Dünya Kupası Fas tarih yazdı! Bounou, İspanya'ya geçit vermedi

Fas tarih yazdı! Bounou, İspanya'ya geçit vermedi

06.12.2022 - 19:39 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Fas ile İspanya karşı karşıya geldi. Kritik müsabakada Fas, penaltılara giden maçta tarih yazdı. Afrika temsilcisinin file bekçisi Bounou gösterdiği performansla İspanya'ya geçit vermedi.

Fas tarih yazdı Bounou, İspanyaya geçit vermedi

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Fas ile İspanya karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka Education City Stadyumu'nda oynandı. Oynanan karşılaşmada Fas, penaltı vuruşları sonrasında tarih yazdı. Afrika temsilcisinin file bekçisi Bounou gösterdiği performansla İspanya'ya geçit vermedi.

Haberin Devamı

MAÇA YOĞUN İLGİ

Education City Stadyumu'nda oynanan Fas - İspanya maçına her iki ülkenin taraftarı yoğun ilgi gösterdi. Müsabaka öncesinde kameralara ilginç enstantaneler yansıdı. 

Fas tarih yazdı Bounou, İspanyaya geçit vermedi

DAHA ÖNCE KARŞILAŞTILAR

İki ülke bundan önce sadece bir kez karşılaştı. 2018 Dünya Kupası'nda B Grubu'nun son karşılaşmasındaki mücadele 2-2 beraberlikle sonuçlandı. İspanya o dönem gruptan çıkarken, Fas ise sonuncu olmuştu.

1986'dan sonra tarihinde ikinci kez Son 16'yı gören Afrika temsilcisi, ilk heyecanında Batı Almanya'ya 1-0 yenilmişti.

BUSQUETS REKORA ORTAK

Education City Stadı'nda iki takım çeyrek final mücadelesinde karşı karşıya geldi. Sergio Busquets, İspanya'nın kaptanı olarak sahaya çıktı. 34 yaşındaki oyuncu, Dünya Kupası finallerinde 17. maçına çıktı. Busquets, Iker Casillas ve Sergio Ramos ile birlikte Dünya Kupası'nda İspanya formasını en çok giyen oyuncu oldu.

Haberin Devamı

Fas tarih yazdı Bounou, İspanyaya geçit vermedi

SAISS İLK 11'DE

Fas, İspanya ile karşı karşıya geldiği mücadelede Beşiktaş'ın tecrübeli stoperi Romain Saiss, Fas formasıyla ilk 11'de başladı. Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla dikkatleri üzerin çeken Saiss, takım kaptanı olarak maça başladı.

GAVİ TARİHE GEÇTİ

La Liga ekiplerinden Barcelona forması giyen 18 yaşındaki Gavi, İspanya Milli Takımı'nda tarihe geçti. Pele'den bu yana Dünya Kupası eleme turlarında bir maça ilk 11'de başlayan en genç oyuncu oldu.

Fas tarih yazdı Bounou, İspanyaya geçit vermedi

KRİTİK MÜDAHALE GELDİ

22. dakikada Sofiane Boufal, Marcos Llorente'den şık şekilde sıyrılarak sol kanattan ortasını yaptı. Youssef En-Nesyri, topu kafayla sağ kanada doğru aşırtırken İspanya savunması, topla buluşan Hakim Ziyech'e şut izni vermedi.

TOP DİREKTEN DÖNDÜ

Heyecan dolu karşılaşmanın 26. dakikasında İspanya'da Gavi'nin şutu üst direkten döndü. Ön alanda kazanılan topun ardından Ferran Torres'in pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Gavi'nin vuruşunda top üst direğe takıldı. Bu arada pozisyonun ardından hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

Fas tarih yazdı Bounou, İspanyaya geçit vermedi

FAS GOLE YAKLAŞTI

42. dakikada Fas'ta Achraf Hakimi'nin sağ kanattan ortası Sergio Busquets'in kafayla müdahalesi sonucu sol kanada açıldı. Ceza sahası içi sol kanatta topla buluşan Sofiane Boufal, rakibinden sıyrılarak ortasını yaparken Naif Aguerd'in altı pas üzerinde uygun pozisyondaki kafa vuruşu, auta gitti.

Haberin Devamı

OYUNDAN ÇIKTI  

Karşılaşma devam ederken iki teknik adam yedek kulübesinde oturan oyuncuları oyuna sokmaya başladı. Mücadelenin 65. dakikasında teknik direktör Luis Enrique, genç oyuncu Gavi ve Asensio'yu oyundan aldı. Çıkan bu oyuncuların yerine Morata ve Soler oyuna dahil oldu. 

Fas tarih yazdı Bounou, İspanyaya geçit vermedi

İSPANYA'DAN TEHLİKELİ ATAK

Mücadelenin 89. dakikasında savunma arkasına sarkan ve ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Morata, solundaki Williams'a pasını aktardı. Williams'ın yaptığı vuruşta top Fas savunmasına takıldı. Bu arada pozisyonun ardından hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

SON ANDA BONO

90+5. dakikada İspanya'nın sol kanattan Dani Olmo ile kullandığı serbest vuruşta kimsenin dokunamadığı top yerden sekerek tehlikeli bir hal alırken kaleci Bono, topu kornere yolladı. 

MAÇ UZATMALARA GİTTİ

Fas - İspanya mücadelesinin normal süresi 0-0 sona erdi ve kritik karşılaşma uzatmalara gitti.

Haberin Devamı

CHEDDIRA ZORU BAŞARDI

Karşılaşmanın 104. dakikasında savunma arkasına sarkan Cheddira ceza sahası içi sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Cheddira, sol ayağıyla vuruşunu yaptı ancak İspanya file bekçisi Simon bu topu sağ ayağıyla çıkardı.

SARABIA DİREĞİ GEÇEMEDİ

120+3. dakikada İspanya'da Rodri'nin ortasına Pablo Sarabia'nın arka direkte yaptığı vuruş direğe çarparak dışarı gitti. 

Fas, normal süresi ve uzatma devreleri 0-0 sona eren maçta İspanya'yı penaltılarda 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. İspanyollar, maç boyunca 1019 pas yaptı fakat penaltılarda 3 vuruştan da faydalanamadı. Fas'ın file bekçisi Bono, 2 kurtarışla öne çıktı.

Fas tarih yazdı Bounou, İspanyaya geçit vermedi

FAS TARİH YAZDI

Opta'nın verilerine göre Fas, Dünya Kupası tarihinde çeyrek finale ulaşan dördüncü Afrika ülkesi oldu (Kamerun-1990, Senegal-2002 & Gana-2010)