İngiltere Premier Lig Haaland'ın ihracı için şaşırtan başvuru! Maaşı dudak uçuklattı

Haaland'ın ihracı için şaşırtan başvuru! Maaşı dudak uçuklattı

07.10.2022 - 15:58 | Son Güncellenme:

Premier Lig ekibi Manchester City'nin bu sezon Borussia Dortmund'dan kadrosuna kattığı Erling Haaland, performansı ile Avrupa futboluna damgasını vururken, İngiliz futbolseverler, dengeleri değiştiren Norveçli yıldız için şaşırtan bir kampanya başlattı. İşte detaylar...

Haalandın ihracı için şaşırtan başvuru Maaşı dudak uçuklattı

Manchester City'nin Borussia Dortmund'dan transfer ettiği Erling Haaland, muhteşem performansını sürdürmek konusunda oldukça kararlı. Yıldız futbolcu, Premier Lig devinde gösterdiği performanslarla rekorları kırmaya devam ederken, İngiliz futbolseverler, dengeleri değiştiren Norveçli yıldız için şaşırtan bir kampanya başlattı. 

Haberin Devamı

TARİH YAZDI

Şampiyonlar Ligi'nde sahne aldığı 22 maçta 28 gole imzasını koyan Haaland, bu sayıya en genç yaşta ulaşan ilk futbolcu oldu. 22 yaşındaki yıldız ayrıca Devler Ligi tarihinde Chamakh (Arsenal) ve Torres’in (Manchester City) ardından bir İngiliz takımının formasıyla turnuvadaki ilk üç maçında da gol atan üçüncü isim oldu. Haaland, Premier Lig'de forma giydiği ilk 8 maçta 14 gol ve 3 asistle 17 gole katkı yaptı.

Haalandın ihracı için şaşırtan başvuru Maaşı dudak uçuklattı

KARİYERİ

22 yaşındaki Erling Haaland'ın futbolculuk kariyeri Bryne FK'da başladı. Genç oyuncu 2016-2017 sezonu devre arasında 100 bin euro bedelle transfer olduğu Molde'den, 2018-2019 sezonu başında 8 milyon euro karşılığında ayrıldı. Erling Haaland'ın RB Salzburg kariyeri bir sezon sürdü ve ardından Bundesliga devi Borussia Dortmund 20 milyon euro ödeyerek Norveçli yıldızı kadrosuna kattı. Manchester City sezon başında 60 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Borussia Dortmund'la anlaşmasının ardından Erling Haaland'ı renklerine bağladı.

Haberin Devamı

İLK 8 MAÇTA 14 GOL

Erling Haaland, Premier Lig'de şu ana kadar 8 maçta şans buldu. Norveçli yıldız, Premier Lig'de çıktığı ilk 8 haftada rakip fileleri 14 kez havalandırdı. 22 yaşındaki genç oyuncu aynı maç sayısında en fazla gol atan Premier Lig oyuncusu unvanının sahibi oldu. Erling Haaland, Premier Lig'de üst üste 3 iç saha maçında hat-trick yapma başarısı gösterdi. Norveçli santrfor, Premier Lig'de üst üste 3 iç saha maçında hat-trick yapan ilk isim oldu.

BİR REKOR DAHA

Erling Haaland, Premier Lig tarihinde 3 hat-trick başarısına en hızlı ulaşan oyuncu unvanının da sahibi oldu. Norveçli yıldız bu başarıya 8 maçta ulaştı. Erling Haaland'dan önceki Premier Lig rekoru 48 maçtı. Norveçli santrfor ilk 4 deplasman maçının tamamaında gol atan ilk futbolcu oldu. Erling Haaland, 52 yıl sonra Manchester United'a karşı hat-trick yapan ilk Manchester City oyuncusu unvanını ele geçirdi. Erling Haaland'dan önce bu başarıya 1970'de Francis Lee ulaşmıştı.

Haalandın ihracı için şaşırtan başvuru Maaşı dudak uçuklattı

146 MAÇTA ULAŞTI

Kariyerinde 100 gol barajına, çıktığı 146. karşılaşma sonunda ulaşan Haaland, bu alanda da açık ara önde bulunuyor. Norveçli oyuncunun 100 gollük performansına Neymar 173, Mbappe 180, Messi 210 maçta ulaşabilmişti. Norveç formasıyla 23 karşılaşmada 21 gole imza atan Haaland, 2019'da Honduras filelerini 9 kez sarsarak 20 yaş altı milli takım turnuvalarında bir maçta bunu başaran tek oyuncu rekorunun da sahibi.

Haberin Devamı

 

KAZANCI DUDAK UÇUKLATTI

Daily Mail'de yer alan habere göre Manchester City'ye 60 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer olan Erling Haaland'ın İngiliz ekibinden kazandığı maaş ortaya çıktı. 22 yaşındaki Norveçli golcünün kazancı, bonuslarla birlikte haftalık yaklaşık 850 bin Sterlin'e kadar çıkabiliyor. golleri ile Avrupa futboluna damga vurmaya devam eden Haaland yılda ise yaklaşık 45 milyon Sterlin'lik bir gelirin sahibi olacak.

Haalandın ihracı için şaşırtan başvuru Maaşı dudak uçuklattı

ŞAŞIRTAN BAŞVURU

Avrupa basınında yer alan haberlere göre Erling Haaland'ın Premier Lig'de adeta dengeleri bozması sonrası İngiliz futbolseverler de şaşırtan bir kampanya başlattı. 'Erling Haaland bir robot olduğu için Premier Lig'den ihraç edilmeli' şeklinde başlatılan imza kampanyası Birleşik Krallık'ın dijital dilekçe sayfası üzerinden yapıldı.

Haberin Devamı

İngiliz futbolseverler kampanyaya büyük ilgi gösterirken, kısa süre içerisinde 2 milyon kişi katılım gösterdi

TAKIM ARKADAŞI DA KATILDI

Norveçli golcünün takım arkadaşı Aymeric Laporte da kampanyanın ekran görünütüsünü sosyal medya hesabından yayınlarken, esprili bir şekilde Erling Haaland'ın 'futbol'dan men edilmesini istedi.

Haalandın ihracı için şaşırtan başvuru Maaşı dudak uçuklattı