Skorer Harç bitti yapı paydos

Harç bitti yapı paydos

06.10.2008 - 02:07 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli takım, son yılların en büyük dramını yaşadı. Açılışı Aghahowa yaptı. Nijeryalı ikinci golü de attı. Carlos’un penaltısı umut aşıladı. Ancak Turgay ile maçın yıldızı Aghahowa’nın golleri, ev sahibinin hevesini kursağında bıraktı

Harç bitti yapı paydos

İster istemez bir sıra öndeki bir yazarın yazı başlığına takılıyor gözümüz: “Takımı bu hale getirenler utansın”.
O sıra maç 2-0 Kayserispor’un üstünlüğünde devam ediyor.
Evet, utansın, eleştirmeyenler de utansın; yanlış transfere, gereksiz çekişmelere, iktidar hırsına, yapay ve pahalı golcülerin yutturulmasına seyirci kalanlar da utansın.
Yolun başında her şeye rağmen “Padişahım sen çok yaşa” diyenler utanmamalı mı?
Neyse, Fenerbahçe bir türlü inanamamanın sıkıntısını yaşıyor. Dahası artık kimse bu yılki Fenerbahçe’den çekinmiyor. Rakibin eli ayağına dolaşmıyor, Fenerbahçe’nin hem de kendi sahasında eli ayağı büklüm büklüm. Bu gerginlikle maç kazanmak ne mümkün?
Bu ortamda, tribünlerdeki “kerhen” desteğin de kör ışığında olacağına varıyor her şey. Fenerbahçe savunması beğenmediğimiz Lugano’nun da yokluğunda balans tutamıyor. Kayseri iyi kapanıp, uzun toplarla iki gol buluyor. Savunma yok, Volkan kaleyi boşaltıyor ve 2-0.
Sonrası Fenerbahçe için çöküş.  Artık, saman alevi örneği desteğin de bu yangını söndürebilmesi mucize. Alex yok ve Emre, malum sakatlanıp, bu ağır yükün altından çıkıveriyor.
Aragones, öyle çaresiz ki, 45. dakikada üçüncü değişikliği, hem de hiç kadrosunda düşünmediği Deniz Barış’ı oyuna alarak yapıyor. Yani “Minareden atlarım, kaderime bakarım”!
İlk ciddi pozisyon ilk gölü getiriyor. 21’de Bilal Aziz uzunca gönderdiği topu Aghahowa ile buluşturuyor. Savunma ileride ve Aghahowa yalnız. Volkan da çıkıyor, Nijeryalı için kaymaklı pozisyon, topu çekiyor, plasesini yapıyor: 0-1
42’de ikinci şok gol geliyor. Ragıp, bir öncekinin tersi istikamete uzun pas atıyor. Yine savunma ileride, yine Volkan çıkıyor ve Aghahowa için yine kadayıf misali bir pozisyon; çekiyor, vuruyor: 0-2
İkinci yarıya inanamanın verdiği yapay bir hırsla başlıyor seyirci. Bu yangın kısa süreli bir hareket getirse de Fenerbahçe’ye, Kayserispor penaltı golünü karşı iki şok golle yanıtlıyor. Ve artık film bitiyor.
58. dakika, Uğur hışımla girmek istediği ceza sahasına adım atar atmaz Durmuş tarafından biçiliyor. Penaltı. Carlos: 1-2
63. dakikada ise ceza sahasınada topla buluşan Saidou’nun ortasını Volkan ile karşı karşıya kalan Turgay kafa ile gol yapıyor: 1-3
74. dakika... Nijeryalı Aghahowa. Topuz’un geriden gönderdiği topu savunmanın arkasında yakalayıp, Volkan’ı bir kez daha avlıyor; gün onun: 1-4
Ligin ilk altı maçında dört yenilgi! Transfer şampiyonu yönetimi, Avrupa Şampiyonu teknik adamı, yıldız oyuncuları ile bu dramı yaşıyor Fenerbahçe. Sezon başında hiç hesap etmediği bir ibret öyküsü, tribünlerin dört bir yanından sarkıtılan “Hep destek, tam destek” pankartlarının yerine sallanıyor artık.







Harç bitti yapı paydos





MAÇIN RÖNTGENİ

KIRILMA NOKTASI
TURGAY’IN GÖLÜ
İlk yarıyı 2-0 geride kapayan ve tüm riskleri alan Fenerbahçe, Roberto Carlos’un penaltısıyla umutlandığı bir sırada Turgay’ın golüyle maça havlu attı. Sarı-lacivertli ekibin skor 3-1’e geldikten sonra tüm direnci kırıldı, tamamen demoralize olan futbolcular adeta oyunu bıraktı.


MAÇIN ADAMI
AGHAHOWA
Kayserispor’un Nijeryalı forveti Fenerbahçe’yi tek başına perişan etti. Bir tilki gibi kurnazdı, hızına kimse ulaşamadı. Müthiş deparları ile her uzun topta rakip savunmanın arkasına sarktı, sürekli Volkan ile karşı karşıya kaldı. Attığı üç gol klasının ve emeğinin karşılığıydı.


MAÇIN HAKEMİ
Yanlış bayraklar
Maçın ilk yarısında yardımcı hakem Erdinç Sezertam’ın, Aghahowa için kaldırdığı yanlış ofsayt bayrakları Kayserispor’un gollük akınlarını engelledi. Ceza alanı içindeki Aghahowa-Volkan mücadelesindeki devam kararı doğruydu. İlk yarıda Bilal’in Kazım’a, Deniz’in Ragıp’a arkadan yaptığı sert hareketlere sarı kart çıkarmalıydı. İkinci yarıda Kayserispor ceza alanı içinde çok kritik pozisyonlar yaşandı. Kale alanı içinde Kazım-Eren mücadelesindeki devam kararı yerindeydi. Durmuş’un Uğur’a arkadan kayarak yaptığı müdahale dışarıda başlasa da son temas ceza alanının içindeydi ve penaltı kararı doğruydu. Bu pozisyonda Durmuş’a sarı kart da göstermeliydi. 64. dakikada kale alanı önünde topa yükselen Kazım’ı arkadan koluyla iten Bilal’in hareketine penaltı vermeliydi. Farklı skor yönetim tarzını değiştirdi. Daha önce oynattığı pozisyonlara Fenerbahçe lehine fauller verdi. Son dakikada sarı kartlı Uğur’un, Cangele’ye arkadan yaptığı topsuz hareketi, ikinci sarıdan kırmızı kartla cezalandırmalıydı.
METİN TOKAT


MAÇTAN NOTLAR

Turgay’a ödül
Kayserispor’un son haftalardaki formda oyuncusu Turgay, Fatih Terim tarafından milli takıma davet edildi. Fenerbahçe karşısındaki başarılı futbolunu bir de golle süsleyen Turgay, ay-yıldızlı ekibe çağırılan oyuncuların sakatlıkları üzerine Bosna Hersek ve Estonya maçlarının kadrosuna alındı. 



Kadıköy boşaldı
Sarı-lacivertli taraftarlar futbol takımlarının aldığı kötü sonuçlar nedeniyle tribünlerden ayaklarını yavaş yavaş çekmeye başladı. Kayserispor maçında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda büyük boşluklar görülürken, kombine kart sahiplerinin bile karşılaşmaya gelmemesi dikkat çekti.



Alex tribünde
Sarı-lacivertli ekip bu sezon ligde ilk kez kaptan Alex’ten yoksun olarak bir maça çıktı. Fenerbahçe’nin bu sezon ligde yaptığı 5 maçta da 90 dakika sahada yer alan Brezilyalı futbolcu, Dinamo Kiev maçında sakatlandığı için takımdaki yerini alamadı ve tribünde maçı izledi.


Hasar büyük
Kayserispor maçında Fenerbahçe iki fire daha verdi. Sezon başından bu yana sakatlıklardan yakasını kurtaraman sarı-lacivertli takımda Gökhan Gönül ile Emre ilk yarıda çıkmak zorunda kaldı. İki oyuncunun da durumlarının çekilecek MR sonrası netlik kazanacağı, milli takımdan da çıkarılabilecekleri belirtildi.


Maldonado’ya tepki
Aragones tarafından ilk yarıda oyundan çıkarılan Maldonado’ya tribünler tepki gösterdi. Kayserispor karşısında kötü bir oyun ortaya koyan Şilili oyuncu yedek kulübesine gelirken protestolarla uğurlandı. Maldonado’nun moralinin bir hayli bozuk olduğu gözlendi.