Galatasaray Galatasaray'ın genç yıldızı Macaristan yolcusu! Anlaşma yakın

Galatasaray'ın genç yıldızı Macaristan yolcusu! Anlaşma yakın

11.08.2023 - 18:28 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da transfer çalışmalarının hız kazandığı dönemde sıcak bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılıların genç yıldızının, sezon sonuna kadar Macaristan ekibinde forma giyeceği iddia edildi.

Galatasarayın genç yıldızı Macaristan yolcusu Anlaşma yakın

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da geleceği belirsiz olan genç oyuncu hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Sarı-kırmızılı takımın 20 yaşındaki orta sahasının geçici olarak veda edeceği öne sürüldü. Genç futbolcunun Macaristan ekibiyle anlaşma sağladığı belirtildi.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın da bu transfere onay verdiği ancak Macaristan ekibinin sözleşmeye satın alma opsiyonu maddesini ekletme talebini kabul etmediği kaydedildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

MOSTAFA MOHAMED'İN OPSİYONU KULLANILDI

Galatasaray'da geçtiğimiz sezon Nantes'a kiralanan Mostafa Mohamed'in sözleşmesinde yer alan opsiyon Fransız ekibi tarafından kullanıldı. Ligue 1 temsilcisi, 25 yaşındaki oyuncunun bonservisini 5 milyon 750 bin euro karşılığında aldı.

ROSS'TAN 250 BİN EURO

Sarı-kırmızılılarda Okan Buruk'un planları arasında yer almayan Mathias Ross, NEC Nijmegen'e kiralandı. 22 yaşındaki stoperin kiralanmasından Galatasaray 250 bin euro gelir elde etti. Danimarkalı oyuncunun sezon sonuna kadar Hollanda temsilcisinde forma giyeceği kaydedildi.

Haberin Devamı

AYRILIKLAR ART ARDA

Galatasaray'da sözleşmesi sona eren isimlerle de yollar ayrıldı. Okan Kocuk, Bafetimbi Gomis, Emre Taşdemir ve Juan Mata ile vedalaşıldı. Samuel Adekugbe ile Milot Rashica kiralık sözleşmelerinin sona ermesinin ardından takımlarına geri döndü.

Kaan Arslan, Metehan Baltacı, Batuhan Şen, Taylan Antalyalı ve Alexandru Cicaldau, kiralık olarak takımdan ayrıldı. Atalay Babacan, Abdussamed Karnucu ve Süleyman Luş takıma veda eden diğer isimler oldu.

BARAN AKSAKA, MACARİSTAN YOLCUSU

Fotomaç'ın haberine göre; Galatasaray altyapısından yetişen Özgür Baran Aksaka, Macaristan ekibi Mezokövesd Zsory ile anlaşma sağladı. 20 yaşındaki orta sahanın geçici transferine Galatasaray'ın da izin verdiği kaydedildi.

Gaziantep FK'nın kiralık teklifini kabul etmeyen genç oyuncunun, Macaristan ekibinde forma giymeye sıcak baktığı vurgulandı. Mezokövesd Zsory'un anlaşmaya satın alma opsiyonu maddesi koydurmak istediği, ancak Galatasaray'ın bu teklifi kabul etmediği aktarıldı.

SÖZLEŞMESİ 2026'DA BİTECEK

Galatasaray altyapısından yetişen Özgür Baran Aksaka, 17 Ocak'ta yeni sözleşmeye imza atmıştı. 20 yaşındaki orta sahanın sarı-kırmızılılarla olan anlaşması 30 Haziran 2026'da sona erecek. Özgür Baran Aksaka'nın güncel piyasa değeri 100 bin euro.

Haberin Devamı

Genç oyuncu, Galatasaray A Takımı'nda 3 maça çıktı ve toplamda 12 dakika sahada kaldı.