Galatasaray Galatasaray'da Sacha Boey gelişmesi! Transferde domino etkisi

Galatasaray'da Sacha Boey gelişmesi! Transferde domino etkisi

30.01.2023 - 11:50 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın bu sezon parlayan yıldızlarından Sacha Boey, Avrupa kulüplerinin de dikkatini çekiyor. Fransız futbolcu performansıyla transferin gözde ismi haline gelirken flaş bir gelişme yaşandı.

Galatasarayda Sacha Boey gelişmesi Transferde domino etkisi

Galatasaray'da sezon başı kampına götürülmeyen ve kadroda düşünülmediği gerekçesiyle rezerv takımına gönderilen Sacha Boey, Dubois'in sakatlanmasıyla kendisini ilk 11'de buldu. Sacha Boey, gösterdiği performansla takımının vazgeçilmezi oldu. 

Haberin Devamı

Fransız futbolcunun gösterdiği üstün performans Avrupa kulüplerinin de dikkatini çekti. Transferin gözde ismi haline gelen Sacha Boey'e son olarak Sporting Lizbon talip olmuştu. Transferde flaş bir gelişme yaşandı. İşte ayrıntılar...

SPORTING LIZBON'DAN GALATASARAY'A TEKLİF

Pedro Porro'nun Tottenham'a transfer olmasını bekleyen Sporting Lizbon yıldız oyuncunun alternatifini Galatasaray'da buldu. Portekiz basınına göre Galatasaray, Sacha Boey için 14 milyon Euro talep ederken Sporting Lizbon'un Galatasaray'a resmi teklifini ilettiği iddia edildi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Sacha Boey'i devre arasında göndermek istememesi sebebiyle sarı-kırmızılılar, Sporting'in teklifini geri çevirdi.

Haberin Devamı

Galatasarayda Sacha Boey gelişmesi Transferde domino etkisi

SPORTING'DEN SONRA LYON

Bu sezon gösterdiği performansla bir çok Avrupa Kulübü'nü peşine takan Sacha Boey'a Fransız ekibi Lyon talip oldu. 19 yaşındaki Malo Gusto'un transferi için Chelsea ile anlaşan Ligue 1 ekibi Sacha Boey'u kadrosuna katmak istiyor. Fransızlar şimdi görüşmek istese de Galatasaray sezon sonunu işaret etti. Lyon Sacha Boey için 15 milyon Euro bütçe şimdiden ayırmış durumda.

Galatasaray geçen sezon başında Fransız ekibi Rennes'den kadrosuna kattığı Sacha Boey için 1.2 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti. Bu sezon takıma geç katılan Boey Okan Buruk tarafından yaz kampına dahil edilmemişti. Antalyaspor maçı öncesi Dubois sakatlanınca rezerv takımdan çağrılan Boey bir daha formayı kaptırmamıştı.

Galatasarayda Sacha Boey gelişmesi Transferde domino etkisi

PİYASA DEĞERİ 6,5 MİLYON EURO

Boey'in G.Saray ile olan sözleşmesi 2025 yılının haziran ayında bitiyor. 22 yaşındaki oyuncunun transfermarkt verilerine göre; güncel piyasa değeri ise 6.5 milyon euro. Boey, bu sezon oynadığı 19 maçta bin 559 dakika sahada kaldı. Başarılı sağ bek, bu süre içinde 2 asist yaptı.

TRANSFERDE DOMİNO ETKİSİ! PEDRO'NUN TRANSFERİ YATTI

Tottenham'ın Sporting Lizbon'dan Pedro Porro'yu transfer etmesi bekleniyordu. Transferde son görüşmelerin yapıldığı ve İspanyol yıldızın İngiltere'ye gideceği ifade ediliyordu.

The Athletic'ten David Ornstein'in haberine göre Pedro Porro'nun Tottenham'a transferi yattı. Haberde "Tottenham Hotspur'un Pedro Porro için yaptığı hamle, Sporting Lizbon'un önerilen anlaşmanın şartlarını geri çekmesinin ardından iptal oldu." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Galatasarayda Sacha Boey gelişmesi Transferde domino etkisi

Habere göre Pedro Porro, Sporting başkanı Frederico Varandas'ın kendisine Cumartesi günkü Portekiz Lig Kupası finalinin ardından ayrılmasına izin verileceğini söylemesinin ardından çılgına döndü. 

The Athletic'te yer alan haberde "Porro, müzakerelerin ileri bir aşamaya gelmesine ve Sporting'in Barcelona'dan Hector Bellerin'i alternatif olarak belirlemesine rağmen Tottenham'a transferi olmayacak gibi görünüyor." ifadelerine yer verildi.

PEDRO PORRO KALDI SACHA BOEY DEFTERİ KAPANDI

Pedro Porro'nun Tottenham'a transferinin iptal olması Sacha Boey'in de sezonu Galatasaray'da tamamlaması anlamına geliyor. Lyon ve İngiltere'den de Sacha Boey'e bazı teklifler olsa da Fransız futbolcu sezon sonuna kadar Galatasaray'da kalacak.

Galatasaray'ın Sporting Lizbon ve Lyon'dan gelen teklifleri reddettiği ve Sacha Boey için 20 milyon Euro civarında bir teklif beklediği iddia ediliyor. Galatasaray: stoper, sağ bek ve ön liberoda oynayabilen Kaan Ayhan'ı da transfer ederek Sacha Boey'e alternatif yaratmış oldu.

Haberin Devamı

Galatasarayda Sacha Boey gelişmesi Transferde domino etkisi

SACHA BOEY'İN BU SEZONKİ PERFORMANSI

Sezon başında kadroda düşünülmeyen ve İtalyan ekipleri Udinese ve Monza'ya transferi konuşulan Sacha Boey, Dubois'in sakatlanmasının ardından kaptığı formayı bir daha bırakmadı. Sacha Boey, sarı-kırmızılı formayla 19 resmi karşılaşmada görev yaparken 2 asist ile oynadı.

Sacha Boey ayrıca, Kamerun Milli Takımı'ndan gelen daveti reddetmişti. Yıldız oyuncu Fransa Milli Takımı'ndan davet bekliyor.

Transfermarkt verilerine göre Sacha Boey'in piyasa değeri 6.5 milyon Euro...

Galatasarayda Sacha Boey gelişmesi Transferde domino etkisi

Yazarlar