Skorer Gönlündeki takıma attı

Gönlündeki takıma attı

19.09.2008 - 11:52 | Son Güncellenme:

Maç 1-1 berabere iken 47. dakikada Bellinzona'nın Türk oyuncusu Gürkan topu ağlara gönderdi. Gürkan Sermeter maçtan önce yaptığı açıklamada gönlündeki takımın Galatasaray olduğunu açıklamıştı.

Gönlündeki takıma attı

İsviçre’ye birçok oyuncusundan yoksun giden Galatasaray savunmasında inanılmaz hatalar yaptı. İki kez yenik duruma düşen sarı-kırmızılı ekip, son yarım saat 10 kişi oynayan zayıf rakibi önünde bir hayli sıkıntı yaşamasına rağmen galibiyete Lincoln’ün uzatma dakikalarında attığı golle uzandı

Haberin Devamı

Bu skor kimseyi kandırmasın. Galatasaray turu geçer ya da geçmez hiç önemli değil. Önemli olan, Galatasaray gibi bir takımın, maçın son yarım saatini 10 kişiyle tamamlamak zorunda kalan bu kadar sıradan bir rakip karşısında, nasıl böylesine kötü bir oyun sergilediği ve akıl almaz goller yediğidir !  Sorulması gereken soru ise şudur: Galatasaray, Bellinzona’yı geçse bile guruplarda ne yapabilir ? Ve Skibbe ile Galatasaray nereye kadar gidebilir ?
Maçtan bir gün gönce düzenlediği basın toplantısında, korkulu gözlerle Bellinzona’nın ne kadar güçlü bir rakip olduğunu anlatan Alman hocanın,  kendini kandırdığı çok açıktı. İsviçre temsilcisi, Alman hocanın anlattığı o takımla hiçbir alakası olmadığı gibi, tam aksine, Galatasaray’ın üç gömlek altında basit bir averaj takımı gibiydi. Ancak o takımdan bile üç gol yemeyi başaran sarı-kırmızılılar, zor olanı yaptı. Skibbe ise, taktiksel anlayışı ve oyuncu değişiklikleriyle, yine maçın önüne geçmeyi başardı.
32’de Galatasaray savunmasının ofsayt diye durduğu pozisyonda  topla buluşan Mauro, kaleci Sanctis’in yanından topu ağlara yollayarak durumu 1-0 yaptı.
37’de rakip savunmanın arkasına atılan uzun pasla Nonda bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak kaleci Mattio ceza sahası dışına çıkarak tehlikeyi uzaklaştırmayı başardı.
39’da sağ kanatta topla buluşan Serkan, ters kanatta müsait pozisyonda bekleyen Kewell’ı gördü. Avustralyalı yıldızın sert şutunda ağlara giden golle skora eşitlik geldi: 1-1
44’te Lincoln’ün pasını ceza sahası içinde kontrol eden Baros’un karşı karşıya kaldığı pozisyonda yakın mesafeden yaptığı vuruş, kalecinin kucağında kaldı.
47’de Galatasaray ceza sahası önünde verkaçlarla ilerleyen ev sahibi ekipte topla son olarak buluşan Türk oyuncu Gürkan, yerden sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-1 öne geçirdi.
51’de soldan kazanılan serbest atışta Lincoln’ün arka direğe doğru yaptığı ortaya yükselerek kafayı vuran Baros, skora denge getirdi: 2-2
60’ta rakibin on kişi kalmasıyla iyice rahatlayan sarı-kırmızılılar, 81’de Baros’un kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda attığı golle 3-2 öne geçmeyi başardı.
89’da ev sahibi takımın kullandığı köşe atışından gelen ortaya Lacopo vurdu ve beraberliği sağlayan golü getirdi: 3-3
90+2 Brezilyalı Lincoln’ün vuruşunda savunmaya çarpan top kalecinin üstünden ağlarla buluştu: 3-4

Haberin Devamı

Gürkan Sermeter Galatasaray'dan övgüyle bahsetmişti

Haberin Devamı

Bellinzona'nın 34 yaşındaki futbolcusu şöyle konuşmuştu: "Bir Türk takımına karşı oynamak hele de bu G.Saray ise tarifi imkansız oluyor. İki takım arasında önemli bir fark bulunuyor. Bizim kulübün bu yıl transfer bütçesi 2.5 milyon Avro. Biz aslında iki kere dışarıda oynayacağız.  İsviçre'deki Türklerin maça olan ilgisi güzel bir atmosfer yaracaktır. İki takımı teraziye bile koymaya gerek yok. Elbette maçın ve turun favorisi Galatasaray'dır."

MAÇIN RÖNTGENİ
Maçın Adamı

MILAN BAROS
Teknik Direktör Michael Skibbe’nin ilk kez 11’de forma şansı tanıdığı Milan Baros ilk devrede etkisizdi, yakaladığı net fırsatları gole çeviremedi. Çek yıldız ikinci yarıda kendine geldi, önce beraberlik sayısını attı, ardından bir kez daha sahneye çıkarak, Galatasaray’ı üstünlüğe taşıdı. Yıpratıcı deparlarıyla sık sık rakip savunmanın dengesini bozan Baros önümüzdeki maçlarda sarı-kırmızılı forma altında çok gol atacağının mesajını verirken, teknik heyet, yönetim ve taraftarların yüreğine de su serpti.

Haberin Devamı

Kırılma Noktası
KIRMIZI RAHATLATTI
Bellinzona’nın 60. dakikada 10 kişi kalması oyunun kaderini büyük ölçüde belirleyen faktör oldu. Shkelzen’in ikinci sarıdan kırmızı kartla atılması Galatasaray’a rahat bir nefes aldırdı. Son yarım saatte 10 kişiye karşı oynayan sarı-kırmızılı takım, rakibini yarı sahasına hapsederken, 3-2’lik üstünlüğü de yakaladı. Bellinzona daha sonra skoru eşitlemeyi başarsa da Cim-Bom şansının da yardımıyla bir gol daha bularak tur kapısını sonuna kadar araladı.

Maçın Hakemi
İyi yönetti
Rumen hakem Sorin Corpodean genelde başarılı bir yönetim gösterdi. Verdiği kararlarda kendinden emindi. Maçın hızını kesmeyen bir görüntü çizdi. Oyunun hakimiyetini hep elinde tuttu. Bellinzonalı oyuncuya çıkardığı kırmızı kart doğruydu. Pozisyonlara hep yakın oldu. Skoru etkileyecek düdüklerden uzak durdu.

Haberin Devamı

Maçtan Notlar
Gurbetçi desteği
Sarı-kırmızılı taraftarlar, Galatasaray’ı, İsviçre’de de yalnız bırakmadı. Mücadeleyi İsviçre’nin yanı sıra Almanya ve Fransa’dan gelen yaklaşık 10 bin kişilik gurbetçi grubu izledi. St.Jakob Park Stadı’nda kendilerine ayrılan tribünü tamamen dolduran gurbetçi taraftarların, yoğunluk nedeniyle Belinzona seyircilerine ayrılan bölüme de geçtikleri gözlendi. Ev sahibi takımın tribününde yaklaşık 500 Türk’ün yer alması dikkat çekti.

Avrupa’da 5 maç sonra galip geldi
Cim-Bom, Avrupa kupalarındaki 5 maçlık galibiyet özlemini noktaladı. Son galibiyetini geçen sezon UEFA Kupası’nda Panionios’a karşı 3-0’lık sonuçla alan sarı-kırmızılı takım ardından oynadığı 5 Avrupa kupası maçını da kazanamadı. Aslan bu süreçte İstanbul’da Austria Wien ve Bayer Leverkusen’le golsüz, Steaua Bükreş’le 2-2 berabere kaldı. Cim-Bom rövanşlarda Bayer Leverkusen’e 5-1, Steaua Bükreş’e ise 1-0 yenilmişti.

Son dakikada Aydın darbesi
Galatasaray, Bellinzona maçı öncesi genç oyuncusu Aydın Yılmaz’ın sakatlanmasıyla büyük şok yaşadı. Maç sabahı yapılan son antrenmanda adalesinden sakatlık geçiren başarılı futbolcu, ağrıları sürünce ilk 11’den çıkartıldı ve yedek kulübesine oturtuldu. İkinci yarıda oyuna giren Aydın’ın yedek kalması yüzünden taktik değişikliğine gitmek zorunda kalan Skibbe, Emre Aşık’a sağ bekte yeni transfer Serkan Kurtuluş’a ise orta sahanın sağında şans tanıdı.

Tam 13 eksikle sahaya çıktılar
Bellinzona maçı öncesi sakatlıklar yüzünden adeta revire dönen Galatasaray tam 13 eksikle sahaya çıktı. 17 kişilik kadro oluşturabilen Cim-Bom’da, sarı kart cezalısı Hasan Şaş’ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Ümit Karan, Arda Turan, Mehmet Topal, Tobias Linderoth, Uğur Uçar, Sabri Sarıoğlu, Emre Güngör, Serkan Çalık, Barış Özbek, Hakan Balta, Ferdi Elmas ve Orkun kadrodaki diğer eksikler oldu.

Jakob Park’ta anılar canlandı
Milli Takımımız’ın 2008 Avrupa Şampiyonası finallerinde İsviçre zaferine ve Almanya üzüntüsüne tanıklık eden St. Jakob Park Stadı’nda anılar yeniden canlandı. Ay-yıldızlı ekibimizde forma giyen Ayhan, Emre Aşık ve Servet dün aynı statta bu kez Bellinzona karşısında oynama şansını yakaladı. Milliler, St.Jakob Park’ta, İsviçre’yi 2-0 geriden gelerek 3-2 yenerken, yarı final maçında Almanya’ya 3-2 mağlup olmaktan kurtulamamıştı.

34’lük Gürkan aşkını avladı!
Bellinzona’nın 34 yaşındaki Türk oyuncusu Gürkan Sermeter, ortaya koyduğu başarılı futbolla Galatasaray defansını en fazla zorlayan isimlerden biri oldu. Maçtan önce, “Galatasaray’ın maçlarıyla büyüdüm, onların başarılarıyla gururlandım. Bu takım benim tek aşkım” diyen Gürkan attığı golle takımını 2-1 öne geçirirken, performansıyla seyircisinden alkış topladı.