Diğer Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan KKTC’ye ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan KKTC’ye ziyaret

08.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı, KKTC’ye ziyarette bulundu. 13. Spor Şurası’nda konuşan Bakan Bak, ‘Şampiyon Melekler’in mezarlarını ziyaret etti, Taksim Sahası’nı inceledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Baktan KKTC’ye ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etti. Girne’de düzenlenen 13. Spor Şurası’nda konuşan Bakan Bak, Türkiye’nin KKTC ile spor alanında her türlü işbirliğine açık olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Bak 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman’da yıkılan otelin enkazında kalarak yaşamlarını yitiren ve “Şampiyon Melekler” olarak anılan KKTC vatandaşlarının mezarlarını ziyaret etti, çiçek bıraktı. Aileler, çocuklarının adını yaşatacak spor salonu için destek istedikleri Bak’tan destek sözü aldı.

Bakan Bak, Türkiye’nin katkılarıyla çevre düzeni ve zemini sentetik çim yapılan Çetinkaya Taksim Sahası’nı da inceledi. Osman Aşkın Bak’a Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Çetinkaya Türk Spor Kulübü Başkanı Mehmet Tatar eşlik etti.