Skorer Güneş’e iki maç ceza

Güneş’e iki maç ceza

11.03.2011 - 00:12 | Son Güncellenme:

PFDK, Beşiktaş maçında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı eylemi nedeniyle Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’e 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası verdi

Güneş’e iki maç ceza

Kurul, Trabzon ve Beşiktaş kulüplerine internet sitelerinde Fedarasyonu’nun saygınlığını zedeleyen ve futbolun değerini düşüren sportmenliğe aykırı beyanlarda bulunmalarından dolayı 100’er bin lira para cezası kesti. Ayrıca saha olayları nedeniyle Trabzon’a 40, talimatlara aykırılık nedeniyle Beşiktaş’a 10 bin lira para cezası verildi. Bu arada, Kasımpaşa ile cezası nedeniyle Kocaeli İsmetpaşa Stadı’nda karşılaşacak olan bordo-mavililer hazırlıklarını sürdürdü.

Haberin Devamı

Kırgız’dan zemin isyanı!
Kocaelispor Kulübü Başkanı Rafet Kırgız, Süper Lig’de yarın oynanacak Trabzonspor-Kasımpaşa maçının, bordo-mavili kulübün cezası nedeniyle İzmit İsmet Paşa Stadı’nda oynanmasına karar verilirken, hiç kimsenin kendilerine danışmadığını ifade etti. Kırgız, “Hava şartları ve stadın zemini kötü. Trabzonspor-Kasımpaşa maçından 24 saat bile geçmeden Kocaelispor sahaya çıkacak. Gençlik ve Spor İl Müdürü Kenan Malkoç’u arayarak, hava şartları ve zeminle ilgili sıkıntıyı ilettim. Kendisi de bana ‘gereken tedbirleri aldıklarını, pazar günkü maçta zeminle ilgili bir sorun olmayacağını’ söyledi” dedi.

TSYD’den toplu istifa
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi Başkanı İhsan Öksüz, yönetim kurulu olarak istifa ettiklerini açıkladı. Trabzonspor’un basını hedef alan açıklamasının ardından TSYD’den verilen cevap sonrası Genel Başkan Esat Yılmaer’i aradığını belirten Öksüz, “Ona niye böyle açıklama yaptıklarını sordum. O da gazetecilerin haklarını savunmak gerektiğini söyledi” dedi. TSYD’nin görevinin bu olmadığını vurgulayan Öksüz, “Fenerbahçe’nin stadına alınmayan gazeteciler var. TSYD bununla değil de Trabzon’un açıklamasıyla ile gündemi meşgul edecekse biz bu işte yokuz” dedi.