Galatasaray Galatasaray'da Olimpiu Morutan ile yollar ayrıldı! Bonservisiyle veda etti

Galatasaray'da Olimpiu Morutan ile yollar ayrıldı! Bonservisiyle veda etti

20.08.2023 - 20:04 | Son Güncellenme:

Galatasaray'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Olimpiu Morutan, sarı-kırmızılılara veda etti. Rumen oyuncunun yeni adresi Ankaragücü oldu.

Galatasarayda Olimpiu Morutan ile yollar ayrıldı Bonservisiyle veda etti

Trendyol Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü orta saha kurgusuna Olimpiu Morutan'ı dahil etti. Sarı-lacivertliler, Rumen oyuncunun bonservisini Galatasaray'dan aldı. Ankaragücü ile Olimpiu Morutan arasındaki anlaşmanın 3+1 yıllık olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılardan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcumuz Olimpiu Vasile Moruţan’ın transferi konusunda MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, şirketimize 3.000.000 euro tutarında transfer bedeli ile futbolcunun sonraki satışından elde edeceği gelirin %50'sini (3.000.000 eurodan az olmamak kaydıyla) ödeyecektir. MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 30 Haziran 2024 tarihine kadar ek 3.000.000 euro transfer bedeli ödemesi durumunda sonraki satışından elde ettiği transfer geliri karının %25'lik kısmını şirketimize ödeyecektir. Yapılan anlaşma gereği, kulübümüzün 3.000.000 euro transfer bedeli tutarı ile futbolcuyu şarta bağlı geri transfer etme hakkı bulunmaktadır."

Haberin Devamı

Galatasarayda Olimpiu Morutan ile yollar ayrıldı Bonservisiyle veda etti

ÇOK SAYIDA TAKIM PEŞİNDEYDİ

Galatasaray'ın bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu maçlarında şans verdiği Olimpiu Morutan için Süper Lig'den çok sayıda takım devreye girmişti. 24 yaşındaki orta saha için Konyaspor, Fatih Karagümrük ve Rizespor'un da ilgisinin bulunduğu aktarılmıştı.

Olimpiu Morutan'ın güncel piyasa değeri 4 milyon 500 bin euro. Romanya Milli Takımı'nda 9 maça çıkan Olimpiu Morutan, 1 gol sevinci yaşadı.

Universitatea Cluj altyapısında futbola başlayan Olimpiu Morutan daha sonra Botosani ve FCSB formaları giydi. Galatasaray, 2021-2022 sezonu başında Olimpiu Morutan için 4 milyon 200 bin euro bonservis bedeli ödedi. Rumen oyuncu geride kalan sezonu kiralık olarak Serie B ekibi Pisa'da geçirdi.

Yazarlar