Fenerbahçe "Gündemimizde seçim yok"

"Gündemimizde seçim yok"

01.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, TFF Genel Kurulu'nun 2019 yılında yapılacağını söyledi.

Gündemimizde seçim yok

Gümüşdağ, Türkiye Futbol Federasyonu başkan adaylığı için bir düşüncesinin olmadığını belirtti, “Yıldırım beyle ilgili gündemimizde bir seçim maddesi yok. Kulüpler de böyle bir beklenti içinde değil. Yıldırım Bey’in arkasında olduğumu da açıkça beyan ederim” dedi.

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği Vakfı ve Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, NTV ve NTV Spor’un ortak olarak yayınladığı “Spor Aktüel” programına katılarak Doğuş Medya Spor Grup Başkanı Fuat Akdağ, Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır, Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan ve Sabah Gazetesi Spor Müdürü Murat Özbostan’ın sorularını yanıtladı.

Şu an gündemlerinde Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı seçiminin bulunmadığına dikkat çeken Gümüşdağ, “Benim de şu anda böyle bir düşüncem yok. Rıdvan Dilmen çok önemli bir spor adamıdır. Bir spor adamı olarak TFF başkanlığına aday olmayı düşünmesi kadar doğal bir şey yok. 2019 yılında federasyon seçimi var o gün gelir aday olur, desteği alırsa neden olmasın” dedi.

Haberin Devamı

Göksel Gümüşdağ, “Yıldırım beyle ilgili de gündemimizde bir seçim maddesi yok. Yıldırım Bey’in arkasında olduğumu da açıkça beyan ederim. Aziz Bey böyle bir düşünceye sahip olabilir saygı duymak lazım. Kulüplerin böyle bir beklentisi yok. 2019’da kimin aday olup olmayacağını o gün değerlendirmek lazım” ifadelerini de kullandı.

Kulüpler yasası üzerinde uzun yıllardır çalışıldığını dile getiren Gümüşdağ, “Bizde komisyonlara dahil olduk. Tabi ülkenin hassas bir süreçten geçtiğiniz hepimiz biliyoruz dolayısıyla bu iş ikinci plana kaldı biraz. Futbola yapılan harcamaların amatör kulüplere yapılan harcamalarla mahsuplaşması çok önemlidir. Ben İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü AŞ’yim. Ben spor kulübü olarak kursaydım baş edemezdim. Ben amatörlerle mahsuplaşabilirsem hemen iki üç tane amatör branş kurarım. Dolayısıyla yasanın içindeki en önemli madde bu. Yöneticileri bağlayan kısmı da tartışılıyor. Nihai duruma gelmiş değiliz. Muhtemelen bakanlık hukukçuları tarafından bu çalışmalar yapılacak ve bu çalışmadan sonra bir daha bir araya gelip değerlendirme yapacağız” diye konuştu.

Video hakemliği

Video hakemliği konusuna da değinen Gümüşdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gol çizgisi teknoloji dediğiniz de hakemi sahada daha güçlü kılmak daha saygın kılmaktır. Hakeme yanlış verdiği penaltı kararından dolayı saygısız davranılıyor. Dolayısıyla bir hakemin hakemliği verdiği bir kırmızı kartla bitiyor. Aslında biz eleştirmekten öteye geçtik tartışıyoruz. Hakemlerin eğitimi konusunda mutlaka uluslararası destek almak durumundayız. Ben hiçbir hakemin art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Öncelikle gol çizgisi ve video hakemlik olması lazım. Statlarımız teknoloji olarak müsait yatırım da yapılır. Bu tansiyonu yüzde 70-80 düşürecek.”

Haberin Devamı

‘İlk desteği ben verdim’

Göksel Gümüşdağ Fatih Terim-Arda Turan krizine de değindi. Gümüşdağ, “Arda noktasında ilk desteği veren bendim. Arda Turan, Fatih Terim’le uzun yıllar birlikte çalışmış bir oyuncu... Aralarına kimse girmezse bu iş çözülür demiştim. Ama araya giren çok olunca tabi bu işler kilitleniyor bazen. Emre’nin de son dönemde akil bir duruşu başladı. Emre bir ağabeyi olarak Arda ile konuşmuş... Ben de iki kere konuştum Arda ve Fatih Hoca ile görüştüm. Bu işin bu kadar uzaması doğru değildi. Sonrasında baba-oğul arasında bir çözüm oldu. Emre’nin gidip bu görüşmeyi yapacağından bilgi sahibiydim.”

Haberin Devamı

‘Ödemeleri TL’ye çevirdik’

“Yerli oyuncuların dolara ve euroya bağlı olmasını kabul etmiyorum. Para birimimiz TL ve yerli oyuncuyla dolar ve euro olarak anlaşma yapıyoruz. Yabancı oyuncular için böyle bir anlaşma yapılabilir. Ben yabancı oyumcularımla da konuştum hepsiyle ödemememizi TL’ye çevirdik. Diğer takımların bunu yapması kolay değil. Kendi parasıyla sözleşme yapmak isteyen de olacaktır.”

Gündemimizde seçim yok

‘İhaleyi Yıldırım alsaydı’

Göksel Gümüşdağ, Aziz Yıldırım’ın naklen yayın ihalesi ile ilgili eleştirilerini haksız bulduğunu vurgulayarak, “Madem beğenmiyordu, ihaleye katılıp daha iyi rakamı kendi alsaydı” diye konuştu.

Naklen yayın ihalesi hakkında açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın eleştirilerini haksız bulduğunu söyledi, “Madem beğenmiyordu, ihaleye katılıp daha iyi bir rakamı kendi alsaydı” dedi.

Gümüşdağ, “600 milyon dolarlık neticeye ulaştırdığımız yayın ihalesinde Aziz Bey önce Kulüpler Birliği Vakfı’na teşekkür etmeli, haksızlık yapmamalı, arkasından yayıncı kuruluşa ve TFF’ye teşekkür etmeli. Aziz Bey’in verdiği kurda da bir yanlışlık var. 21 Kasım’daki ihale tarihinde kur 3.36’ydı. Dolayısıyla şartname ile ihale süreci arasındaki 3.26’ye gelmesinde destek olunmasını istediler. 10 kuruşluk fark yıllık 30-35 milyon TL yapıyor. Kulüp başına 2 milyon TL’ye gelir. Bu yayın ihalesi Türk futbolu için devrim niteliğindedir ve kimsenin hafife almasına müsaade etmem” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yıldırım’dan eleştiri

Yayına telefonla bağlanan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise “İhalenin şartlarını bilmiyorum, bilsek değerlendirmemizi ona göre yaparız. Göksel Bey’in söylediği gibi aradaki fark 25 milyon TL ise, aradaki farkı da ödemeyi kabul edip imzalarım. Ama öyle değil! 1 Haziran’dan itibaren bu anlaşma hayata geçecek. 3.26’dan 3.36’ya geldi ve kulüp başına 2 milyon TL oynuyor. Kur 3 bin liraya düşerse, yayıncı kuruluş, ‘ya bu kur düştü, yeniden yapalım’ diyecek mi?” Hiçbir güç beni, Fenerbahçe’nin haklarını savunmaktan alıkoyamaz. Komisyonda ne biz vardık, ne GS, ne BJK. İhaleye fesat karıştırma varsa biz gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

Gündemimizde seçim yok

Yazarlar