Futbol Hamza Hamzaoğlu'dan Beşiktaş derbisi öncesi önemli açıklamalar!

Hamza Hamzaoğlu'dan Beşiktaş derbisi öncesi önemli açıklamalar!

31.12.2014 - 15:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 4 Ocak'ta oynanacak Beşiktaş maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Hamza Hamzaoğludan Beşiktaş derbisi öncesi önemli açıklamalar

Yardımcıları ile birlikte önceki gün Aqua Florya’da bulunan Tribeca Restaurant’ta Galatasaray muhabirleri ile bir araya gelen Hamza Hamzaoğlu sohbet sırasında önemli açıklamalara imza attı. Genç teknik adam, tüm sorulara içtenlikle yanıt verdi.

Haberin Devamı

HİÇBİR ŞAMPİYONLUK OYUNCULARIMIN SAĞLIĞINDAN ÖNEMLİ DEĞİL

Sneijder ve Chedjou’nun tedbir amaçlı G.Birliği maçında oynatılmadığının altını çizen Hamza Hamzaoğlu, “Hiçbir şampiyonluk ya da galibiyet benim oyuncularımın sağlığından önemli değil. Onların sağlığı kazanacağımız maçtan daha önemli. Şampiyon olacağım diye ben bir oyuncumu riske etmem. Onlar da insan ve sağlıklı lazımlar bize.

Sneijder’ın baş parmağının yanında bir kemik var ve o kemiğin altında problem var. Orada ödem yapıyor ve ağrı yapıyor, Sneijder yan basmak zorunda kalıyor” dedi.

NE SNEİJDER ‘TEKLİF VAR’ DEDİ NE DE BİZİ BİR KULÜP ARADI

Sneijder hakkında bitmek bilmeyen transfer dedikoduları için ise Hamzaoğlu, “Manşetler hep yazıyor. Ne Sneijder geldi bana 'Hocam bana teklif var oynamak istiyorum' dedi ne de bir kulüp bizi aradı. Şu dönemdeki transfer haberleri futbolcuları olumsuz etkiliyor. Oynayacağımız çok önemli bir maç var. Maç öncesi oyuncunun konsantrasyonu transfere çevrildiği anda oyuncunun konsantrasyonu bozulur” dedi.

Haberin Devamı

DERBİ SONRASI RARORUMU VERECEĞİM 32 KİŞİ İLE ANTRENMAN YAPMAK KOLAY İŞ DEĞİL

Beşiktaş derbisi nedeni ile ara transfer raporunu da yönetime vermediğini belirten Hamzaoğlu, “Transfer raporunu vermedim. Beşiktaş maçını bitirmemiz lazım. Acelemiz ne ki? Oynamamız ve kazanmamız gereken bir maç var. Maçtan sonra biz de isteklerimizi söyleyeceğiz. İstemesek de ayrılacağımız arkadaşlarımız olacak. 32 kişiyle antrenman yapıyoruz kolay bir şey değil. İstemesek de bazı arkadaşlarımızla yollarımızı ayıracağız”

PRANDELLİ DÖNEMİNDE TAKIMA FAZLA İZİN VERİLMİŞ 4 GÜN İZİN YAPIP 9 GÜN TATİLDE ÇALIŞACAKLAR

Prandelli döneminde yapılan takvimde oyunculara fazla izin verildiğini belirten genç teknik adam, “Bizden önceki dönemde bir program yapılmış. Aslında fazla bir izin verilmiş. Biz bu izni kısıtlamak istemedik. Çünkü oyuncularımızın hepsi tatil programlarını yapmışlar. Onlara verilmiş bir şeyi geri almak moral bozukluğu yaşatır. Bizde şöyle çözüm bulduk. Futbolcularımız 4 gün izin yapacak. 4 günden sonra bizim vereceğimiz programı mutlaka yerine getirecek. Çünkü geldiğiniz gün biz sizi bu seviyede kabul edeceğiz dedik”

Haberin Devamı

KAZANAN RAKİBİMİ NEDEN TEBRİK ETMEYEYİM Kİ?

G.Birliği maçında kendisine sorulan “ Sneijder ile sorun mu yaşıyorsunuz” sorusuna sinirlendiğini belirten Hamza Hamzaoğlu, “ Niye durduk yere o soru. Soruyorsan bir dayanağın vardır. Sen onu bana söyle. Sneijder şöyle şöyle yapmış, şunu demiş de. Ben de sana ona göre cevap vereyim. Bizim niyetimiz belli. Bu kulüpte de amacımız değişmedi. Akhisar'da da Malatya'da da... Biz bulunduğumuz ortamda tecrübelilerimizle futbol adına bir şeyler vermek istiyoruz. Biz insanız, yaptığımız şey de spor. Hataya müsaitiz. Futbolda da birisi kazanacak, birisi kaybedecek. Bazen biz kaybedeceğiz. Benden daha üstün oynayıp kazanan rakibimi ben neden tebrik etmeyeyim ki?

GALATASARAY’DAN İÇİM KAN AĞLAYARAK AYRILMIŞTIM

Galatasaray'dan gidişi hakkında:

Ben transferin son günü 5’e 5 kala içim kan ağlaya ağlaya İstanbulspor’a imza attım. Bana yapılan muamele ve böyle bir transfer görüşmesini yakıştıramamıştım.

Haberin Devamı

SİİRTLERE KADAR GİTTİM BENİ O GÜNLER BUGÜNE TAŞIDI

Ben gittim kalktım Siirtlere kadar o süreçte. Allah'a şükürler olsun. Bazı insanlar oraları bir yok oluş gibi düşünebilir ama ben her yerden bir şeyler kazanmaya çalıştım. Şükürler olsun ki oraları gördüm. Onlar beni bugünlere taşıdı.

BİRİ SÜRÜ ÇEVREN VAR, MİLLETVEKİLİ FALAN İYİ YERDE ÇALIŞ DEDİLER, İSTEMEDİM BEN HEP İSTENDİM ASLA BİR GÖREVE TALİP OLMADIM BENİ BİRİ GÖTÜRÜP MİLAN’IN BAŞINA KOYSUN MUTLU OLMAM

Ben hep söylüyordum. 42 yaşındayken süper lig takımı çalıştırmıyorsam ve 45 yaşında büyük takım çalıştırmıyorsam ben kendimi iyi ve yeterli bir teknik direktör olarak görmem. Koyduğum hedef buydu. Bir sürü çevren var, birini araya sok, milletvekili falan iyi yerden başla dedi etrafımdaki insanlar.. En aşağıdan başladım. Başardıkça bir yere varmak beni mutlu ediyor. Birisi bugün götürsün beni Milan'ın başına koysun. Mutlu olmam. Ben bir şeyleri yaptıktan sonra oraya layık olmalıyım. Asla talip olmadım hiçbir göreve. Hep istendim. Ben istenmeliyim. Hiçbir zaman giderken de ben bunu hak ediyorum demedim. Ondan sonra hak ettiysem layık görülür.

Haberin Devamı

Abdurrahim Abi'yle Ali Abi'yle konuşurken de nasıl yapacağız falan dediler. Siz ne zamana ne kadar buradasınız dedim. Mayıs'a kadar dediler. Bende Mayıs'a kadar imza atarım dedim.

İnsanlar bizi tanımadığı için milli takımdan Galatasaray'a geldiğimizde 'milli takımı bıraktı' dedikodusunu çıkardı. Bunlar normaldir. Bizi tanıdıkça algıları yıkılacaktır. Şimdiki Galatasaray ile 1995 yılları arasındaki Galatasaray arasında Çok büyük farklar var. Sosyal ve ekonomik şartların çok büyük etkisi var. Sadece bizim o zaman borcumuz yoktu. Maddi sorunumuz yoktu. Alp Yalman zamanında borcumuz yoktu.

SNEİJDER İLE AZ ÖNCE KAVGA ETTİK

BİZDEN ÖNCE 22 KEZ TOPLA BULUŞUYORDU ŞİMDİ 48 KEZ

Sneijder'ın genel durumu ile ilgili ısrarlı soruya espri ile yanıt vererek Hamza Hamzaoğlu, “

Sneijder'le az önce kavga ettik (gülüyor) sanırım yarın bizimle antrenman yapacak. İstatistiklere baktım gelmeden önce. Bizden önce maç başına topla buluşma sayısı 22'ydi. Bizimle birlikte 48 olmuş. Pozisyonunu değiştirdim. Burada amacım onu daha fazla topla buluşturup onu daha fazla oyunda tutmak. Bu hamleyle birlikte golde de daha fazla bulunuyor” dedi.

GERİYE YASLANMA HASTALIĞI ALIŞKANLIKLARI YENECEĞİZ

G.Saray takımının alışkanlıklarından vazgeçemediğini belirten Hamzaoğlu, “ Geriye yaslandığımız zaman gol yiyoruz. Bunu Gençlerbirliği maçında yaşadık. Bu alışkanlıklardan kaynaklanıyor. Onları aşmamız lazım. G.Birliği maçında 2.yarıda geriye yaslandı takım ve golü yedik. Emre Çolak'ın çalışması, antrenmanı, isteği arzusu hepsi çok iyi üst düzeyde. Bu çıkışı bekliyor ve Emre Çolak’ta böyle bir potansiyel olduğunu biliyordum. 1-0’lık maçlar ve galibiyetler beni de mutlu etmiyor. Galatasaray daha iyisi için saldırmalı” dedi.

SEMİH KAYA’NIN YERİNDE OLSAK YÜRÜMEYE KORKARDIK GEÇİRMEDİĞİ SAKATLIK KALMADI

Semih Kaya’nın hata da yapsa canı gönülden oynadığını belirterek, “ Semih daha önce çok mu iyiydi? Hatasız oynadığı maçlar yoktu. Bakın Semih çok fazla talihsiz sakatlıklar yaşadı. Semih’in yerinde bizlerden biri olsa yürümeye korkarız. O, hala özveri ile fedakarlıklarla oynuyor. Semih’i hiç eleştirmememiz lazım. Burak ve Umut da hata yapıyor. Tek şanssızlığı Semih hata yapınca bize pahalıya mal oluyor. Dünya sakatlık geçirmiş hala tekmeye kafa sokuyor” dedi.

DERBİYİ OYNAMAYALIM VERSİNLER 3 PUANI OLİMPİYAT STADI ZEMİNİ İYİ DEĞİL AMA …

Beşiktaş derbisi ile ilgili gazetecilerin sorularına espri ile yanıt veren Hamzaoğlu kendisine yöneltilen “ İstatistiklere baktığımızda Beşiktaş'a karşı üstünlüğünüz var” sorusuna “O zaman oynamayalım versinler üç puanı ?

Olimpiyat Stadında oynayacağız. Zemini iyi değil ama oynayacağız. Beşiktaş maçı bir maç önce olsaydı Konya'da oynardık. Ancak son maç olması sebebiyle Konya'ya git bir daha geri dön yapılan programlar aksayacaktı” dedi.

BİLİC TAKTİK DEĞİŞTİRSİN

Beşiktaş’ta formda olan Demba Ba, Olcay ve Gökhan Töre gibi futbolculara özel önlem alıp almayacağı ve sistemini değiştirecek misiniz? Sorusuna Hamza Hamazoğlu espri ile yanıt verip “Ben neden taktik değiştireyim, Bilic değiştirsin bence. Olmaz mı (gülüyor) maç esnasında bir sıkıntı olursa saha içinde icabına bakarız. Oyun bir başlasın görürüz.

HER HAFTA LİDER OLALIM İNADIM YOK

Hedefimiz sezon sonu şampiyonluk

Kazanırsak mutlu bir tatil geçireceğiz. Ama bu her şeyin sonu değil. Hedefimiz belli. Her hafta lider olalım diye bir inadım yok. Önemli olan sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak. İnşallah gemiyi sağ salim limana yanaştıracağız” dedi.

İSTANBUL’DAKİ DERBİLERDE TRİBÜNLER YARI YARIYA OLMALI CEZALARI KESTİK SEYİRCİSİZ KALDIK

Deplasman yasağına farklı bir yanıt veren Hamza Hamzaoğlu, “ İstanbul'daki derbilerin hangi sahada olursa olsun bana göre yarı yarıya oynanması lazım. Yani tribünlerin, taraftarın yarı yarıya olması lazım. Ayrıştırdık insanları. İki kişi kavga etti diye herkese ceza kestik. , dedik artık burada toplanmayacaksınız. Ne oldu sonucunda seyircisiz kaldık”

ARA TRANSFERDE KİMSE BEKLENTİYE GİRMESİN

Hamzaoğlu, “ Sezon öncesi göreve gelseydik ve beraber çalışsaydık çok farklı olurdu tabii ki. Gerçi şu süreci iyi de geçersek ve bize 'devam et' derlerse güzel şeyler yaparız yine. Ara transferde beklentiye girmeyin derim medya olarak. Ara transfer için bir takviye planımız yok. İmkan olsa bir çok şey yaparım. Niye yaparım elimdekiler kötü diye değil, daha kaliteli olsun diye yaparım. Alternatif oyuncu alırım destekleme amaçlı” dedi.

BORÇLAR KULÜPLERİ DOĞRU YOLA KANALİZE EDİYOR 10 YABANCI TEKNİK ADAMDAN KAÇI SADECE BAŞARI İÇİN GELİYOR? KİMİ İYİ PARA, KİMİ TAZMİNAT MADDESİ İÇİN GELİR

Türkiye Liginde artık yerli hocaların koltukları devraldığını hatırlattığımızda Hamzaoğlu, “ Borçlar yavaş yavaş insanları doğru yola getiriyor. Yerli oyuncular ve teknik adamlar daha revaçta o yüzden. 10 tane yabancı teknik adamdan kaçı sadece başarı için Türkiye’ye gelir? Çoğu ya para yada yüksek tazminat maddesi nedeni ile gelir. Ama yarın ekonomimiz yine düzelsin bizde yine uçarız para savururuz. Aidiyet duygusu olmadan hiçbir şey olmaz”

8 YABANCIM İLE DE YOLA DEVAM ETMEK İSTİYORUM

Yabancı futbolcuları ile ilgili sürpriz bir açıklamada bulunan Hamzaoğlu, Pandev ve Dzemaili’yi göndermek gibi bir düşüncesinin olmadığını belirtip “ 8 yabancımız var. Kimseyi göndermeyi düşünmüyorum. Ama gelip de bana ' Hocam bana buradan teklif var, iyi para veriyorlar veya kariyerim için önemli’ derse ona yardımcı olurum. Kulübe kazanç sağlayacaksa hiç kimseyi tutmam. Ama şu an ikinci yarıya sekiz yabancıyla devam etmek istiyorum” dedi.

Sinan Gümüş'ten beklentim çok yüksek açıkçası. Onu kiralamak istemiyorum, bizimle çalışmasından yanayım. Yasin daha önce geldi ' ben bir yere gitmek istemiyorum' dedi. Bende 'seni kimse zorla bir yere yollamaz dedim' kaldı.

FATİH HOCA İLE İKİ KEZ GÖRÜŞTÜM ZOR BİR GÖREV YAPABİLİR MİSİN DEDİ, YAPARIM DEDİM

Hamza Hamzaoğlu, Fatih Terim ile görüşüyor musunuz sorusuna “Fatih hocayla görüşüyoruz ama sık sık değil. Gelmeden önce ondan izin aldım.. Teklif geldiğinde şaşırmadı sadece 'İstiyor musun, yapabileceğini düşünüyor musun. Zor bir olay” dedi.

'Yaparım' dedim. 'Devam et' dedi. 3 gün sonra TFF’ye arkadaşlarımı görmeye, veda etmeye gittim, bir de geçen hafta Fatih hoca ile görüştüm” dedi.

YABANCI SAYISI SERBEST KALMALI AMA KULÜPLERİN DENETİMİ İYİ OLMALI

Yabancı kontenjanı ile ilgili düşünceleriniz?

Yabancıların serbest kalmasına yönelik düşünceler var. Bilinçli olduktan sonra bütün sınırları kaldırın.

Yabancı sınırlamasının serbest olmasından yanayım ama kulüplerin denetimi iyi olmalı. Ama şimdi yabancı sınırlamasını kaldırdığınız zaman ne değişecek? Yabancının en çok serbest kalmasını kimler istiyor! Büyük kulüpler. Küçük kulüpler de istiyor. Yabancı serbest kalsın Türklere çok para veriyoruz diyorlar. Piyasayı kulüpler kendi kendine yükseltti.

Akhisar'da bize futbolcu geliyordu. 'Kaç lira diyorduk'? 1 buçuk milyon Euro diyorlardı. 350 bin Euro diyordum. Böyle alırsanız alın diyordum. Niasse'yi 75 bin Euroya almıştık ama daha parlamamıştı. Bize fahiş fiyatlarla satılıyorlar. Fiyatı veren kulüp. Verme bu paraları.

Kupayı önemsiyor musunuz?

Kupayı da önemsiyoruz. O yüzden hedeflerimizin sonuna kadar gideceğiz.

DROGBA’NIN KALMASINI İSTERDİM AMA BURAK, UMUT VE PANDEV’DEN MEMNUNUM

Drogba'nın kalmasını ister miydiniz?

Drogba iyi bir oyuncu. Kadromuzda olmasını isterdik. Kalsaydı değerlendirirdik. Ama öyle bir şey ki ben bütün oyuncularımdan memnunum. Burak’tan da Umut'tan da Pandev'den de memnunum. Pandev bize ligde de katkı sağlayabilir. Dzemaili'yi görme şansım olmadı. Devre arasında onu göreceğiz.

DEMEK Kİ SELÇUK MUTLU DEĞİLDİ TAKTİK DEĞİŞİKLİĞİ DE ONA İYİ GELDİ

Selçuk neden kötüydü?

İnsan mutlu olmadığı bir yerde mutlu olmadığı bir ortamda başarılı olamaz. Selçuk herhalde mutlu değildi. Ya da kendinden her şeyi verecek bir ortamı bulamamıştı. O yüzden belki yüzde yüzünü veremedi. Ama şuan performansından çok memnunum. Belki sistem etkilemiştir onu. Benim onları milli takımda tanımam da bir avantaj. Burak ve Umut’tan da memnunum. Olcan’ı da kazanmaya çalışıyoruz. O bir şeyler yapsa kendini bulacak. Hamit'i de kazanmak istiyoruz.

BİZE ŞAMPİYONLUĞU ARKADAŞ ORTAMI GETİRECEK

Takım uyumu çok önemli. Bana birçok futbolcu teklifi geliyor ama uyum önemli bu olmazsa olmaz. Takım olmak üç ay beş ay içinde olmaz. Seneler ister. Benim en çok önem verdiğim takımdaki oyuncularımın istisnasız beraber olmaları. Bana karşı olsunlar ama beraber olsunlar.

Birbiri için savaşan bir takım oluşturmak zorundaydık. Biz de bunu yapıyoruz. Bize şampiyonluğu arkadaşlık ortamı getirecek.

HERKES BİRBİRİNİ SEVMEK ZORUNDA

Futbolda bizim zamanımızda da bir söz vardı “ Kimse birbirini sevmek zorunda değil ama sahaya çıktığımızda onu unuturuz' derlerdi. Hayır, Ben buna karşıyım. Biz birbirimizi samimi şekilde sevmek zorundayız. Benim seninle bir sorunum varsa bunu halletmek zorundayız. Yoksa başarılı olamayız. Samimi bir şekilde birbirimizi sevemiyorsak yapamayız yani.

FENERBAHÇE’YE VERİLEN PENALTILARA BAKMIYORUM HAKEMLER DE HATA YAPAR BİZ HEP HAKEMLERİN HATALARINI GÖRÜYORUZ, İYİ ŞEYLERİNİ GÖRMÜYORUZ

Fenerbahçe'ye çalınan penaltılar için ne diyeceksiniz?

İşin doğrusu ben çok fazla onlara bakmıyorum. Yani Fenerbahçe'ye verilen penaltılara bakmıyorum. Hakemler de hata yapıyor. Ama ben kasıtlı olduğunu sanmıyorum. Onlar da insan sonuçta. Biz toplum olarak hep hataları görüyoruz. Atmosferden, baskılardan etkilenmiyorlar mı, etkileniyorlar. Ama biz hep hataları görüyoruz. Doğrularını, güzel kararlarını, onların yaptığı iyi şeyleri görmüyoruz.

Bakış açımızdan kaynaklanıyor.

Transfer politikanız nasıl olacak?

Kalırsam, Kulübün bütçe olarak düzgün olmasına bakacağım. Yüksek ve garanti kontratlar olmayacak. Elimizde genç ve gelecek vaad eden futbolcularımız var. Bunlar 6 ay oynayabilecekleri bir yere gidip kendilerini göstermeliler.

Yazarlar