Skorer Haber turu

Haber turu

30.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bianco imzaladı... Ödülleri verildi... Belarus’u devirdik... Kaf Kaf’a iyi haber... Ümit Milliler hazırlanıyor... Türkiye yedi sıra yükseldi... Hedefi şampiyonluk... Köstepen vefat etti... Olimpiyat için

Haber turu

VOLEYBOL

Bianco imzaladı
Aroma Bayanlar Voleybol 1. Ligi ekiplerinden Galatasaray Medicalpark, Foppapedretti Volley Bergamo’dan Eleonora Lo Bianco ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Dünyanın en önemli pasörlerinden biri olarak gösterilen 31 yaşındaki İtalyan sporcu, Bergamo ile son 6 yılda 3 kez CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk yaşadı.

Ödülleri verildi
Ankara’da yapılan Avrupa Yıldız Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli takım ödüllerine kavuştu. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile Voleybol Federasyonu Başkanı Ünal Karabıyık’ın katıldığı törende, yıldız bayan milli takımı, spor teşkilatı ödül yönetmeliğinden dolayı 11 bin, federasyondan ise 240 bin olmak üzere toplam 340 bin lira para ödülünün sahibi oldu.

BASKETBOL

Belarus’u devirdik
Basketbolda ümit bayan milli takımların katıldığı İstanbul Turnuvası’nda Türkiye, ikinci maçında Belarus’u 79-68 yendi. Ay-yıldızlı ekibimiz Pamukspor Tesisleri’nde oynanan mücadelenin ilk yarısını da 42-30 önde tamamladı.

Kaf Kaf’a iyi haber
Beko Basketbol Ligi’nde sezonu 5. sırada bitiren Pınar Karşıyaka’nın, EuroCup’ta Türkiye’yi temsil edebilmek için ön eleme oynamaya hak kazandığı bildirildi. Kulübün internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, 7 yıl aradan sonra geçen sezon katıldığı Avrupa kupalarından EuroChallenge Cup’ta çeyrek finale kadar yükselen Karşıyaka’nın, İzmir’i ve Türkiye’yi bir üst kupada temsil edeceği bildirildi.

Ümit Milliler hazırlanıyor
İspanya’da 14-24 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek Ümit Milli Erkek Basketbol Takımımız, hazırlık turnuvasına katılmak için bugün bu ülkeye gidecek. Milliler, Bilbao kentinde 1-3 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyonda, ev sahibi İspanya, Fransa ve Rusya ile karşı karşıya gelecek.


FUTBOL
Türkiye yedi sıra yükseldi
FIFA, aylık dünya sıralamasını açıkladı. Türkiye’nin 7 basamak çıkarak 23. sıraya yerleştiği listede, 2010 Dünya Kupası şampiyonu İspanya liderliğini sürdürdü. CONCACAF Altın Kupa’da şampiyon olan Meksika, 19 basamak yükselerek 9. sıraya yerleşirken, Türkiye’nin 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki rakiplerinden Almanya 3, Belçika 35, Avusturya 65, Azerbaycan 112, Kazakistan ise 126. sırada yer aldı.


Hedefi şampiyonluk
Bayern Münih’ten Werder Bremen’e transfer olan milli futbolcu Mehmet Ekici, yeni takımıyla şampiyonluk kazanmak istediğini söyledi. Ekici, “Kulübün geçen 8 yıl içinde 7 kez oynadığı Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istiyorum” dedi. Bremen’i tercih etmesinde gençliğinde teknik direktörü olan Mehmet Scholl’un etkisi olduğunu kaydeden Türk futbolcu, Mesut Özil ile karşılaştırılmaktan ise hoşlanmadığını ifade etti.

Köstepen vefat etti
Beşiktaş’ın unutulmaz futbolcularından Kaya Köstepen hayatını kaybetti. Siyah-beyazlı takıma 1957-58 sezonunda transfer olan ve 1970 yılına kadar bu formayı giyen Kaya Köstepen, Beşiktaş tarihinin unutulmayanlar sayfasına adını yazdırmıştı.


TEKVANDO
Olimpiyat için
Tekvando Milli Takımı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 2012 Londra Olimpiyatları için vize arayacak. 109 Ülkeden 345 sporcunun katıldığı eleme müsabakalarında erkeklerde 68 kiloda son Dünya şampiyonu Servet Tazegül, 80 kiloda Yunus Sarıgül, bayanlarda da 57 kiloda Hatice Kübra Yangın ve +67 kiloda Nur Tatar kota için ter dökecek.

Yazarlar