Diğer Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan yoğun pazar programı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan yoğun pazar programı

07.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Antalya’daki Ironman Türkiye yarışının startını verdi, ödül töreninde yer aldı. Kasapoğlu ardından Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nın açılışına katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlundan yoğun pazar programı

Antalya’da düzenlenen Ironman Türkiye yarışında erkeklerde Litvanya’dan Artyom Soloduha, kadınlarda İngiltere’den Jordan Matthews birinciliği elde etti. Antalya Belek Turizm Merkezi’ndeki Kadriye Beach Park’ın sahilinden başlayan yarışların startını, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi.

Yüzme etabıyla başlayan yarışlarda 1.9 kilometre kulaç atan sporcular, ardından 90 kilometre pedal çevirerek EXPO 2016 alanına ulaştı. Yarışlar, The Land Of Legends içindeki koşu etabıyla tamamlandı. Kadınlarda Türkiye’den Melda Darvis ikinci, Çiğdem Tütüncü üçüncülüğü elde etti.

Haberin Devamı

Ödül törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 85 ülkeden 1900’ü aşkın sporcunun mücadele ettiği organizasyon sonunda dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. Kasapoğlu ardından 2022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası açılışına katıldı.

Kasapoğlu burada yaptığı konuşmada “Her bir branşta olduğu gibi satrançta da birbirinden değerli sporcuları ağırlamak gurur verici. 1 milyon 200 binden fazla lisanslı satranç sporcumuz var. En fazla lisanslı sporcumuz olan branştır. Satranç sporcularının enerjisi ile dünyaya bakış açısı çok farklı” dedi.

Megasaray’da ödüller verildi

Antalya Megasaray Tenis Akademisi’nde gerçekleştirilen BNP Paribas Davis Cup Juniors ve Billie Jean King Cup Juniors Finalleri’nde kupalar sahiplerini buldu. Davis Cup Juniors’da Brezilya, Billie Jean King Cup Juniors’da ise ABD şampiyon oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu dereceye giren sporculara ödüllerini verdi. Ödül törenine ITF Başkanı David Haggerty, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da katıldı.

Haberin Devamı

Yazarlar