Skorer HABER TURU

HABER TURU

20.01.2010 - 01:40 | Son Güncellenme:

Gana bileti kaptı..Kutay piste çıkıyor..Hentbol ‘açılımı’

HABER TURU

Gana bileti kaptı: 1-0
Afrika Uluslar Kupası’nda dün Burkina Faso’yu 1-0 mağlup eden Gana, Fildişi Sahilleri’nin ardından B Grubu’nda ikinci olarak çeyrek finale yükseldi. 66. dakikada Burkina Fasolu Tall’ın kırmızı kart gördüğü maçın tek golünü 30. dakikada Ayew attı. Gana çeyrek finalde ev sahibi Angola ile eşleşti. Bu arada kupada bugün C Grubu’nda TSİ 18.00’de Benin - Mısır ve Nijarya-Mozambik ile oynayacak.

Kutay piste çıkıyor
Estonya’nın başkenti Talinn’de düzenlenen Avrupa Artistik Patinaj Şampiyonası’nda bugün Kutay Eryoldaş, erkekler kısa programda mücadele edecek. Milli sporcumuz, saat 11.00’de başlayacak programda ilk 20 patenci arasına girerse, serbest programda kaymaya hak kazanacak. Tek bayanlar kategorisinde ülkemizi temsil eden Tuğba Karademir ve Birce Atabey ise cuma günü piste çıkacak.

Hentbol ‘açılımı’
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden bir takımın, 2010-2011 sezonunda Türkiye Hentbol Süper Ligi’nde mücadele edeceği bildirildi. Söz konusu kararı da kapsayan ve iki ülke federasyonlarının işbirliğini içeren protokol, dün Hentbol Federasyonu Başkanı Tarık Cengiz ile KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Barış Mustafa Toprakçı arasında Adana’da imzalandı.

Ersan İlyasova sıfır çekti
NBA’deki başarılı temsilcimiz Ersan İlyasova, takımı Milwaukee Bucks’ın deplasmanda Houston Rockets’a 101-98 yenildiği maçta rakip potaya sayı bırakamadı. Milli basketbolcumuz, 9 dakika oyunda kalırken; skor üretemedi. Normal süresi 91-91 biten mücadeleyi Houston’ın 101-98’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Diğer sonuçlar:
LA Lakers-Orlando: 98-92
New York-Detroit: 99-91
Boston-Dallas: 90-99
Washington-Portland: 97-92
Charlotte-Sacramento: 105-103
LA Clippers-New Jersey: 106-95
Minnesota-Philadelphia: 108-103 (Uzt.)
New Orleans-San Antonio: 90-97
Golden State-Chicago: 114-97
Memphis-Phoenix Suns: 125-118

Rakip İtalya
19 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı, özel maçta bugün deplasmanda İtalya ile karşılaşacak. Ay-yıldızlı ekibimiz, sahaya antrenör Soner Tolungüç yönetiminde çıkacak. Başkent Roma’daki Latina Stadı’nda oynanacak mücadele, TSİ 15.30’da başlayacak.

Taç atışının böylesi!
İngiltere’nin Halifax kentinde görevli bir beden eğitimi öğretmeni, özel bir fırlatma tekniği kullanarak, futbol topuyla en uzun taç atışı rekorunu kırdı. İngiliz gazetelerinde yer alan haberlerde, eski bir cimnastikçi olan 28 yaşındaki Danny Brooks, futbol topunu 49,78 metre uzağa atmayı başardı. Brooks’un rekoru, Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri tarafından tescillendi.

Çolak’a sevgi
Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük golcülerinden biri olan Tanju Çolak, Küçükçekmece Prof. Dr. Sabahattin Zaim Lisesi’nde öğrencilerle buluştu. Çolak, büyük ilgi gösteren öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlarken, Okul Müdürü Ramazan Aşçı, ünlü santrfora çiçek verdi.