Galatasaray Galatasaray'da yıldız avı başladı! İşte görüşülen dünyaca ünlü isimler

Galatasaray'da yıldız avı başladı! İşte görüşülen dünyaca ünlü isimler

21.02.2023 - 10:02 | Son Güncellenme:

5 Mart'a uzayan transfer döneminde 19 yaşındaki Rus 10 numara Zakharyan’ı renklerine bağlamayı hedefleyen Galatasaray, 12 milyon Euro’luk çıkış maddesi bulunan Arjantinli süperstar için şartları zorluyor. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan iki yıldızla temas halinde olan Sarı-Kırmızılılar, Icardi ile Rashica’nın da bonservislerini almaya çalışıyor.

Galatasarayda yıldız avı başladı İşte görüşülen dünyaca ünlü isimler

Galatasaray'da tüm transfer planları çifte şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi hedefine göre kurgulandı. Sarı-Kırmızılılar'ın önceliği kiralık yıldızlar Icardi ve Rashica'nın bonservisini almak. Sözleşmesi bitecek olan iki hücumcu için görüşmeler devam ediyor. Transferdeki en büyük bütçeyi Zakharyan'a ayıran Galatasaray temasları sıklaştırırken, Arjantinli süperstardan vazgeçmiş değil. Mohamed, Cicaldau ve Morutan gibi isimler de bu operasyonda önemli bir role sahip. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

Haberin Devamı

DEPREMZEDELER İÇİN TURNUVA KARARI

Yabancısı, yerlisi, taraftarıyla tüm camia yaraları sarmaya çalışırken Galatasaray; deprem bölgesine bağış yapmak için Demirspor, İstanbulspor ve Eyüpspor’un katılacağı bir turnuva düzenleme kararı aldı. Nef Stadı’nda 3-5 Mart arasında oynanacak maçların geliri deprem bölgesine bağışlanacak.

Galatasaray, ligin 24. haftasında deprem sonrası ligden çekilen Gaziantep maçının iptal olmasıyla birlikte haftayı maç yapmadan tamamlayacak ve hazırlıklarını 20-26 Şubat tarihlerinde Antalya'da yapacağı kampla devam edecek. Sarı-kırmızılı ekibin yanı sıra Adana Demirspor da Hatayspor maçının iptali nedeniyle haftayı boş geçecek. İstanbulspor da haftanın BAY takımı. 1. Lig'in en güçlü şampiyonluk adaylarından olan Eyüpspor'un ise Adanaspor'un ligden çekilmesi nedeniyle 24. haftada maçı yok.

Haberin Devamı

Galatasarayda yıldız avı başladı İşte görüşülen dünyaca ünlü isimler

İŞTE G.SARAY'IN ZAKHARYAN TEKLİFİ

Galatasaray transfer süresinin 5 Mart’ta uzatılmasından sonra, yaza bırakılan Arsen Zakharyan için yeniden atağa kalkma kararı aldı. Sarı-kırmızılılar, Dinamo Moskova forması giyen 19 yaşındaki futbolcu için, Rus kulübüyle masaya oturacak. 15 milyon euro çıkış maddesi için 8+4 milyon euroluk teklif yapmaya hazırlanan Cim-Bom’un en büyük kozu ise oyuncunun gelmek istemesi... Devre arasında özellikle Zaniolo transferiyle büyük ses getiren sarı-kırmızılılar, yine adı Chelsea’yle geçen Zakharyan’ı kadrosuna katarak önemli bir hamlede bulunmak istiyor.

Galatasarayda yıldız avı başladı İşte görüşülen dünyaca ünlü isimler

G.SARAY'A 5 KİLOMETRE UZAKLIKTA

Ağırlıklı olarak 10 numara pozisyonunda oynayan ve yine orta alanda farklı pozisyonlarda da forma giyen genç futbolcunun transferinin gerçekleşmesi durumunda önümüzdeki yıl için planlanan Avrupa’daki iddialı kadro için de önemli bir adım olacak.Takımıyla beraber Antalya’da kampta olan ve Galatasaray’ın kaldığı otele sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunan genç oyuncu için yoğun bir trafik yaşanacak. Ligde lider durumda olan ve şampiyonluk için ciddi avantajı bulunan sarı-kırmızılılar, Kaan Ayhan, Zaniolo ve Adekugbe’yi kadrosuna katmıştı. 

Galatasarayda yıldız avı başladı İşte görüşülen dünyaca ünlü isimler

YILDIZ AVI BAŞLIYOR

Transferde çıtayı en tepeye çıkaran Galatasaray'da tüm planlar, çifte şampiyonluk ve önümüzdeki sezonun Şampiyonlar Ligi macerasına üzerine kurgulanmış durumda. Kesenin ağzını sonuna kadar açan Sarı-Kırmızılılar hem eldeki güçlü kadroyu korumak hem de dünya yıldızları ve yıldız adaylarıyla takımı güçlendirmenin hesapları içinde. Bu doğrultuda iç ve dış transferde oldukça hareketli günler yaşanıyor. Bu dev operasyonun bir bölümü uzayan mevcut transfer dönemini kapsarken, diğer çalışmalar ise yaz dönemi düşünülerek yapılıyor.

Haberin Devamı

Galatasarayda yıldız avı başladı İşte görüşülen dünyaca ünlü isimler

KAYNAK MOHAMED, MORUTAN VE CICALDAU'DAN

Zaniolo'nun satılma ihtimali dışında Galatasaray'ın ciddi bir transfer geliri de kiralık oyunculardan elde edilecek. Nantes, Mostafa Mohamed'in 5 milyon 750 bin Euro'luk satın alma opsiyonunu kullanmaya hazırlanıyor. İtalya Serie B kulübü Pisa da Morutan'ın bonservisi için 3 milyon Euro'yu gözden çıkardı, ancak Galatasaray'ın 5 milyon Euro'luk bir beklentisi var. Cicaldau'nun da Arap kulüpleriyle 5 milyon Euro'luk bir anlaşma yapma ihtimali var. Bu paraların tamamı yine transfer operasyonunda kullanılacak.

Haberin Devamı

Galatasarayda yıldız avı başladı İşte görüşülen dünyaca ünlü isimler

ICARDI YAZA KALMAYACAK

Transfer planının ilk adımı, Mauro Icardi'nin bonservisi. PSG ile görüşmeler devam ediyor. Ligin haziran ayına sarkma ihtimali, 31 Mayıs'ta kiralık sözleşmesi bitecek olan tecrübeli futbolcunun sezon bitmeden Fransa'ya geri dönme durumunu ortaya çıkarınca kollar tekrar sıvandı. Galatasaray Yönetimi, Icardi'nin bonservisini sezonsonuna bırakmadan tamamlamayı hedefliyor.

Kulübe yakın kaynaklar, 30 yaşındaki futbolcunun bonservisinin sıfıra yakın maliyetle alınma şansının ortaya çıktığını ileri sürüyor.

Galatasarayda yıldız avı başladı İşte görüşülen dünyaca ünlü isimler

RASHICA İMZAYA HAZIR

Birçok maçta yabancı kontenjanına takılsa da süre aldığı her mücadelede teknik ekipten tam not alan Milot Rashica'nın da Icardi ile birlikte bonservisinin alınması hedefleniyor. 26 yaşındaki kanat oyuncusunun kulübü Norwich'le daha önceiki resmi görüşme gerçekleşti. Taraflar, özellikle de Rashica imzaya hazır. Galatasaray Yönetimi, 5 milyon Euro bütçeyle Rashica'nın bonservisini kulübe kazandırmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Galatasarayda yıldız avı başladı İşte görüşülen dünyaca ünlü isimler

İKİNCİ FORVET DEMBELE

Galatasaray'ın transferinde hiç geri adım atmadığı forvetlerden biri de Moussa Dembele... Geçtiğimiz aylarda Fransız santrforun menajeriyle İstanbul'da bir görüşme yapan Sarı-Kırmızılılar, büyük ölçüde anlaşma sağlamıştı. Galatasaray, Icardi'nin bonservisinin alınması halinde Dembele'yi takımın ikinci forveti olarak düşünüyor.

SÖZLEŞMESİ SEZON SONU BİTİYOR

Gelecek sezon 38 yaşına girecek olan Gomis'in ayrılma durumuna göre bir de Türk forvet transferi yapılabilir. 26 yaşındaki Dembele'nin Lyon'la sözleşmesi ise sezon sonunda bitiyor.

Galatasarayda yıldız avı başladı İşte görüşülen dünyaca ünlü isimler

20 MİLYON EURO'LUK KÂR...

Forvet ve kanatlar için transfer edilen 23 yaşındaki İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo daha Sarı-Kırmızılı formayı giyemeden Serie A devlerini peşine taktı. Genç yeteneği ezeli rakipleri Roma'dan koparmayı başaramayan Milan ile Inter, Galatasaray'a 35 milyon Euro'luk çıkış bedelini ödeyerek yaz döneminde bu transferi gerçekleştirmeyi hedefliyor. Anlaşma gerçekleşirse, Cim Bom'un bu operasyondan 20 milyon Euro'ya yakın bir kâr elde etme ihtimali var. Sarı-Kırmızılılar bu nedenle kanat ve forvet arkası takviyesi için çalışmalara devam ediyor.

Galatasarayda yıldız avı başladı İşte görüşülen dünyaca ünlü isimler

DI MARIA AVRUPA'DA KALMAK İSTİYOR

Erden Timur'un deprem felaketi öncesinde Torino'da yemek yediği Angel Di Maria'nın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Juventus'la yeni kontrat için görüşmediklerini açıklayan 35 yaşındaki futbolcu, kulübün zor bir dönemden geçtiğini vurgularken, olası bir transfer durumunda Avrupa'da kalmak istediğini dile getirmişti. Sarı-Kırmızılılar, her iki kanat için düşünülen diğer adayların transferlerinde yaşanacak gelişmelere göre Di Maria'yı bu yaz bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katabilir.

Galatasarayda yıldız avı başladı İşte görüşülen dünyaca ünlü isimler

DYBALA İMKANSIZ DEĞİL

Aslan'ın en flaş transfer hamlesi olan Paulo Dybala ise harika bir sezon geçirmesine rağmen Roma ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Herhangi bir sakatlığı bulunmayan 29 yaşındaki futbolcunun ayak kemiğinde strese bağlı bir ağrı olduğu için, önceki gün Hellas Verona ile oynanan maça çıkmadığı bildirildi. Galatasaray, Arjantinli süperstarı 12 milyon Euro'luk serbest kalma maddesini kullanarak renklerine bağlamayı planlıyor. Ancak Dybala'nın maaş talebinin oldukça yüksek olduğu belirtiliyor. Sarı-Kırmızılılar her şeye rağmen yaza bırakmadan büyük bir sürprize imzaatmanın hesapları içinde.

Galatasarayda yıldız avı başladı İşte görüşülen dünyaca ünlü isimler