Galatasaray Gündeme bomba gibi düşen sözler: Galatasaray fantastik bir golle Zaha’yı Fenerbahçe masasından kaldırdı!

Gündeme bomba gibi düşen sözler: Galatasaray fantastik bir golle Zaha’yı Fenerbahçe masasından kaldırdı!

25.07.2023 - 09:22 | Son Güncellenme:

Yaz dönemi Süper Lig devleri arasında kıyasıya transfer savaşı yaşanıyor. Tadic, Zaha, Djiku ve Halil Dervişoğlu transferlerindeki rekabet, futbol kamuoyunun gündeminin ilk sırasına oturdu. Milliyet Gazetesi yazarı Ercan Güven, bu haftaki köşesindeki yeni sezon öncesi kulüplerin transfer yarışını yorumlarken dikkat çeken ifadeler kullandı. İşte Güven'in "Transfer Turnuvası şampiyonu Galatasaray" başlıklı yazısı...

Gündeme bomba gibi düşen sözler: Galatasaray fantastik bir golle Zaha’yı Fenerbahçe masasından kaldırdı

"Transfer denilen para, itibar ve umut yarışı, üç büyükler arasında yoğunlaşınca nefes nefese bir “turnuva” haline geldi sezon öncesi.
İstanbul’a inen uçaklar “organize atak”, imzalar “fantastik gol” gibi. Meksika dalgası şimdilik muhabbetlerde yapılıyor.
Taraftarı sahadaki futboldan önce heyecanlandıran, sevindiren, bazen de üzen kıyasıya bir futbol mücadelesi devam ediyor ve izlemesi sahadaki oyun kadar keyifli zaman zaman.

Haberin Devamı

Gündeme bomba gibi düşen sözler: Galatasaray fantastik bir golle Zaha’yı Fenerbahçe masasından kaldırdı

'BEŞİKTAŞ SONUNCU ÇIKTI'

Çünkü rekabeti eksiksiz, heyecanı tamam. Henüz bitmedi ama Beşiktaş sonuncu çıktı bu “Transfer Turnuvasından”! Bu saatten sonra “puan farkını” kapatması zor.
Zira rakipler Beşiktaş üzerine oynadı! Eksik olmasın Şenol Hoca da biraz yardımcı oldu onlara ama neyse…
Tadic ve Djiku, Beşiktaş’ın koluna girmiş İstanbul’a gelirken Fenerbahçe kaptı götürdü.
Halil Dervişoğlu, Beşiktaş kulübü eşiğinden atlarken Galatasaray kapıdan çevirdi. Transfer Turnuvası dediğin jübile maçı değil ki… Daha kaç gol yesin Beşiktaş? Peki, turnuvanın şampiyonu kim? Galatasaray tabi. Sadece Beşiktaş fileleri sallanmadı sezon öncesi…

Gündeme bomba gibi düşen sözler: Galatasaray fantastik bir golle Zaha’yı Fenerbahçe masasından kaldırdı

'ALMIYORUZ DİYE NEDEN AÇIKLAMA YAPMADI F.BAHÇE?'

Galatasaray fantastik bir golle Zaha’yı resmen Fenerbahçe masasından kaldırdı. “Zaha’nın kritik bir sakatlık geçmişi varmış” dedikodularına sığınmak “uzanamadığın üzüme koruk demeğe girer”.
Çocukçadır… “Almıyoruz” diye neden açıklamadı Fenerbahçe o zaman? Medya bu gollere “çalım” yakıştırması yaptı klasik olarak…
Ki, kelimenin gerçek anlamıyla da birebir örtüşüyor. Futbol jargonu dışında çalımın gerçek anlamı, “gösteriş”tir… Afra tafradır. Caka satmaktır. Biraz kibirlenmek, biraz nispet yapmaktır. Tekmili birden Transfer Turnuvası’nın içinde. Hem de fiyat/verim/ihtiyaç analizlerinden daha önde.

Haberin Devamı

Gündeme bomba gibi düşen sözler: Galatasaray fantastik bir golle Zaha’yı Fenerbahçe masasından kaldırdı

'ALET ÇALIŞIR, EL ÖVÜNÜR'

İspatı, Galatasaray’ın Zaha transfer duyurusu: “Zahahaha”! Gülsünler tabi… Transfer futbola dahil bir yarışsa, anasının ak sütü gibi helaldir becerenlere, Galatasaraylılara.
Ama unutulmasın… “Alet çalışır, el övünür” derler ya… Bu işte de “para çalışıyor” aslında. Hava atma ve büyüklenme, transferi yapanlardan tribünlere kadar herkese pay ediliyor. Transfer haberlerini “Şu kulüp bu kulübü ters köşeye yatırdı” başlığı ile duyurmak hatalı sadece…
Asıl “Ters Köşe”, milyonlar dökülen bu futbolculardan uyumsuz/verimsiz/yaşlı/sakat çıkan olursa! Yani attığın gol ofsayt ise."