Fenerbahçe "Gruptan çıkarsak kupanın favorisiyiz"

"Gruptan çıkarsak kupanın favorisiyiz"

09.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

F.Bahçe Teknik Patronu Aykut Kocaman, UEFA Kupası’nı gözüne kestirdi: “Gladbach ve Marsilya’yı geçersek önümüz çok açık. Bu takımla Young Boys ve PAOK’u sahadan silerdik.”

Gruptan çıkarsak kupanın favorisiyiz

F.BAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Lig TV’de katıldığı ‘Maraton Özel’ programında gündeme dair çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Alex konusundan, Avrupa’daki hedeflerine kadar birçok konuya açıklık getiren başarılı çalıştırıcı, Şansal Büyüka’nın sorularını içtenlikle yanıtladı. Lafı uzatmadan sözü Aykut hocaya bırakıyoruz:

Haberin Devamı

“AVRUPA Ligi’nde gruptan çıkma şansımız Mönchengladbach ve Marsilya ile eşit bence. Takımımız şu anda bir değişim içinde. Şuna eminim ki gruptan çıktıktan sonra Avrupa Ligi’nin favorileri arasına gireceğiz. F.Bahçe değişim içerisinde, bunu ben görüyorum ama başkaları görmüyor. Önümüz çok açık. M’Gladbach’ın 130 kilometreye çıkan bir koşu mesafesi var. F.Bahçe’de ise son dönemde 112 kilometreyi buldu. Eğer Ş.Ligi’nde yer almak, başarılı olmak istiyorsak bu mesafeyi arttırmak gerekiyor. Sadece F.Bahçe değil, G.Saray ve Beşiktaş da yapmalı. Açığı kapatmak fizikten geçiyor.
SÜPER Kupa’dan önce de tüm zamanımızı S.Moskova maçıyla geçirdik. En az bizim kadar yatırım yapmış, enerjisi bizden yüksek bir takımla karşılaştık. Barcelona’nın dışında az takım Moskova’ya böyle diz çöktürebilirdi.

Haberin Devamı

‘ŞAMPİYON OLACAĞIZ’

BİZ şu anki mevcut kadromuzla PAOK ve Young Boys maçlarına çıksaydık işimiz çok kolay olurdu. O günkü kadroyla Spartak Moskova’ya karşı oynasaydık da net olarak söylüyorum, ilk maçın ilk yarısında elenmemiz büyük ölçüde kesinleşirdi.

F.BAHÇE bu sezonu şampiyon bitirecektir bunun sözünü veriyorum şimdiden. Avrupa Ligi’nde grupları geçip sonuna kadar gidebilecek gücümüz var. Bunu yapacak futbolcu grubuna ve teknik ekibe sahibiz.
GEÇTİĞİMİZ?yıllara oranla pas sayımız ve topu ayağımızda tutma süremiz düştü. Bu da hızlı oynamamızlı alakalı. Buna ayak uyduramayanlarla yolları bir bir ayıracağız.”

Uzerimde Alex baskısı var

“Alex’i kıskanmam kadar abes bir durum olamaz. Alex konusunda istediklerimi % 100 uygulayamıyorum. Medya çok insafsızca eleştiriyor. Kadınlar maçta organize bağırdı.”

“ALEX konusunda istediklerimi yüzde yüz uygulayamıyorum. Maalesef antrenörün herhangi bir futbolcusu ile ilgili tasarrufunda medya sanki kendi futbolcusuymuş gibi tepki gösteriyor. Antrenörlere genel olarak oyuncu tercihleri konusunda çok insafsız davranıyorlar. Abdullah Avcı’ya da milli maç sonrası bu şekilde tepkiler verildi. Bu doğru bir tavır değil.

GÖREVE geldiğim günden beri Alex, benim dönemimde en verimli sezonunu geçirmiş. Bu sezon Alex ile ilgili hiç bir kötü düşüncem yoktu. Sezon başı çok iyi çalıştı ama sonra performansı düştü. Spartak Moskova maçından önce kendisine oynatmayacağımı söyledim ve “İkimizde bu kulüpte 8 sene forma giydik. Amaç bu kulübü büyütmek olmalı” dedim.

Haberin Devamı

‘ÖĞRETMEN?OL?DEDİM’

EĞER performansında iyileşme görürsem, o zaman Alex bu takımda oynar, çünkü Alex bu takımın son 8 senedir en önemli parçalarından biridir. Ben Alex’e “Artık öğretmen futbolcu olmalısın.” Büyük futbolcuların egoları yüksektir. Bana maçtan sonra elini uzatmadan gitmesi onun bileceği bir iştir. Kadın taraftarların Alex tezahüratına önce şaşırdım. Sonra da organize bir iş olduğunu anladım.”

‘Forvete ihtiyacımız yok’

“FORVET olarak yeteri kadar oyuncumuz var. Hem nicelik hem de sayı yönünde. Bienvenu geçen sezon yeteri kadar oynama süresi bulsaydı 15-16 golü bulurdu. Semih de şu an mükemmel çalışıyor. Bu seviyesini korursa bu takımda her zaman oynar. Sow da form tutmuş durumda. Sakatlandı ama Mersin’de oynamasa da Marsilya maçına kadar hazır olacaktır.”

Haberin Devamı

‘Meireles 10 gün önce gelse de farketmezdi’

“ALDIĞIMIZ her oyununun hemen takımı değiştirmesini bekliyoruz. Transferler insana yapılan yatırım. Alışma süreci oluyor. Kimi Kuyt gibi hemen adapte olur. Kimisi ise Stoch gibi 1 yıl sonra gerçek yüzünü gösteriyor. Meireles’i 1 hafta önce alsaydık bir anda her şeyi değiştirmeyecekti.
TRANSFER geç kaldığımız konuşuluyor. Vaslui maçından sonra Yobo ve Krasic geldi. Krasic planımızda olan bir futbolcu değildi ancak gündeme geldiğinde fırsatı değerlendirerek transferini gerçekleştirdik.”

‘Selçuk’la istatistik artıyor’

“SELÇUK Şahin, Milli Takım’da Hiddink F.Bahçe’de de Zico, Daum ve Aragones gibi hayatını futbola adamış hocaların vazgeçilmeziydi. Bu kadar antrenör bu oyuncuya değer veriyorsa ben ‘Bu insanların bir bildiği vardır herhalde’ denmesini beklerdim. Selçuk’un savunma refleksi mükemmel. Selçuk’la kazanma istatistiğinin arttığını görünüyor.”

‘Baroni düşüşte’

“BARONİ son 2 yıldır en çok oynattığım oyunculardan biridir. Kendisine çok şans verdim. İlk 11’e girmesi için daha çok emek harcamalı. Ayrıca antrenman ve maç performansını arttırmak zorunda. Sahada yerini almak istiyorsa çok çalışması gerekiyor. Eğer kendini bu yönde geliştirirse tekrar formasını alabilir.”

Haberin Devamı

‘Emre konusu kapanmıştır’

“EMRE Belözoğlu konusu F.Bahçe için kapanmıştır. Kendisi bize hizmet etmiş bir futbolcudur ve daha sonra transfer olmuştur. Önümüze bakmamız gerekir.

TUNCAY Şanlı’yı F.Bahçe’ye getirebilirdik ancak onu geri getiriyorsanız ona takımda bir yer açmanız gerekir. Bundan pek emin olmadığım için Tuncay Şanlı transferi istemedim.”

‘Hoplamak bana ters!’

“FUTBOLUN doğasına çok da uygun değilim herhalde. Teknik direktör olarak kenarda hoplayıp zıplamak bana ters geliyor. Ama bunu yapanlara saygı gösteriyorum. Kenarda en sakin kalması gereken insan teknik adamdır. Çok heyecanlı, galeyana gelen bir hoca başarılı olacak bir antrenör tipi değildir.”

‘Dört farkı nasıl attık?’

“TAKIMI büyük maçlarda korkak oynattığımız söylenemez. Geçen sezon son 3 maça kadar oyunu rakip sahada oynamaya çalıştık gücümüz yettiğince. Son 2 sezonun en dominant takımıyız. Türkiye’nin en kaliteli kadrolarının olduğu Süper Final oynadık. Korkak ve etkisiz denilen F.Bahçe, rakiplerine 4 puan fark attı.”

‘Gençler iyi yolda’

“RECEP kendini çok geliştirdi. Hızı ve gücü çok arttı. Önümüzdeki yıllardan itibaren hem Salih Uçan hem de Recep Niyaz bu takımın birer parçası olacaklar. Sezer çok ciddi bir sakaltık geçirdi. O da kendini daha fazla geliştirmeye başladı. Takımda performansı iyi olan kimse o oynayacak. Bundan kimsenin hiç kuşkusu olmasın.”

Yazarlar