Fenerbahçe "Gereğini yaparlar"

"Gereğini yaparlar"

07.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Fenerbahçe Başkanı ile ilgili iddiayı doğruladı, “Ben şahit olmadım ama dışarı çıktıktan sonra birtakım yakışıksız ifadeler kullanılmış. Görevli arkadaşlar da tutanak tutmuşlar. Gereğini de Adalet Bakanlığı yapar” dedi.

Gereğini yaparlar

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kendisini ziyaretinin ardından söylediği iddia edilen sözler konusunda Adalet Bakanlığı’nın gereğini yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Yıldırım ile ilgili Adalet Bakanlığı’na başvurarak, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve hükümetini alenen aşağılamak” suçunu düzenleyen TCK’nın 301. maddesinden soruşturma izni talep ettiği iddialarına açıklık getiren Avcı, MİLLİYET’i doğruladı.

Bakan Avcı, geçen hafta yaşanan olayı, “Ben şahit olmadım ama dışarı çıktıktan sonra birtakım yakışıksız ifadeler kullanılmış. Oradaki görevli arkadaşlar da tutanak tutmuşlar. Onun gereğini de Adalet Bakanlığı yapar zaten. O şikayete bağlı bir suç değil. Şikayete bağlı olmaksızın resen takip gerektiren bir konudur” dedi.

Kendisinin kişisel bir hakaret duymadığının altını çizen Avcı, “Ben şahit olmadım zaten benimle ilgili değil. Ama bakanlığa, hükümete ve devlete filan şey yapınca... Benimle görüşmeden çıktıktan sonra, özel kalem müdürümüzün odasında oluyor. Oradaki arkadaşlar da bu yakışıksız şeyi tutanağa geçirmişler. Tutanakta işleme konuldu” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

O parayla 81 vilayete okul

Bakan Avcı, yolda karşılaştığı 58 yaşındaki Ahmet Akaoğlu ile bir süre sohbet etti. İşçi emeklisi Akaoğlu, “Kendim için bir şey istersem namerdim. 3 çocuğum da öğretmen onlar için de bir şey istemiyorum. Şu Kenan Evren Lisesi’ni lütfen yani” dedi.

Avcı, “18 milyon lira harcamışlar o okullara. Karşılığında 374 milyon liralık arazi istiyorlar. Ben diyorum ki Fenerbahçelilere burayı satalım. 81 vilayete hadi senin hatırın için de bir tane de Sivrihisar’a yüzme havuzu, kapalı spor salonu olan birer Fenerbahçe spor lisesi açalım” diye konuştu.

Ankara Cumhuriyet Savcısı’nın, Başkan Aziz Yıldırım için harekete geçmesi dün Milliyet’te yer almıştı.

Yazarlar