Galatasaray Galatasaray'dan Rafa Silva operasyonu! Transfer planı ortaya çıktı

Galatasaray'dan Rafa Silva operasyonu! Transfer planı ortaya çıktı

13.04.2024 - 09:02 | Son Güncellenme:

Benfica'da müthiş bir sezon geçiren yıldız oyuncu için sarı-kırmızılı ekip kesenin ağzını açtı. Yönetim, Avrupa Ligi’ndeki Marsilya maçını da boş geçmeyen Rafa Silva'yı renklerine katmak için her formülü deneyecek.

Galatasaraydan Rafa Silva operasyonu Transfer planı ortaya çıktı

Galatasaray, 37 yaşına doğru geri sayıma geçen, yine de 1 yıl daha kalmasını istediği Dries Mertens’in pozisyonunu, Avrupa’nın en formda isimlerinden biriyle güçlendirmeye kararlı. Benfica formasıyla harika bir sezon geçiren Rafa Silva, son olarak perşembe akşamı Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk ayağında Marsilya’ya attığı golle takımını galibiyete taşıdı ve yarı final kapısını araladı. 

Haberin Devamı

30 yaşındaki futbolcu, bu sezon 48 resmi maçta 20 gol 14 asistle toplam 34 gole doğrudan katkı sağlamayı başardı. Sezon sonunda kontratı bitecek olan Silva, kulübü Benfica’yla yeni sözleşme görüşmelerini de geri çevirmiş durumda.

A MİLLi TAKIMIMIZ'A KARŞI MÜCADELE EDEBİLİR

Bonservis beklentisi ortadan kalkınca, bir süre önce Galatasaray’ın da radarına takılan Rafa Silva, performansıyla Avrupa’nın birçok kulübünü mest etmeyi başardı. Dolayısıyla Sarı-Kırmızılı kulübün transferdeki rakipleri de her geçen gün çoğalıyor. En son 2021 yılında Portekiz Milli Takımı’nın formasını giyen tecrübeli futbolcunun, EURO 2024 öncesi kadroya geri dönme ihtimali de yükseldi. Bu gerçekleşirse, Rafa Silva aynı zamanda EURO 2024’te Türk Milli Takımı’na karşı da mücadele edecek.

Haberin Devamı

Galatasaraydan Rafa Silva operasyonu Transfer planı ortaya çıktı

İMZA ÜCRETİ, BONUS MADDELERİ EKLENECEK

Galatasaray Yönetimi, Silva’nın piyasası daha da yükselmeden anlaşmayı gerçekleştirmenin hesapları içinde. Sarı-Kırmızılılar, kesenin ağzını ardına kadar açtı. Takımın Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak olması da transferdeki avantajlardan biri. Bununla beraber kontrata imza ücreti, başarıya bağlı çeşitli bonuslar gibi maddeler de eklenecek. Forvet arkasında ve kanatlarda görev yapabilen 1.78 boyundaki Rafa Silva, kariyeri boyunca Portekiz dışındaki hiçbir kulüpte oynamadı.

BURUK: ÇOK DEĞERLİ VE BAŞARILI OYUNCU

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk kendisine yöneltilen bu soruyla ilgili olarak ise, "Transferle ilgili oyuncu izleme departmanı çalışma yapıyor. Hazırlıklarımız var, oyuncuları izliyoruz. Serbest oyuncular olabilir. Şu anda net bir isim üzerinde çalışma yok. Rafa Silva çok değerli ve başarılı bir oyuncu. Birçok ülkeden birçok takım isteyecektir. Serbest statüde birçok oyuncu çıkacaktır. Şu anda ben lige odaklandım ama oyuncu izleme departmanımızın hazırlıkları sürüyor. Bu sezonki performanslara göre mevkiler de birkaç hafta içinde netleşecektir" ifadelerini kullanmıştı.