet serisi yakaladı ve Beşiktaş'ın 63 yıldır geçilemeyen rekorunun da kırdı ve Galatasaray yeni rekorun sahibi oldu.

Siyah-beyazlılar, 1959-1960 sezonunda 10-22. haftalarda üst üste 13 maç kazanırken Galatasaray geçtiğimiz sezon Kasımpaşa'yı sahasında 1-0 mağlup ederek üst üste en çok kazanan takım unvanını da 63 yıl sonra ele geçirmiş oldu.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruka ciddi zam Yeni maaşı ortaya çıktı

Teknik Direktör Okan Buruk, Süper Lig'in (eski adıyla Birinci Lig) kurulduğu 1959'dan bu yana Galatasaray'ın başında çıktığı resmi maçlarda 2.39'la en yüksek puan ortalaması yakalayan teknik direktör oldu.

Süper Lig'de Galatasaray'ın başında çıktığı 33 maçta 25 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgiyle 79 puan toplayan 49 yaşındaki teknik adam, sarı kırmızılı takımın başında en yüksek puan ortalamasına ulaşan hoca unvanının sahibi oldu.

GALATASARAY'I ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE TAŞIDI

Galatasaray ile 2022-2023 sezonunu zirvede tamamlayan Okan Buruk, sarı-kırmızılılar ile Şampiyonlar Ligi'nde 3 ön eleme oynadı. Sarı-kırmızılılar bu süreçte Zalgiris, Olimpija Ljubljana ve Molde'yi saf dışı bırakarak adını 17. kez Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırdı. Bu tarihi başarıda da imzası bulunan Okan Buruk, Galatasaray'da teknik direktör olarak ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak. Okan Buruk 2020-2021 sezonunda RAMS Başakşehir'le Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşamıştı.

Galatasarayda Okan Buruka ciddi zam Yeni maaşı ortaya çıktı

SKORER DUYURMUŞTU: OKAN BURUK'A YENİ SÖZLEŞME

Skorer geçtiğimiz gün Galatasaray'la kısa sürede unutulmaz başarılar yakalayan teknik direktör Okan Buruk'un sözleşmesi uzatmaya hazırlandığını duyurmuştu. Skorer'in edindiği bilgiye göre sarı-kırmızılı idareciler Okan Buruk'un sözleşmesini 1 yıl daha uzatacak. 

PARA İKİNCİ PLANDA KALIYOR

Haberin Devamı

Geçtiğimiz gün yeni sözleşme hakkında konuşan Okan Buruk, "En büyük hayalim G.Saray'ın teknik direktörü olmaktı. Bunu da devam ettirmek istiyorum. Bizim için maddiyat her zaman ikinci planda gelir. Galatasaray'ın başarısı ise birinci planda olur" ifadelerini kullandı.

Trendyol Süper Lig'de 3 maç oynayan Galatasaray, 2 galibiyet 1 beraberlik aldı. 5. haftaya 7 puanla 3. sırada giren Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde ise Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile gruptan çıkma mücadelesi verecek.

YENİ MAAŞI BELLİ OLDU

Takvim'de yer alan habere göre son olarak yıllık 20 milyon TL kazanan 49 yaşındaki teknik adamın kontratında 1 yıllık sözleşme uzatma opsiyonu bulunuyordu. Geçen sezon mutlu sona ulaşan Sarı-Kırmızılılar'ın hocası Buruk'un kontratı 2024 yılına kadar uzatıldı. Söz konusu kontratın uzatıldığı Türkiye Futbol Federasyonu'na da bildirildi. Okan Buruk'a kulüp tarafından ödenecek yeni maaş 35 milyon TL olduğu öğrenildi.

Yazarlar