Galatasaray Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi Sparta Prag oldu!

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi Sparta Prag oldu!

19.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde gruptan üçüncü çıkarak Avrupa Ligi play-off turuna kalan Galatasaray, Sparta Prag ile eşleşti.

Galatasarayın Avrupa Ligindeki rakibi Sparta Prag oldu

Diğer rakiplere göre oldukça iyi bir kura görünen Çekya temsilcisi ile karşılaşacak olan Cim-Bom, ilk maçını 15 Şubat 2024’te İstanbul’da oynayacak.

Haberin Devamı

Avrupa Ligi’nde son 16’ya kalacak takımların belirleneceği kura, UEFA’nın Nyon’daki merkezinde gerçekleşti. Çift maç eleme üzerinden oynanacak karşılaşmaların ilkine ev sahipliği yapacak olan sarı-kırmızılılar, rövanşı ise 22 Şubat 2024’te Prag’da oynayacak. İki ayaklı mücadeleler sonunda tur atlamaya hak kazanan takımlar, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda yoluna devam edecek. Bu turda kaybeden takımlar ise Avrupa macerasına veda edecek. UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kuraları ise 23 Şubat 2024 tarihinde çekilecek. 

"SONU 2000 GİBİ OLSUN"

Galatasaray 2. Başkanı Metin Öztürk, takımın Avrupa’da bugüne kadar yaptıkları ve kadro kalitesi olarak baktığınızda, kolay bir kuraymış gibi gözüktüğünü ama bu işlerin kolay olmadığını söyledi. Öztürk, “Her sonuca gebe. Biz 8-9 puanla gideceğimiz Kopenhag’a 5 puanla gittik. Kolay diye bir şey yok. Ama kurucu başkanımız Ali Sami Yen, ‘Yabancı takımları yenmek’ demiş, bizim işimiz de bu. Galatasaray’ın genlerinde var. Biz Okan Hoca’ya ve ekibimize inanıyoruz. Bu turu geçeceğiz. Bundan sonra da inşallah sonu tekrar 2000 yılını hatırlatan bir son olur diye düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Cim-Bom’un Sparta Prag ile eşleşmesi üzerine iki ülke arasındaki uçak seferlerinin rezervasyonu konusunda hareketilik yaşandı. Ortalama 5-12 bin TL olan İstanbul-Prag uçak bileti fiyatları, Galatasaray-Sparta Prag eşleşmesinden sonra gidiş-dönüş 29 bin 222 TL’ye yükseldi.

SPARTA PRAG, ÇEKYA'DA LİDER

Çekya Fortuna Liga’da 19. haftada 50 puanla lider olan Sparta Prag, ligde sıradaki ilk maçı 10 Şubat’ta Karvina deplasmanı olacak. Galatasaray’ın rakibi, 20 Ocak’ta ise FC Kopenhag ile bir hazırlık karşılaşması yapacak. Ligde sadece Mlada Boleslav’a mağlup olan Prag, 19 müsabakada 47 gol atıp, 13 gol yedi. Avrupa Ligi’nde gruplarda Rangers’ın arkasından 10 puanla çıkan Sparta Prag, Cim-Bom’a rakip olma hakkı elde etti.️ Çek takımının ligde en golcü ismi, 27 yaşındaki Slovak oyuncu Lukas Haraslin... Haraslin’in 8 gol, 4 asisti bulunuyor. Sparta, maçlarını 17 bin 573’i koltuklu olmak üzere, 18 bin 349 kişilik Epet Arena’da oynuyor.

Haberin Devamı

"FİNAL ŞİMDİLİK HAYAL"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen bir etkinlikte en iyi antrenör olarak ödüllendirildi. Buruk, yaptığı konuşmada başarıları camia olarak kazandıklarını söyledi, “Hedefimiz bundan sonra da bu ödülleri kazanmak. Cumhuriyetin 100. yılında şampiyonluk çok önemliydi. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da iddialı bir Galatasaray var. Amacımız kadromuzu güçlendirebilmek. Hem bizim hem de Fenerbahçe’nin Avrupa serüveni devam ediyor. Umarım Türk takımları Avrupa’da devam edecektir” dedi.

Avrupa’daki rakipleri Sparta Prag’ı değerlendiren Buruk, “Ligde lider durumda, iç sahada maç kaybetmiyorlar. Bir takım oyunu ortaya koyuyorlar. İlk maçı kendi sahamızda oynamak iyi oynarsak avantaj olacak, oynayamazsak dezavantaj olacak. Avrupa Ligi’ne gelmemizin bir hayır olduğunu düşünüyoruz. Hep finalden bahsediyoruz, bunlar şu an bizim için bir hayal” ifadelerini kullandı. Okan Buruk, “Karagümrük’ten sonra Fenerbahçe maçı var. Sonra Süper Kupa. Bu süreçte kadro için kararlarımızı alacağız ama şu an aldığımız bir karar yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

Avrupa Ligi Play-Off eşleşmeleri şöyle:

G.SARAY (TÜRKİYE) - Sparta Prag (Çekya)
Feyenoord (Hollanda)-Roma (İtalya)
Milan (İtalya) - Rennes (Fransa)
Lens (Fransa) - Freiburg (Almanya)
Young Boys (İsviçre) - Sporting (Portekiz)
Benfica (Portekiz) - Toulouse (Fransa)
Braga (Portekiz) - Karabağ (Azerbaycan)
S.Donetsk (Ukrayna) - Marsilya (Fransa)

KOPENHAG GRUPTAN ÇIKTIĞINA SEVİNEMEDİ

Galatasaray ile girdiği yarışı kazanan ve Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkan Kopenhag, son 16 turunda Manchester City ile eşleşti. İlk maçları, 13-14 ve 20-21 Şubat, rövanşları ise 5-6 ile 12-13 Mart 2024 tarihlerinde oynanacak.

Şampiyonlar Ligi’nin diğer eşleşmeleri şöyle:

Porto-Arsenal
Napoli-Barcelona
PSG-Real Sociedad
Inter-A.Madrid
PSV -B.Dortmund
Lazio-Bayern Münih
Leipzig-Real Madrid

Yazarlar