Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi'nde dramatik son! Napoli bir ilki yaşadı, Igor Tudor yıkıldı

Şampiyonlar Ligi'nde dramatik son! Napoli bir ilki yaşadı, Igor Tudor yıkıldı

02.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün gece önemli karşılaşmalar oynandı. Gecenin maçında Liverpool sahasında Napoli'yi konuk etti. İtalyan temsilcisi 2022-2023 sezonunda bir ilki yaşadı. Igor Tudor'un teknik direktörlüğünü yaptığı Marsilya ise Tottenham'ı ağırladı. Fransız temsilcisi tam bir yıkım yaşadı.

Şampiyonlar Liginde dramatik son Napoli bir ilki yaşadı, Igor Tudor yıkıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde A,B,C ve D gruplarında toplamda 8 karşılaşma oynandı. Gecenin maçında Liverpool, Anfiel Road'da Napoli'yi konuk etti. Napoli 2022-2023 sezonunda bir ilki yaşadı. Devler Ligi'nin bir diğer önemli maçında ise Marsilya ile Tottenham karşı karşıya geldi. Igor Tudor'un teknik direktörlüğünü yaptığı Marsilya tam bir yıkım yaşadı. İşte tüm ayrıntılar...

Haberin Devamı

ATLETICO MADRID, AVRUPA'YA VEDA ETTİ

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu, oynanan 2 maçla sona erdi.

Porto, sahasında ağırladığı Atletico Madrid'i 2-1'lik skorla mağlup etti. Porto'ya galibiyeti getiren golleri 5. dakikada Mehdi Taremi ve 24. dakikada Stephen Eustaquio kaydetti. Atletico'nun tek golü 90+5. dakikada Ivan Marcano'nun kendi kalesine attığı golle geldi.

Bayer Leverkusen ile Club Brugge ise Almanya'da karşı karşıya geldi. Mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Bu sonuçların ardından Atletico Madrid, grup sonuncusu oldu ve Avrupa'ya veda etti.

Şampiyonlar Liginde dramatik son Napoli bir ilki yaşadı, Igor Tudor yıkıldı

BAYERN VE INTER TURLADI

Şampiyonlar Ligi C Grubu, oynanan iki karşılaşmanın ardından tamamlandı.

Barcelona'nın Viktoria Plzen'i ağırladığı maçta Katalan ekibi sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri 6. dakikada Marcos Alonso, 44 ve 54. dakikalarda Ferran Torres ile 75. dakikada Pablo Torre kaydetti. Plzen'in 51 ve 63'te Chory ile bulduğu iki gol ise teselliden öteye gidemedi.

Bayern Münih'in Inter'i ağırladığı maçta ise Alman ekibi sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. 32'de Pavard ile 72'de Choupo-Moting Bayern'e galibiyeti getiren isimler oldu.

Bu sonuçla daha önceden gruptan çıkmayı garantileyen Bayern 6'da 6 yaparak 18 puana yükseldi. Bayern gibi son son 16'yı daha önce garantileyen Inter ise grup maçlarını 10 puanla tamamlamış oldu.

Barcelona ise 7 puana yükselerek UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam ederken Viktoria Plzen ise bu sezonki Avrupa macerasını puan alamadan tamamladı.

Şampiyonlar Liginde dramatik son Napoli bir ilki yaşadı, Igor Tudor yıkıldı

MARSİLYA'DA DRAMATİK GECE! TUDOR YIKILDI

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ise tam bir finale sahne oldu. Son maçlar öncesinde gruptaki her takımın Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkma ihtimali bulunuyordu. Gecenin en önemli maçlarından Marsilya-Tottenham maçı ise dramatik bir sonla bitti. Marsilya'nın gruptan çıkması için Tottenham'ı mağlup etmesi yeterli olacaktı.

Ev sahibi ekip ilk yarının son dakikalarında Mbemba ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Maçın ikinci yarısında ise Tottenham müthiş bir geri dönüşe imza attı. İngiliz ekibi Lenglet ile eşitliği sağladı ve 90+5'te Pierre-Emile Höjbjerg ile 2-1 öne geçti.

Haberin Devamı

Pierre-Emile Höjbjerg'in golü Marsilya'da tam bir yıkıma neden olurken maçı 2-1 Tottenham kazandı.

Şampiyonlar Liginde dramatik son Napoli bir ilki yaşadı, Igor Tudor yıkıldı

Grubun diğer maçında ise Eintracht Frankfurt deplasmanda Sporting Lizbon'a konuk oldu. Marsilya-Tottenham maçında yaşananlar bu maçta da yaşandı. Sporting Lizbon ilk yarının son dakikalarında Arthur ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu sonuçla sona erdi.

Maçın ikinci yarısında Eintracht Frankfurt geri dönüşe imza attı. Alman temsilcisi önce Daichi Kamada'nın penaltıdan attığı golle skoru eşitledi ardından Randal Kolo ile 2-1 öne geçti. Frankfurt deplasmanda 2-1 galip geldi ve Tottenham'ın ardından D grubunda ikinci sırayı alarak bir üst tura yükseldi.

Şampiyonlar Liginde dramatik son Napoli bir ilki yaşadı, Igor Tudor yıkıldı

NAPOLI BU SEZON İLK KEZ MAĞLUP

İtalya Serie A ve Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibi esen Napoli bu sezon ilk yenilgisini Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'a karşı aldı. Liverpool'un Napoli'yi konuk ettiği karşılaşmada İngiliz ekibi, 85'te Salah'ın ve 90+8'de Darwin Nunez'in golleriyle rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Liginde dramatik son Napoli bir ilki yaşadı, Igor Tudor yıkıldı

UEFA Avrupa Ligi'ne kalacak ekibi belirleyecek mücadelede ise Ajax, Rangers'ı 3-1 mağlup etmeyi başardı. Ajax'a galibiyeti getiren golleri 4. dakikada Berghuis ve 29. dakikada Kudus ile 89'da Conceicao kaydetti. Rangers'ın tek sayısını ise 87'de Tavernier kaydetti.

Bu sonuçlarla Napoli gruptan lider olarak bir üst tura çıkmayı başarırken Liverpool ise ikinci sırayı aldı. Üçüncü sırayı alan Ajax UEFA Avrupa Ligi'ne kalırken Rangers ise 6'da 0 çekerek bu sezonki Avrupa macerasını noktaladı.

Şampiyonlar Liginde dramatik son Napoli bir ilki yaşadı, Igor Tudor yıkıldı