Futbol Güney Kıbrıs’ı UEFA ve FIFA’ya şikayet ettiler

Güney Kıbrıs’ı UEFA ve FIFA’ya şikayet ettiler

16.01.2020 - 22:09 | Son Güncellenme:

Kıbrıs Rum Kesimi futbolunda kriz patlak verdi. Şampiyonluğa oynayan Omonia Nicosia Kulübü, FIFA ve UEFA’ya başvurarak, maçlarda şike yapıldığını savunduğu Güney Kıbrıs futboluna müdahale etmeleri çağrısında bulundu.

Güney Kıbrıs’ı UEFA ve FIFA’ya şikayet ettiler

Onur Dinçer - Skorer

Haberin Devamı

Kıbrıs Rum Kesimi futbol ligindeki şampiyonluk rekabeti, bölgedeki futbola ağır darbe vuracak bir sürece evrildi. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Omonia Nicosia, kendileri aleyhine yönelik son haftalarda yoğunlaştığını savunduğu hakem hatalarını öne sürerek, uluslararası organları Güney Kıbrıs futboluna müdahale etmeye davet etti.

‘Takımları Avrupa kupalarından men edin’
Omonia Nicosia, maçlardaki usülsüzlükleri gidermek adına Avrupa futbolunun patronu UEFA ve dünya futbolunun patronu FIFA’nın yolunu tuttu. Bu kurumlardan yaşananlarla ilgili soruşturma açmasını talep ederken, yürütülecek inceleme süresince de Güney Kıbrıs takımlarını uluslararası müsabakalardan men etmesini istedi.

‘Elimizde soruşturmaya yetecek kanıtlar var’
Kulüpten yapılan açıklamada, UEFA ve FIFA’nın konuyla ilgili soruşturma açmasını sağlamaya yetecek kadar kanıtın kendilerinin elinde bulunduğu, bunları son yıllarda topladıkları duyuruldu. Omonia’nın çağrısına ligdeki bir başka ekip olan AEL Limassol kulübünün de destek verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

‘Mevcut yönetimle bir şey değişmeyecek’
Kulübün açıklamasında ayrıca şu açıklamalara yer verildi: “Güney Kıbrıs futbolundaki bu yaygın yozlaşma ve mevcut durumun, mevcut federasyon yönetimi altında değişeceğine inanmamaktayız. Şike yapılan maçlar ne yazık ki yaygın birer uygulama olarak ortada duruyor. Artık buna bir son verilmeli ve bizim gerçekleştirdiğimiz çıkış da bunu hedefliyor”.

Liderin 1 puan gerisindeler
Kıbrıs Rum Kesimi 1. Ligi’nde 16. Haftaya gelinirken, Anorthosis takımı 33 puanla lider, Omonia Nicosia ise 32 puanla hemen onan ardından ikinci sırada bulunuyor. AEL Limassol ise 23 puanla beşinci durumda yer alıyor.

Yazarlar