Voleybol Bakan Kasapoğlu ve Guidetti mutfakta buluştu: Sırrımız en iyisini yapmak

Bakan Kasapoğlu ve Guidetti mutfakta buluştu: Sırrımız en iyisini yapmak

04.01.2022 - 07:10 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Vakıfbank ve Kadın Voleybol Takımı’nın Başantrenörü Guidetti, bu kez sahada değil mutfakta buluştu. İkili pizza yaparken, gündem yine spor oldu.

Bakan Kasapoğlu ve Guidetti mutfakta buluştu: Sırrımız en iyisini yapmak

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vakıfbank ve A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Başantrenörü Giovanni Guidetti ile birlikte mutfağa girerek pizza yaptı. Gündem bu kez İtalyan mutfağı olsa da ikili yine spora kayıtsız kalamadı.

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlu ve Guidetti İstanbul’da bir pizza restoranında buluştu. Bakan Kasapoğlu’na İtalyan mutfağı denilince akla ilk gelen yemeklerden olan pizzanın tarifini veren Guidetti, pizza yapımının püf noktalarını da anlattı.

Guidetti’nin; ‘Hamuru kızım gibi kalp şeklinde açıyorsunuz’ sözüne Bakan Kasapoğlu gülerek, ‘kalp önemli’ karşılığını verdi. Malzemeleri eklenen pizzaları ikili birlikte kürekle fırına sürdü.

Pizzalar pişerken ikili hararetli bir sohbete de daldı. Bakan Kasapoğlu’nun sorularını içtenlikle yanıtlayan tecrübeli teknik adam, voleybola olan ilgisinin babasının voleybol antrenörü olması sebebiyle küçük yaşlardan itibaren başladığını söyledi.

İtalyan çalıştırıcı, Bakan Kasapoğlu’nun sporda sürdürülebilir başarının sırrı nedir sorusuna, “Her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmaya çabalamak. Farklı karakterler ve insanlardan kurulu takım sporlarında orta noktada buluşmak her zaman mümkün olmuyor. Bunu mümkün kılmak benim, yani koçun görevi. Bir koçun rolü tam olarak budur. Herkesi ortak bir noktada buluşturup aynı amacı ve arzuyu aşılamak” cevabını verdi.

Haberin Devamı

13 yıl önce Türkiye’ye geldiğinde zorlandığını da ifade eden İtalyan teknik adam, “Türkçem sıfırdı ve takımda neredeyse kimse Türkçe konuşmuyordu. Antrenman bitince kayboluyor gibiydim. Yanlış yönlere gittiğimi hatırlıyorum. Hayat hiç kolay değildi. Menajerimi arayıp İtalya’ya dönmek istiyorum, bana takım bul demiştim. Sonrasında yavaş yavaş alışmaya başlıyorsunuz doğal olarak. Türk arkadaşlar edindikçe, takımda iyi gittikçe bu şehri ve insanları sevmeye başladım” dedi.

Bakan Kasapoğlu ve Guidetti mutfakta buluştu: Sırrımız en iyisini yapmak

KISA KISA...

- Sütlaç mı Gelato mu?

Tabii ki Gelato...

- İskender mi Pizza mı?

Pizza, sormaya gerek yok.

- Türk kahvesi mi, espresso mu?

İkisini de çok seviyorum. Ama makinelerle yapmak kolay olduğu için espresso.

- Kitap okumak mı, film izlemek mi?

Kitap... Kitap okurken daha çok şey öğrenebilirim.

- Müziksiz yaşamak mı, televizyonsuz yaşamak mı?

Televizyonu fazla açmam. Açtığımda sadece maç izliyorum. Ama müziksiz yaşayamam.

- Maçı 3-0 kazanmak mı yoksa 5. sette mi kazanmak?

Haberin Devamı

5. set. İki takımında iyi mücadele ettiğini gösterdiği için 5. seti seçeceğim.