Galatasaray Galatasaray'da Onyekuru sıçradı, Ndiaye çakıldı!

Galatasaray'da Onyekuru sıçradı, Ndiaye çakıldı!

06.06.2019 - 13:59 | Son Güncellenme:

Transferde futbolcuların tahmini bonservis bedellerini belirleyen Alman Transfermarkt internet sitesi, altı aylık dönemler halinde yaptığı güncellemelerin yeni halini belirledi.

Galatasarayda Onyekuru sıçradı, Ndiaye çakıldı

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Süper Lig şampiyonu Galatasaray’da bazı futbolcuların değerlerini artırdığı görülürken, bazılarınınsa düşüşler yaşadıkları görüldü.

Kiralıkların ortak hareketi

Sarı-kırmızılı ekipte hem fiyatı en çok artan futbolcu, hem de en büyük düşüşü yaşayan oyuncunun kulüple sezon sonunda yolları ayrılan isimler olması dikkat çekti. Muslera, Nagatomo, Ndiaye, Mariano, Fernando, Sinan Gümüş, Semih Kaya ve Selçuk İnan gibi futbolcuların bonservis bedelleri azalırken; Feghouli, Luyindama, Marcao, Diagne, Linnes, Onyekuru ve Belhanda’nın ise değerleri artış gösterdi.

En çok düşen Ndiaye oldu

Stoke City’den kiralık olarak Galatasaray’da forma giyen ve sezonun bitimiyle İngiliz ekibine geri dönen Badou Ndiaye en büyük düşüşü yaşayan isim oldu. Senegalli futbolcunun altı ay önce 12 milyon euro olarak hesaplanan değeri 3.5 milyonluk gerilemeyle 8.5 milyon euroya indi.

Haberin Devamı

Muslera’da 1 milyon euroluk düşüş

Kaleci Fernando Muslera 1 milyonluk azalışla 4 milyon euroya gerilerken, Mariano ve Nagatomo da 750 bin euroluk azalmayla 2 milyon euro seviyesine indiler. Fernando 500 bin euroluk kayıpla yeni değeri 4.5 milyon euro olarak hesaplandı. Sinan Gümüş de 2 milyon eurodan 1.3 milyon euroya düştü.

Onyekuru’nun değeri 3 milyon euro arttı

Galatasaray’ın değeri en çok artan futbolcusu Henry Onyekuru oldu. Everton’dan kiralık oynadığı sezonda şampiyonlukta skor yükünü çeken isimlerden olan Nijeryalı forvet, bir önceki değerlendirmede 10 milyon euro olan bedelini, Haziran ayı itibariyle 13 milyon euroya çıkardı.

Feghouli ve Luyindama da sıçradı

Sofiane Feghouli 2 milyon euroluk artışla 7 milyon euro seviyesine gelerek en büyük yükselişi gösteren ikinci futbolcu oldu. Luyindama 1.5 milyonluk artışla 7.5’a, Marcao ve Diagne 1 milyonlik yükselişler sonucu sırasıyla 4 ve 9 milyon euroya, Linnes 2.5 ve Belhanda 5.5 milyon euroya çıktı.

Transferde futbolcuların tahmini bonservis bedellerini belirleyen Alman Transfermarkt internet sitesi, altı aylık dönemler halinde yaptığı güncellemelerin yeni halini belirledi.