Güçlü Berk

Güçlü Berk

gucluberk@gmail.com

Tüm Yazıları

Anadolu Efes, Zalgiris deplasmanında aldığı 79-71’lik mağlubiyete rağmen gruptan çıkmayı garantiledi. İlk çeyrekte özellikle Semih Erden’in etkili oyunuyla skorda üstünlüğü ele geçiren temsilcimiz savunmada istediği sertliği yakalayamayınca farkı açamadı ve periyodu 2 sayı farkla 27-25 önde bitirdi.

İkinci çeyrekte yine boş Zalgiris hücumları sonrasında yapılan basit top kayıpları Efes’in farkı açmasına sürekli engel oldu. Darjus Lavrinovic’in ekstra katkısıyla ev sahibi ekip bu ikramları artık geri çevirmedi ve maçta üstünlüğü ele geçirerek devreyi 44-42 önde kapattı.

Haberin Devamı

İkinci devre yine karşılıklı ikramlarla devam etti. Vujacic’ten yoksun oynayan Anadolu Efes’te Farmar’ın sorumluluk alma arzusu inada dönüştü. İş zorlama atışlara kalınca %51’lik iç ve %23’lük dış atış performanslarıyla lacivert-beyazlılar istedikleri ritmi bir türlü yakalayamadılar ve maçtan da 79-71 mağlubiyetle ayrıldılar.

Zalgiris Kaunas’da Darjus Lavrinovic 24 sayı 5 ribaundla maçı tamamlarken Kuzminkas 15 sayı 6 ribaund ile ona eşlik etti. Anadolu Efes’te ise Jamon Lucas 14 sayı, 7 ribaund ve 3 asistle en çok katkı veren isim oldu. 4’ü Farmar’dan olmak üzere yapılan 14 top kaybı ve isabetsiz 36 şutu düşünürsek Efes’in 50 hücumdan yararlanamaması mağlubiyetteki en büyük etken oldu. Bu tip üst düzey maçlarda topun değerini iyi bilmek gerekiyor. Rakip Zalgiris ilk turdaki formundan çok uzakta olsa da basketbolu iyi bilen ve bu tip hataları affetmeyen çok değerli bir takım.

Anadolu Efes son iki maçında içerde Unicaja Malaga ve deplasmanda Real Madrid ile karşılaşacak. Play-off'ları garantileyen temsilcimiz kalan maçlarında daha rahat bir eşleşme için üst sıraları zorlayacak.

@BaSKeTBaNK