Anadolu Kulüpleri Güle güle büyük golcü

Güle güle büyük golcü

22.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Malatya'ya arkadaşının düğününe giden Amedspor'un tecrübeli forveti Şehmus Özer'den haber alınamayınca acı gerçek ortaya çıktı.

Güle güle büyük golcü

MUSA KESLER

Haberin Devamı

Diyarbakır’a dönerken kaza yapan Şehmus Özer hayatını kaybetti. Futbolcunun aracını kardeşleri bulurken, kulüp avukatı Haldin Sorun Mızrak, “Şehmus araçtan çıkmaya çalışmış. Ancak bir ayağı arabanın altında kalınca donarak yaşamını yitirmiş” dedi.

Diyarbakır’dan futbol camiasını üzen bir haber geldi. Amed Sportif’in 36 yaşındaki kaptanı Şehmus Özer, arkadaşının düğünü için gittiği Malatya’dan Diyarbakır’a dönerken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Özer’in cesedi, kazadan 24 saat sonra kardeşleri tarafından bulundu. Yapılan ön otopside futbolcunun yaralı olarak kurtulduğu ancak donarak öldüğü belirlendi.

Pazartesi günü 22.00 civarında Malatya’dan ayrıldığı öğrenilen Özer’den bir daha haber alınamadı. Bir sonraki günkü idmana da katılmayınca teknik heyet ve arkadaşları Özer’i aradı. Ulaşılamayınca Özer için arama çalışmaları başladı. Kaza yapmış olma ihtimalini de değerlendiren yöneticiler ve yakınları polisle görüştü. Ancak herhangi bir kazaya rastlanmadı.

Haberin Devamı

Özer’in yakınları ve kulüp yetkilileri bu kez kendileri arama yapmaya başladı. Aramalara katılan Özer’in kardeşleri Oktay, Çetin ve Cihan kaymış bir aracın lastik izlerine rastladı ve izleri takip edince önceki gece 00.25 sıralarında Elazığ’ın Gözeli mevkiinde Şehmus’un aracını buldu.

Kestirmeden gitmiş!

Yapılan incelemelerde Özer’in dönüşte Elazığ anayolunu takip etmediği, Baskil’den sonra Sivrice ilçesine bağlanan, kestirme ancak sapa olan yolu kullandığı belirlendi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Amed Sportif Başkanı Nurullah Edemen “Ailesine, Amedspor’a ve Türk sporuna başsağılığı dileklerimizi iletiyoruz. Hepimizin başı sağolsun” dedi. Kulüp Avukatı Haldin Sorun Mızrak ise Özer’in kaza yapan araçtan çıkmaya çalıştığını, sadece bir ayağının aracın altında kaldığını söyledi.

Eski takımları Şehmus’u unutmadı

Şehmus Özer’i daha önce forma giydiği Akhisar Belediyespor, Altay ve Karşıyaka da unutmadı, vefatı nedeniyle başsağlığı mesajları yayımladı. Akhisar’dan yapılan yazılı açıklamada, “Kendisine Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” ifadesi kullanıldı. Altay ise “Hoşçakal büyük golcü” başlıklı açıklamada, Şehmus Özer’in vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, geçtiğimiz dönemlerde 3 sezon Altay’ın formasını terleten “usta golcüye” Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dilendi. Karşıyaka da “Terinin son damlasına kadar mücadele eden ve terlettiği formanın hakkını veren Şehmus Özer’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” dedi. Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu ve diğer kulüpler Şehmus Özer’in yakınlarına başsağlığı diledi.

8 kardeşinden 4’ü futbolcu

Diyarbakır Erganili olan Şehmus’un 8 kardeşinden 4’ü de kendisi gibi profesyonel futbolcu. Özer, kardeşlerden bir dönem Altay’da forma giyen Nezir, halen Aydınspor 1923’te oynuyor. Öte yandan Nezir’e bugün takımının Bursaspor ile oynayacağı maç öncesinde izin verildiği bildirildi.

Son golü Fener’e

Şehmus Özer son golünü Fenerbahçe’ye atmıştı. Özer Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan mücadelede sarı-lacivertli takımın ağlarını havalandırarak takımına bir puan kazandırmıştı.

Haberin Devamı

Maç ertelendi

Türkiye Futbol Federasyonu, Şehmus Özer’in trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle Amed Sportif Faaliyetler’in bugün Gençlerbirliği ile oynaması gereken Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 3. hafta maçını erteledi. TFF, Diyarbakır Seyrantepe Spor Kompleksi’ndeki karşılaşmanın tarihini daha sonra açıklayacak.

Daha önce Karşıyaka, Akhisar Belediyespor, Altay’da forma giyen Şehmus Özer’i eski takımlarının taraftarı da unutmadı. Futbol camiasında herkesi yasa boğan acı kayıp taraftara da büyük üzüntü yaşattı.

Güle güle büyük golcü

Malatya-Elazığ arasında Gözeli bölgesinde uçuruma yuvarlanan Şehmus Özer’in otomobili ve cesedine 24 saat sonra ulaşıldı.

Güle güle büyük golcü