Galatasaray Hakan Şükür, Terim'in parolasını açıkladı

Hakan Şükür, Terim'in parolasını açıkladı

02.04.2013 - 14:59 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Galatasaray'ın eski efsane forveti Hakan Şükür, Real Madrid maçı öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hakan Şükür, Terimin parolasını açıkladı

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında, Real Madrid’in tüm otoriteler tarafından favori gösterilmesinin, Galatasaray için büyük bir avantaj olduğunu belirterek, ”Bu durum motivasyonu çok daha farklı bir şekile sokar” dedi.

Şükür, Galatasaray’ın, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında yarın kupanın favorilerinden biri olarak gösterilen Real Madrid ile deplasmanda yapacağı maçı, AA muhabirine yorumladı.

Hakan Şükür, ”Real Madrid’in tüm otoriteler tarafından - iddia oranlarına bile yansıyan - favori olması, Galatasaray için büyük bir avantajdır. Bu durum motivasyonu çok daha farklı bir şekile sokar. Yani kaybettiğiniz zaman bu kolay bir şey olur ama kazandığınız zaman olay olur” dedi.

Galatasaray’ın üst düzey, hepsi mevkisinde iyi, çok önemli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu vurgulayan Şükür, ”Fatih hoca onlara ne diyecek?” sorusuna, ”(Çıkıp zevk alacaksınız, güzel bir stat, büyük bir takımın hocası...) Soyunma odası kelimeleri budur. Bunu diyecek” yanıtını verdi.

Şükür, Galatasaray’ın belli bir formasyonu olduğunu ve bunun da sezon başından beri oturduğunu belirterek, ”Yeni gelen oyuncular da ikinci yarı itibarıyla oturdu” dedi.

Oyuncular için dünya vitrinine, dünyanın bir çok yerinde seyredilecek maça çıkmanın çok büyük bir motivasyon aracı olduğunu ifade eden Şükür, ”Favori ile oynamak ve ona karşı reaksiyon göstermek, ülkemiz oyuncuları için çok büyük bir motivasyon aracıdır. Ben inanıyorum ki - skoru bilmem ama - keyifli, güzel bir maç olacaktır. Galatasaray yenilebilir, doğal bir şeydir ve bu doğallık da motivasyondur zaten. Öyle bir kaygısı yok, ’yenilirsem benden kimse hesap sormayacak’ motivasyonu çok önemlidir bence” diye konuştu.

Haberin Devamı

”Real Madrid, Galatasaray’ın kalitesini gördü”

Şükür, ”Siz de geçmişte büyük maçlara hazırlandınız. Futbolcular bu maça nasıl hazırlanmalı?” sorusuna şu yanıtı verdi: ”Kura çekildiği andan itibaren, zaten Galatasaray’ın o arada oynadığı maçlarda o motivasyonu görüyorsunuz. Büyük bir coşku ile oraya hazırlanan takım gördük. Bu avantaj ama bir farklı tarafı da var. Bu maçları kura çekildikten sonra karşı tarafın ekibi seyrediyor. Galatasaray’ın kalitesini gördüler. Belki çok farklı bakacakları bir takımken birden dikkate alınır bir takım haline geldi. Tabi ki gönlüm, dileğim, ülkemin takımı ve tuttuğum takım Galatasaray’ın turu geçmesi. İki ayaklı bir maç bu. Farklı stratejiler var, ikinci maç var, kendi sahanda oynuyorsun. Çifte ayaklı maçlarda ikinci maç için avantajlı bir skor almaya çalışacaksın.”

Haberin Devamı

Şükür, Galatasaray’ın golcü futbolcusu Burak’ın, ”Turu geçersek şampiyon oluruz” sözlerinin anımsatılması üzerine ise ”Başka ne söyleyebilir ki. Real Madrid bu turnuvanın favori takımı. Barcelona’ya karşı üstünlük de kurmuş bir takım. Otoritelerin bu şampiyonluktaki bir numaralı adayı. Siz bu takımı elediğiniz zaman, bunu düşünmemek olmaz. Böyle düşünür oyuncu. İyi de bir motivasyondur bu” dedi.

Yazarlar