Galatasaray Galatasaray'da Tanguy Ndombele ve Dries Mertens'ten ters köşe! Okan Buruk'u yanılttılar

Galatasaray'da Tanguy Ndombele ve Dries Mertens'ten ters köşe! Okan Buruk'u yanılttılar

01.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mertens ve Ndombele’nin son Alanyaspor maçındaki olumlu performansı, Manchester United sınavı öncesinde Okan Buruk’u yanılttı. Dev müsabakanın planını değiştirerek Kerem Aktürkoğlu’nu kulübeye çeken Galatasaray’ın hocası hem Mertens’ten hem de Ndombele’den beklediği verimi alamadı.

Galatasarayda Tanguy Ndombele ve Dries Mertensten ters köşe Okan Buruku yanılttılar

Galatasaray’da ligdeki 4-0’lık Alanyaspor maçının bedeli ağır oldu. Sarı-kırmızılı takımda, Manchester United maçıyla ilgili taktik planların Alanyaspor karşılaşmasından sonra değiştiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde önceki akşam Manchester United ile 3-3 berabere kalan ve umudunu son maça taşıyan Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk’un A planı işlemedi. Müsabakaya kötü başlayan ve 2-0 geriye düşen sarı-kırmızılılarda özellikle Ndombele ile Mertens’in performansları büyük hayal kırıklığı yarattı. Kaan Ayhan da savunmada istenen performansı sergileyemedi.

Okan Buruk’u yanıltan nokta ise Alanyaspor maçında gösterilen pozitif performans oldu. Mertens’in bu maçta 11’de başlayıp 10 numarada harika oynaması ile planını değiştiren Okan Buruk, Kerem Aktürkoğlu’nu oynatma fikrinden vazgeçti. Kerem, Manchester United karşısında yedek soyunurken sonradan girip puanı getiren golü attı.

Yine Alanyaspor maçında ilk kez 11’de oynayan ve olumlu sinyaller veren Ndombele de Manchester United maçının kötüleri arasında yer aldı. Ndombele orta sahada kötü bir futbol ortaya koyarken, Alanyaspor maçında sakatlanan Davinson Sanchez’in yerine savunmada oynayan Kaan Ayhan stoperde istenen performansı sergileyemedi.

Haberin Devamı

Özetle Galatasaray, Manchester United sınavı öncesi Alanyaspor maçını rahat kazanırken hem Sanchez’i kaybetti hem de taşlar yerinden oynadı. Okan Buruk’un Kerem Aktürkoğlu yerine Mertens’i ilk 11’de tercih etmesi olumlu sonuç vermedi.

Yazarlar