Galatasaray Hakim Ziyech, Galatasaray için İstanbul'a geldi! Transferin maliyeti belli oldu

Hakim Ziyech, Galatasaray için İstanbul'a geldi! Transferin maliyeti belli oldu

18.08.2023 - 19:45 | Son Güncellenme:

Chelsea'de kadroda düşünülmeyen Hakim Ziyech, Galatasaray ile anlaşma sağladı. Sarı-kırmızılıların sağlık kontrollerinden geçirdiği başarılı futbolcu İstanbul'a geldi. Hakim Ziyech'in transferi konusunda resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Hakim Ziyech, Galatasaray için İstanbula geldi Transferin maliyeti belli oldu

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, kanat rotasyonuna bir dünya yıldızını daha dahil etti. Sarı-kırmızılılar, Premier Lig devi Chelsea'de forma giyen Hakim Ziyech ile her konuda anlaşma sağladı. Faslı futbolcu, Galatasaray için İngiltere'de sağlık kontrollerinden geçti.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın transferi konusunda anlaşma sağladığı Hakim Ziyech, İstanbul'a geldi. Faslı futbolcunun sarı-kırmızılılara maliyeti belli oldu. İşte ayrıntılar...

ERDEN TİMUR AÇIKLAMIŞTI: TESTLERİ BİTMEK ÜZERE

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Hakim Ziyech transferi konusunda ilk resmi açıklamayı yapmıştı. Faslı yıldızı sağlık kontrollerinden geçirdiklerini belirten Erden Timur şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sağlık testleri bitmek üzere. Çok detaylı yaptık. Bizim transfer stratejimizi tam anlatamayız. Kendi yaptığımız sistemi açık etmiş oluruz. Ama şunu diyebilirim, sürekli opsiyonları tutarak, ligde şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finali hedefliyoruz. Tekrar Avrupa şampiyonu olmak istiyoruz. Bu ikisini de sağlayacak kadro oluşturmak. Bizim bütçelerimiz üçüncü seviyelerin en diplerinde. Ama bu bütçelerle ikinci seviye takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu da geçen sene de herkese gördü, bir planlama dahilinde yapıyoruz.”

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Hakim Ziyech, Galatasaray için İstanbula geldi Transferin maliyeti belli oldu

BABEL'DEN ZIYECH YORUMU

Galatasaray'ın eski futbolcusu ve Hakim Ziyech'in eski takım arkadaşı Ryan Babel, Faslı futbolcunun transferi sonrası flaş bir paylaşımda bulundu. Hollandalı oyuncu paylaşımında, "Ziyech, Galatasaray'a giderse, Icardi bu sezon atacağı 20 golün üzerine 10 gol daha atmış olur" ifadelerine yer verdi.

ÖZEL UÇAKLA GELDİ

Faslı futbolcuyu taşıyan uçak 00.15 sıralarında  Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne iniş yaptı. İngiltere'de detayları sağlık kontrollerinden geçen Ziyech'in transferinin önümüzdeki günlerde resmen açıklanması bekleniyor. Tecrübeli futbolcu daha sonra Dursun Özbek'in sahip olduğu otele gitti.

Hakim Ziyech, Galatasaray için İstanbula geldi Transferin maliyeti belli oldu

MALİYETİ BELLİ OLDU

Chelsea'de kadroda düşünülmeyen Hakim Ziyech'in Galatasaray'a maliyeti belli oldu. Sarı-kırmızılıların bu transfer için herhangi bir bonservis bedeli ödemeyeceği aktarıldı. Hakim Ziyech ile Galatasaray arasındaki anlaşmanın ayrıntıları da netlik kazandı.

Haberin Devamı

Galatasaray ile Faslı futbolcu arasındaki anlaşmanın 3 yıllık olduğu öğrenildi. Hakim Ziyech'in sarı-kırmızılılarda yıllık 4 milyon 500 bin euro garanti ücret alacağı kaydedildi.

Hakim Ziyech, Galatasaray için İstanbula geldi Transferin maliyeti belli oldu

AL NASSR'DA TESTLERE TAKILMIŞTI

Hakim Ziyech, Haziran ayında Suudi Arabistan ekibi Al Nassr ile transfer için her konuda anlaşma sağlamıştı. Al Nassr'ın yaptığı sağlık kontrolleri sornası bu transfer gerçekleşmemişti. Suudi basını, Hakim Ziyech'in sağlık kontrollerinde probleme rastlandığını yazmıştı. Hakim Ziyech bu iddialar sonrası antrenman yaptığı görüntülerle cevap vermişti.

30 yaşındaki yıldızın güncel piyasa değeri 16 milyon euro. Fas Milli Takımı'nda 54 maça çıkan Hakim Ziyech, 20 gol sevinci yaşadı. Reaal Dronten altyapısında futbola başlayan Hakim Ziyech daha sonra Heerenveen, Twente, Ajax ve Chelsea formaları giydi. Faslı yıldız daha önce şu başarılara imza attı:

Haberin Devamı

1 - Şampiyonlar Ligi
1 - FIFA Kulüpler Dünya Şampiyonası
1 - Hollanda Ligi
1 - UEFA Süper Kupası
1 - Hollanda Kupası
1 - Hollanda Süper Kupası

Yazarlar