Beşiktaş Ghezzal kendini yaktı! Geri dönüş tarihi belli oldu

Ghezzal kendini yaktı! Geri dönüş tarihi belli oldu

02.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın en etkili hücum kozlarından Rachid Ghezzal sakatlık şoku yaşıyor. Cezayirli yıldızın geri dönüş tarihi belli oldu.

Ghezzal kendini yaktı Geri dönüş tarihi belli oldu

CENGİZ MALGIR

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de 2-1'lik Hatayspor yenilgisinin ardından teknik direktör Valerien Ismael'in görevine son veren Beşiktaş'ta ikinci Şenol Güneş dönemi başladı. 70 yaşındaki teknik adam ilk sınavına Ümraniyespor maçıyla çıktı. Büyük sevgi gösterileri ve çiçeklerle karşılanan Güneş'in yönetimindeki Beşiktaş, rakibini 5-2 yenerek derbi öncesi moral depoladı. Kartal'da gözler 5 Kasım Cumartesi günü Türk Telekom Arena'da oynanacak Galatasaray derbisine çevrildi.

Beşiktaş’ın en etkili hücum kozlarından Rachid Ghezzal sakatlık şoku yaşıyor. Öte yandan Cezayirli yıldızın geri dönüş tarihi belli oldu. 

 

GÜNEŞ'TEN TERAPİ
Teknik Direktör Şenol Güneş antrenman sırasında bazı oyuncularla özel görüşmeler gerçekleştirdi. Rosier, Nkoudou, Muleka ve Berkay ile saha içinde kısa süreli bire bir toplantılar yapan Güneş’in bu oyunculara moral verip, çeşitli uyarılarda bulunduğu ifade edildi. Ümraniyespor maçının ilk yarısında sol ayak bileğine şiddetli bir darbe alan Dele Alli dün dinlendirildi. Tedavisine başlanan İngiliz futbolcunun bileğinde ödem bulunduğu öğrenildi. Durumu ciddi olmayan Alli’nin Galatasaray derbisine yetişmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

FORVET İÇİN KARAR VERİLDİ
Cenk Tosun-Wout Weghorst ikilisinin 5-2 kazanılan Ümraniyespor maçındaki performansı büyük sevinç yarattı. Kartal bu sezon ilk defa 5 golle kazanırken, iki forvet toplamda 4 gol, 1 asiste imza attı. İlk kez 11’de şans bulan Cenk Tosun 2 golün yanı sıra ilk yarıda Weghorst’a bir asist yaptı. Hollandalı forvet ise 2 şık golle yıldızlaştı.

WEGHORST'U GOMEZ'E BENZETİYOR
Siyah-beyazlı yönetim ve taraftarlar gibi Teknik Direktör Şenol Güneş de Cenk-Weghorst ikilisinin performansından çok memnun kaldı. Güneş’in deneyimli oyunculara cumartesi günü Galatasaray’la oynanacak derbide de ilk 11’de forma vereceği aktarıldı. Eski öğrencisi Cenk’i her zaman 11’de düşünen Şenol Güneş’in, Mario Gomez’e benzettiği Weghorst’u çok beğendiği ifade edildi. Cenk Tosun ve Wout Weghorst’un da birlikte oynamaktan mutluluk duydukları vurgulandı. Hücumda çok iyi bir uyum yakalayan ve birbirlerini tamamlayan siyah-beyazlı oyuncuların önümüzdeki dönemde yan yana görev yapmak istedikleri kaydedildi.

Haberin Devamı

GHEZZAL ŞOKU
Yeni sezona hızlı bir başlangıç yapan 30 yaşındaki Cezayirli yıldız, Alanyaspor deplasmanında ciddi biçimde sakatlanmıştı. Sağ ayak tarak kemiği parmak bileşkesi eklem kapsülünde gerilme ve kısmi yırtık belirlenen Ghezzal; Karagümrük, Sivasspor, Ankaragücü, Başakşehir ve İstanbulspor maçlarında takımdaki yerini alamadı. 

ESKİ SAKATLIĞI TEKRARLADI
Fenerbahçe ile 2 Ekim’de oynanan derbide 18 dakika görev yapabilen başarılı futbolcu, Giresun’da 28 dakika sahada kaldı. Ağrıları azalan Ghezzal, 16 Ekim’de Trabzonspor’la oynanan maça ilk 11’de başlarken bu kez sol uyluk üst adalesinden sakatlandı.

2 AY SONRA DÖNEBİLECEK
Yetenekli oyuncunun adalesindeki sakatlık düzeldi ancak tarak kemiğindeki ağrılar yeniden şiddetlendi. Tedavi için Katar’a giden Ghezzal, Dünya Kupası’ndan sonra formasına kavuşabilecek.

57 GOL OLDU
Cenk Tosun, Şenol Güneş yönetiminde Beşiktaş formasıyla çıktığı resmi maçlarda tam 57 gole imza attı. 2015-16 sezonunda 43 maçta 17 gol, 2016-17’de 47 karşılaşmada 24 gol kaydeden Cenk, Everton’a transfer olduğu 2017-18 sezonunun ilk yarısında 24 müsabakada 14 kez rakip ağları sallamıştı. Ümraniyespor karşısında duble yapan Cenk, Şenol Güneş’le toplam gol sayısını 57’ye çıkardı.

Haberin Devamı

 

Yazarlar